ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα δεν είναι ένας νορμάλ προπονητής, αξίζει να δικαιωθεί και να επιβραβευτεί με τίτλους η ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα δεν είναι ένας νορμάλ προπονητής, αξίζει να δικαιωθεί και να επιβραβευτεί με τίτλους η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Αλμέιδα δημιούργησε μία ομάδα που μπορεί να κερδίζει μέσα στην Τούμπα, παίζοντας με ένα απίστευτα επιθετικό σχηματισμό. Άλλαξε την ομάδα του στο ημίχρονο, παρότι η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, έδειξε στους παίκτες του πως ο στόχος του είναι μόνο το διπλό και δικαιώθηκε. Γράφει ο Τσάρλυ.

Η ΑΕΚ έκανε το απόλυτο κόλπο στην Τούμπα, πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό επί του ΠΑΟΚ που σε συνδυασμό με τους απρόσμενους βαθμούς που πέταξαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, απέκτησε ξανά τον τίτλο του μεγάλου φαβορί του φετινού συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Ο Αλμέιδα, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι, έδειξε πως στόχος του ήταν αποκλειστικά το διπλό και δικαιώθηκε. Οι παίκτες της ΑΕΚ έβαλαν τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, μέτρησε μόνο το ένα, ενώ θα έπρεπε να μετρήσουν δύο τέρματα και ασφαλώς άξιζε να φύγει νικήτρια από την Τούμπα.

Με την πλάτη στον τοίχο

Η ΑΕΚ κέρδισε ένα παιχνίδι, στο οποίο πήγε με την πλάτη στον τοίχο. Μετά τα δύο ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα, την ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία 0-0 με τον Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε με ήττα να βρεθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ήταν μάλιστα το πρώτο διάστημα που υπήρξε κάποια αμφισβήτηση, η οποία δημιουργήθηκε από τον προβληματικό τρόπο που αντέδρασε μετά το πρώτο τέρμα που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό και από την συνολική εικόνα που είχε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αν βρει ρυθμό ο Σιντιμπέ, θα είναι με διαφορά το καλύτερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος

Ο Αλμέιδα αποφάσισε να δώσει ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός ο Σιντιμπέ και να παίξει το χαρτί του Λιβάι Γκαρσία με τον τρόπο που το είχε ο ίδιος στο μυαλό του.

Ο Γάλλος μπακ ήταν εξαιρετικός, είναι δεδομένο πως μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει πάρει λιγότερα πράγματα από όσα μπορεί να προσφέρει από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Ασφαλώς υπάρχει και λόγος,που έχει να κάνει με την σημαντική βελτίωση του Ρότα, όμως ξεκάθαρα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ πιο υψηλό ταβάνι. Που αν βρει ρυθμό, εύκολα θα είναι με διαφορά το καλύτερος δεξί μπακ του πρωταθλήματος. Έγινε μία αρχή στην Τούμπα και με την εικόνα που είχε δύσκολα να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα.

Τα πήγε εξαιρετικά το δίδυμο Βίντα - Τζαβέλλας

Επίσης, η θέση του παρτενέρ του Βίντα δόθηκε στον Τζαβέλλα. Ήταν πολύ σημαντικό, για το αποτέλεσμα που πήρε η ΑΕΚ, το γεγονός, πως το δίδυμο Βίντα - Τζαβέλλα τα πήγε εξαιρετικά.

Ο Βίντα που ήταν σε φανερή πτώση μετά το Μουντιάλ και προερχόταν από ένα πολύ κακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έκανε το καλύτερο του παιχνίδι,με την φανέλα της ΑΕΚ. Έβγαλε την εμπειρία του, την προσωπικότητα του, διάβασε και καθάρισε έγκαιρα φάσεις. Σε μία ομάδα όμως που δουλεύει καλά, θα δεις σπουδαία παιχνίδια και από παίκτες που δεν περιμένεις.

Ο Τζαβέλλας πιο στεγνός, πιο αθλητικός από ποτέ, έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και μαζί με τον Κροάτη είχαν αποτελεσματικές αντιδράσεις και θωράκισαν τα μετόπισθεν.

Πείραξε την ομάδα του, παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο άξιζε να προηγείται με 1-0, το γκολ όμως που πέτυχε για έναν ανεξήγητο λόγο δεν μέτρησε. Έκλεισε πάντως πολύ εύκολα το πρώτο ημίχρονο και ένας νορμάλ, ένας απλά καλός προπονητής, δύσκολα θα πείραζε την ομάδα του. Ο Αλμέιδα όμως δεν είναι ένας νορμάλ προπονητής, είναι ξεχωριστός, είναι σπουδαίος.

Έδωσε μήνυμα νίκης ο Αλμέιδα

Η απόφασή του ασφαλώς ήταν σχεδιασμένη πριν από το παιχνίδι και έδωσε το μήνυμα στους παίκτες του πως ο μόνος στόχος είναι η νίκη. Σε αγώνα στην Τούμπα που η ομάδα του δεν έχει δεχτεί μισή ευκαιρία, στο ημίχρονο έβγαλε 6άρι και πέρασε σέντερ φορ. Έβγαλε τον Γιόνσον, πέρασε στην κορυφή της επίθεσης τον Γκαρσία και τον Πινέδα στο δίδυμο του άξονα.

Μόλις μπήκε στο γήπεδο και ο Ελίασον, η ΑΕΚ πήρε τον σχηματισμό με τον οποί, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ειδικά όταν και ο αντίπαλος έχει την υποχρέωση να προσπαθήσει να παίξει.

Καθοριστικό ρόλο η παρουσία των Ελίασον και Λιβάι

Τα τρεξίματα του Γκαρσία πάνω στην αντίπαλη τετράδα άμυνας, ήταν ένας νέος μπελάς για την άμυνα του ΠΑΟΚ, όπως και η ταχύτητα του Ελίασον. Φάσεις η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να τελειώσει, ήταν ένα παιχνίδι όμως που δεν δεχόταν πραγματική πίεση.

Παρά τον επιθετικό της σχηματισμό, έκλεβε πολλές μπάλες ανάμεσα στην περιοχή της και στην σέντρα και έδειχνε πως είναι θέμα χρόνου να βρει την μεγάλη φάση στην αντεπίθεση.

Τελικά αυτή δεν ήρθε ούτε από τον Ελίασον, ούτε από τον Λιβάι, η παρουσία τους όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να είναι πιο εύκολο να συνεργαστούν δύο συμπαίκτες του και να βγουν στην πλάτη της κουρασμένης άμυνας του ΠΑΟΚ.

Ο Αλμέιδα, δημιούργησε μία ΑΕΚ ικανή να κερδίζει στην Τούμπα με τον Μάνταλο στο δίδυμο του άξονα

Η αλήθεια είναι, πως αυτό που έκαναν οι Μάνταλος και Αραούχο δεν ήταν μία απλή συνεργασία, αλλά μία ποδοσφαιρική ζωγραφιά.

Ο Αλμέιδα έχει φτιάξει μία ομάδα που παίζει σε τόσο υψηλή ένταση και έχει σε τόσο καλή κατάσταση τους ποδοσφαιριστές του, που μπορεί να αντέξει τον Μάνταλο στο δίδυμο του άξονα. Να τον χρησιμοποιήσει δίπλα στον Σιμάνσκι, σε σχήμα με δύο ακραίους επιθετικούς και δύο φορ στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος και όχι μόνο να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα αμυντικά, αλλά από αυτήν την απόφαση να πάρει και την νίκη.

Αν τολμούσε κάποιος προπονητής της ΑΕΚ τα παλιότερα χρόνια να πάρει τέτοιες αποφάσεις σε ντέρμπι, θα τον κρεμάγανε στα μανταλάκια, πολύ απλά γιατί η ομάδα του θα είχε διασυρθεί, δεν θα μπορούσαν οι παίκτες του να υπηρετήσουν αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό όμως που βλέπουμε από την φετινή ΑΕΚ, είναι αποτέλεσμα δουλειάς ενός ανθρώπου που έχει σαν κύριο πλεονέκτημα πως γνωρίζει τον τρόπο για να διδάξει στους παίκτες του το ποδόσφαιρο που ο ίδιος υπηρετεί.

Η ζωγραφιά των Μάνταλου και Αραούχο

Ο Μάνταλος, λοιπόν, από το δίδυμο του άξονα σήκωσε το κεφάλι του, είδε σε οργανωμένη άμυνα, αλλά όχι σωστά στημένη, την κίνηση του Αραούχο, του πέρασε με μία λόμπα μία εκπληκτική πάσα και ο Αργεντίνος έκανε το μαγικό του.

Μάνταλος και Αραούχο χάρισαν ένα σπάνιο,γκολ στην ομάδα τους, που στο τέλος μπορεί να μείνει στην ιστορία σαν μία σπάνια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας που έκανε την διαφορά στην κούρσα του πιο αμφίρροπου πρωταθλήματος που έχει ζήσει η χώρα.

Ασφαλώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αυτό που μάθαμε την δεύτερη αγωνιστική είναι πως δεν υπάρχει σίγουρο τρίποντο, επίσης αυτό που μας έχει αποδείξει το φετινό πρωτάθλημα είναι πως και οι 4 διεκδικητές του πρωταθλήματος μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσουν.

Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, η ομάδα με την μεγαλύτερη διάρκεια στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα που εφαρμόζει ένα ποδόσφαιρο που αξίζει να δικαιωθεί και να επιβραβευτεί με τίτλους είναι η ΑΕΚ. Στην Τούμπα έκανε ένα πραγματικά σπουδαίο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ