ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά κουμπώνει στα "θέλω" του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, εναν ποδοσφαιριστή με προσόντα, που παρόμοια δεν υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και ο Μαρτίνς θεωρεί πως κουμπώνουν στην ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Έναν ποδοσφαιριστή με προσόντα, που παρόμοια δεν υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί πως κουμπώνουν στην ομάδα που θέλει να δημιουργήσει την 5η του σεζόν στους Πειραιώτες.

Καλός ποδοσφαιριστής, δεν έχει όμως το εύκολο γκολ

Η προσθήκη του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ασφαλώς και δεν είναι από αυτές που εντυπωσιάζουν, έπαιξε πέρυσι στον Άρη και δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο για τον οποίο αποκτήθηκε. Ο Άρης είχε πρόβλημα στο γκολ και το περασμένο καλοκαίρι, αποκτήθηκε ένας σπουδαίος για τα δεδομένο του συλλόγου ποδοσφαιριστή, για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Ο Αμπουμπακάρ, ήταν πράγματι μία σημαντική προσθήκη για τον Άρη, μπορούσε να προσφέρει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, όχι όμως να λύσει το σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο τον απέκτησε η ομάδα.

Ο Άρης έκανε μία μεταγραφή με στόχο να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά όμως σε όλη του την καριέρα, μέχρι να έρθει στον Άρη, είχε μόλις μία σεζόν, με διψήφιο αριθμό τερμάτων και αυτή στην Β Γαλλίας και συνολικά μέχρι να έρθει στον Άρη, είχε πετύχει 35 τέρματα. Στον Άρη πέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις 10 τέρματα, σε 2974 λεπτά. Σκόραρε δηλαδή 1 γκολ, κάθε 297,4 λεπτά και δεν κατάφερε να διορθώσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.

Κουμπώνει στα "θέλω" του Μαρτίνς

Τώρα πως γίνεται και ένας ποδοσφαιριστής που δεν κούμπωνε στα "θέλω" του Άρη, να κουμπώνει σε αυτά του Ολυμπιακού; Ασφαλώς και γίνεται, καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι καλός παίκτης. Κανένας δεν μπορούσε να πει την περσινή περίοδο πως δεν έδωσε σημαντικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο του Άρη και επίσης έγινε ξεκάθαρο το διάστημα που έλειψε για το Κόπα Άφρικα πως η ομάδα του έπαιζε πολύ χειρότερα χωρίς αυτόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά για ποιόν λόγω θέλει τον ποδοσφαιριστή. Έχει στην επίθεση τον Ελ Αραμπί για να του προσφέρει το εύκολο γκολ, από τον Αμπουμπακάρ θέλει να του αυξήσει την πίεση, την ένταση που θα αγωνίζεται η ομάδα. Χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί ακόμη και όταν αγωνίζεται δίχως να χρειάζεται να κάνει αλλαγή, να του αλλάζει το σύστημα από 5άδα στα χαφ σε καθαρό 4-4-2.

Θα κάνει πιο εύκολη την ζωή του Ελ Αραμπί

Έναν ποδοσφαιριστή επίσης που θα κάνει βρώμικη δουλειά στο γήπεδο. Θα τρέξει και θα κουράσει τον αντίπαλο μπακ, δίνοντας χώρους στον δικό του ακραίο μπακ, για να επιτεθεί με πλάτος, που θα πιέσει την αντίπαλη άμυνα, θα κουράσει τους στόπερ και με το παιχνίδι του, θα προσφέρει πιο κουρασμένη την άμυνα στον Ελ Αραμπί.

Ο Αμπουμπακάρ δεν είναι στράικερ και δεν του αρέσει στο γήπεδο να κάνει δουλειά στράικερ. Μπορεί όμως να κάνει πιο εύκολη την δουλειά ενός καθαρού σέντερ φορ. Ο Μαρτίνς διέγνωσε πως αγωνίζεται σε μία ένταση, πιο υψηλή από αυτήν που παίζεται το ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Μπορεί και την βγάζει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και είναι σε θέση να κουράσει σημαντικά τα αντίπαλή άμυνα.

Μοιάζει ως λογική με την μεταγραφή του Σουντανί το 2019

Ο Πέδρο Μαρττίνς το καλοκαίρι του 201, είχε κάνει μία περίπου ανάλογη μεταγραφή, με τον Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός που είχε αποκτηθεί για να δώσει υψηλή ένταση και να υπάρχει στο γήπεδο ποδοσφαιριστής που θα λειτουργεί σαν δεύτερος επιθετικό, χωρίς να χάνεται παίκτης από τις υπόλοιπες δουλειές που χρειάζεται η ομάδα του. Ο Σουντανί θυμίζω πως είχε κοπεί από την ευρωπαϊκή λίστα και ήταν βασικός στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε καλά, ήταν όμως άτυχος που έπαθε ξανά χιαστό και δεν μπόρεσε να προσφέρει στην διάρκεια που ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός. Στο πρόσωπο του Αμπουμπακάρ βρήκε έναν παρόμοιο επιθετικό.

Ο Μαρτίνς θέλει να ανεβάσει την ένταση, που θα αγωνίζεται η ομάδα του

Ο Αμπουμπακάρ, δεν είναι γκολτζής, όμως όπως έγραψα στο κείμενο μου, σε μία ομάδα που δεν ζητά από αυτόν να δώσει το εύκολο γκολ, ασφαλώς και μπορεί να προσφέρει με το δυναμικό του τρέξιμο, την ένταση που αγωνίζεται, που πρεσάρει, πιέζει και κινείται από τα πλάγια. Έχει ένα στιλ παιχνιδιού ικανό να κουράσει την αντίπαλη άμυνα και να δώσει πιο άνετες εκτελέσεις στον φορ περιοχής. Ο Αρης δεν είχε τέτοιον ποδοσφαιριστή, ο Ολυμπιακός διαθέτει. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μπορεί να κάνει πιο εύκολη την ζωή του Ελ Αραμπί, κάτι που ο Μαροκινός στα 35 του χρόνια το έχει ανάγκη. Οι προσθήκες από γνωστές του αγορές τόσο του Ζικερνάγκελ, όσο και του Καμαρά, δείχνουν ξεκάθαρα την στόχευση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να καταλαβαίνει πως χρειάζεται να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε η ομάδα της επόμενης σεζόν να γίνει πιο γρήγορη, πιο πιεστική, να είναι συνολικά πιο φρέσκια από την περσινή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ