ΑΡΗΣ

Ο Άρης άλωσε την Τούμπα με τον τρόπο που αρέσει στον Μπούργος

Ο Καμαρά πανηγυρίζει για το 1-0 του Άρη στην Τούμπα
Ο Καμαρά πανηγυρίζει για το 1-0 του Άρη στην Τούμπα EUROKINISSI

Ο Άρης έπαιξε το παιχνίδι που ξέρει να διδάσκει καλά ο Χερμάν Μπούργος, πέτυχε ένα τεράστιο διπλό που τον κρατά γερά στην μάχη της Ευρώπης και βάζει σε βαθύ προβληματισμό τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Άρης είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση μετά την ήττα από τα δευτερότριτα του Ολυμπιακού. Βρήκε όμως την ηρεμία να πάει στην Τούμπα και να αξιοποιήσει το ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο η επιστροφή του Καμαρά και το γεγονός πως ο Μπούργος γνωρίζει καλύτερα πώς να στήνει ομάδες για να παίξουν πίσω από την μπάλα και να χτυπάνε στην αντεπίθεση.

Πίσω από την μπάλα με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες

Παρουσίασε τον Άρη με μία διάταξη που όταν ήταν σε θέση άμυνας ήταν ένα καθαρό 4-4-2 αντεπιθέσεων. Στο γήπεδο υπήρχαν τέσσερις επιθετικογένεις ποδοσφαιριστές, οι Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Καμαρά που είχαν σαν αποστολή να αξιοποιήσουν την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη στο 62ο λεπτό όταν ο Καμαρά χτύπησε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Τον επηρεάζει η αγωνιστική πτώση του Κούρτιτς

Η κατοχή μπάλας στον ΠΑΟΚ, όμως, αποδείχτηκε δύσκολο task την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει τον τρόπο να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία. Όταν συνέβη, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πήραν απελπιστικές αποφάσεις. Σημαντικό ρόλο στο αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ παίζει πως ο Κούρτιτς αυτήν την εποχή δεν έχει δυνάμεις για να πάει αυτός στην τελική απόφαση. Είναι έξω από τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ, ενώ με τον Ακπόμ στην κορυφή της επίθεσης δεν υπήρχε σημείο αναφοράς

Όσο κυλούσε το παιχνίδι ο Άρης έμοιαζε όλο και περισσότερο με την ομάδα που έχει χτίσει την προπονητική του φιλοσοφία ο Μπούργος. Ο Άρης ένιωθε πιο ασφαλής αμυντικά και πίστευε όλο και περισσότερο πως θα πάρει το μεγάλο διπλό.

Χτύπησε με ταχύτητα στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ

‘Έπαιρνε σωστές καλύψεις από τους δύο εξτρέμ στο αμυντικό κομμάτι, πίεζε με γρήγορους ποδοσφαιριστές στο μεσαίο μπλοκ και έχει ως πλάνο να χτυπήσει με ταχύτητα το αμυντικό δίδυμο των Μιχάι - Ίνγκασον.

Ο Μπούργος, επίσης, φρόντιζε για να κάνει ακόμη πιο γρήγορη και πιο επικίνδυνη την επίθεση του να φέρνει όλο και περισσότερο τον Μαντσίνι κοντά στον Καμαρά. Στην πράξη, αυτοί οι δύο γρήγοροι ποδοσφαιριστές ήταν τα επιθετικά όπλα του Άρη που σκόραρε με τον τρόπο που είχε σχεδιάσει ο προπονητής του.

Πέτυχε τεράστιο γκολ ο Καμαρά

Είναι πραγματικά περίεργο που ο Καμαρά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει βάλει πολλά τέρματα με τον τρόπο που σκόραρε στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση πέτυχε ένα μεγάλο τέρμα. Πρόσφερε την φετινή σεζόν τρίτη νίκη στην ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έχει χτίσει παράδοση και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως κράτησε ανοιχτές τις ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μπούργος φαινόταν από τη γλώσσα του σώματος, από τον τρόπο που κοούτσαρε, που κατεύθυνε την ομάδα του πως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το γούσταρε. Ήταν στα λημέρια του, στα δικά του χωράφια. Γνωρίζει καλά στο πιο υψηλό επίπεδο πως να ετοιμάσει μία ομάδα για να παίξει πίσω από την μπάλα, να καλύψει τους χώρους και να χτυπήσει με ταχύτητα έναν αντίπαλο που δεν είναι στα καλύτερα τους όπως ο ΠΑΟΚ, που αυτήν την περίοδο έχει σημαντικές απουσίες και τους κομβικούς ποδοσφαιριστές του σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Τελειώνει με δύο παιχνίδια που δεν του ταιριάζουν

Το πρόβλημα, βέβαια, για τον Άρη είναι πως πηγαίνει ξανά σε παιχνίδια που έχει αποδειχθεί πως δεν του ταιριάζουν. Θα πρέπει τόσο με την ΑΕΚ όσο και στα Γιάννενα την τελευταία αγωνιστική να πάρει την μπάλα και να βρει τρόπο για να κερδίσει μέσα από την κατοχή του. Κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει ούτε με τον ΠΑΣ ούτε με τον Παναθηναϊκό στο Βικελίδης, ούτε με την πειραματική σύνθεση που κατέβασε ο Μαρτίνς την περασμένη Κυριακή.

Σοβαρός κίνδυνος η πτώση να είναι μη ελεγχόμενη

Το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ επεκτείνεται επικίνδυνα, έχει φθάσει στα 10 παιχνίδια με ένα ρεκόρ 0-3-7 σε όλες τις διοργανώσεις. Πλέον μπαίνει σε κίνδυνο η δεύτερη θέση και αν τα αποτελέσματα πάνε παράξενα, μπορεί να πέσει μέχρι και τέταρτος. Φαντάζει ακραίο να συμβεί κάτι τέτοιο όμως μιλάμε για μία ομάδα που έχει να κερδίσει περίπου κοντά στους δύο μήνες και αρχίζει να δημιουργείται ο φόβος μήπως έχει σκάσει και η πτώση είναι μη ελεγχόμενη.

Σε κάθε περίπτωση το διπλό του Άρη στην Τούμπα διόρθωσε το λάθος που έκανε η ομάδα του Μπούργος την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκης και βάζει σε προβληματισμό τον ΠΑΟΚ. Τον αναγκάζει να βρει τρόπο να βελτιωθεί πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, τον τελευταίο μεγάλο στόχο της χρονιάς.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ