ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μικρό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, χαώδης η διαφορά

Κώτσιρας και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας
Κώτσιρας και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας INTIME

Ο Τσάρλυ γράφει για το 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας στον ημιτελικό του Κυπέλλου που δεν άφησε ερωτηματικά για το φαβορί και το αουτσάιντερ του ζευγαριού πριν από το δεύτερο ματς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ μικρότερο προβάδισμα από αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα και τη διάφορα δυναμικότητας που δεδομένα έχουν οι δύο ομάδες. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίεσαν σε όλο το παιχνίδι για να πάρουν καθαρό σκορ πρόκρισης, όμως έμειναν στο ισχνό 1-0.

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που δεν χωρά καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα θα βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου. Θα είναι παράλογο αν δεν περάσει ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες τη Λαμία.

Αυτή την φορά τα έχασαν οι Αϊτόρ - Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε υπερβολικά αμυντικά, πλήρωσε πως δεν έχει πολλούς ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν γκολ. Το τελευταίο διάστημα αξιοποιεί τη φόρμα των Αίτόρ - Παλάσιος, δύο εξτρέμ που θέλουν χώρους και μέτρα για να απειλήσουν. Υπήρξαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε να δημιουργήσει χώρους μέσα από κλεψίματα, αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ, από τους Παλάσιος - Αϊτόρ, παρότι είχαν τις ευκαιρίες τους.

Η Λαμία είναι η χειρότερη ομάδα της Super League Interwetten και παρότι το σκορ δεν το δείχνει η εικόνα του παιχνιδιού, αποδείκνυε πως τις δύο ομάδες τις χωρίζει χάος, Η ομάδα του Φέστα το μόνο που μπορούσε να κάνει στο παιχνίδι ήταν καθυστερήσεις και να αμυνθεί σε χαμηλά μέτρα και αυτό όχι με επιτυχία.

Όχι με επιτυχία, καθώς την μπάλα δεν μπορούσαν να την κρατήσουν με τίποτα στην δικιά τους κατοχή. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίεζαν συνέχεια μετά από κάθε χαμένη ευκαιρία, μετά από κάθε χαμένη κατοχή για να επανακτήσουν την μπάλα και η αλήθεια είναι πως συνήθως τα κατάφεραν. Ο κύριος λόγος που δεν πέτυχαν το δεύτερο τέρμα, που κυνήγησαν με μανία, ήταν η απίθανη αστοχία και η επιπολαιότητα των ποδοσφαιριστών του Γιοβάνοβιτς, στην τελική απόφαση.

Έπαιξε ρόλο σε ένα σημείο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει σίγουρο γκολ από τους κεντρικούς χαφ του. Ο Ιωαννίδης ήταν σε καλή ημέρα, πέρασε ένα υπέροχο τέρμα, με το αριστερό, όμως οι Βιγιαφάνες - Γκατσίνοβιτς δεν αξιοποίησαν στο βαθμό που μπορούσαν την παθητικότητα της Λαμίας.

Ταίριαζε στα θέλω του αγώνα ο Αλεξανδρόπουλος

Δεν μπορεί κανείς να κάνει σοβαρή κριτική στον Γιοβάνοβιτς, καθώς οι παίκτες του κυριάρχησαν και ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο και τρίτο τέρμα δημιούργησαν, όμως δεν έχει λογική που σε αυτό το παιχνίδι χρησιμοποίησε τόσο αργά τον Αλεξανδρόπουλο. Ο νεαρός χαφ είναι ξεκάθαρα ο πέμπτος στην ιεραρχία του Σέρβου προπονητή, αυτό είναι και το μεγαλύτερο του λάθος. Ακόμα κι έτσι όμως., αυτό το παιχνίδι έπρεπε να του το δώσει. Είχε μπει στο τελευταίο κομμάτι με τον Ολυμπιακό και έκανε σπουδαία δουλειά στο τακτικό κομμάτι.

Ο Βιγιαφάνες προερχόταν από τραυματισμό, ο Γκατσίνοβιτς παίζει συνέχεια και είναι δεδομένο πως ο Αλεξανδρόπουλος είχε περισσότερη ενέργεια να δώσει. Επειδή η Λαμία θα έπαιζε πολύ χαμηλά, το κάθετο του παιχνίδι θα βοηθούσε για να παίξει ο Παναθηναϊκός ανάμεσα στις γραμμές. Ο Γιοβάνοβιτς δεν τον ξεκίνησε και τον πέρασε πολύ αργά στο παιχνίδι σε έναν αγώνα που φώναζε πως κουμπώνει στα δικά του προσόντα. Ο Παναθηναϊκός, σε ολόκληρο το παιχνίδι, πίεζε ψηλά τους παίκτες της Λαμίας, ανέβαζε στην σέντρα την τελευταία γραμμή άμυνας του και δεν απειλήθηκε ποτέ.

Κυριάρχησε

Τακτικά πέτυχε ό,τι χρειαζόταν για να κυριαρχήσει, κέρδιζε πολύ εύκολα την μπάλα, έκλεισε τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του, δημιουργούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, κέρδισε 13 κόρνερ, αν δεν έχασα το μέτρημα και σε πολλά από αυτά, πήρε εύκολες κεφαλιές μέσα από την περιοχή., όμως το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε. Έφτιαξε συνεργασίες, από τα άκρα, πέρασε κάθετες, έφερε τους Αϊτόρ, Παλάσιος σε θέση βολής, όμως οι δυο τους σπατάλησαν ευκαιρίες, που το τελευταίο διάστημα τις κάνουν γκολ.

Λόγος για να ανησυχούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει. Η Λαμία δεν είναι ομάδα που αξίζει να παίξει στο τελικό του Κυπέλλου, δεν έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό.

Το ανέβασμα του Κώτσιρα

Στο τέλος μένει το τέρμα του Ιωαννίδη που χαρίζει ισχνό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ένα προβάδισμα που γίνεται πολύ μεγαλύτερο με βάση τη διαφορά δυναμικότητα των δύο ομάδων. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κερδίζει από μία κίνηση πιο εσωτερικά που έκανε ο Κώτσιρας και μέσα από αυτήν άνοιξε η αντίπαλη άμυνα.

Ο Κώτσιρας έχει σπουδαία προσόντα. Πολύ καλό σώμα για τη θέση του, διασκελισμό, καλά τρεξίματα και είναι καλός επιθετικά. Δεν ξεκίνησε καλά στον Παναθηναϊκό, ήταν και άτυχος, καθώς δικές του κακίες στιγμές τις πλήρωσε ακριβά η ομάδα του. Έφτασε στο σημείο να χάσει τη θέση του βασικού από έναν μπακ πιο περιορισμένων δυνατοτήτων μόνο και μόνο γιατί ο Σάντσες έπαιζε πιο προσεχτικά τη θέση.

Το τελευταίο διάστημα βρήκε τον εαυτό του, κέρδισε ξανά την θέση με το σπαθί του και έχει γίνει ένα όπλο στην ανάπτυξη, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το είχα γράψει όταν αποκτήθηκε ο Κώτσιρας από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό να βγει αυτή η μεταγραφή όχι μόνο για τον σύλλογο αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιον πραγματικά καλό δεξιό μπακ. Ήρθε ο Πογέτ στην Εθνική μας και στα πρώτα παιχνίδια, χρησιμοποίησε τον Ρότα και τον Λύρατζη και από τους δύο ο Κώτσιρας είναι ανώτερος από πλευράς προσόντων. Από τον ίδιο εξαρτάται, να σηκώσει την καριέρα του και να γίνει το βασικό μπακ της Εθνικής μας ομάδας.

Για να επιστρέψουμε στον ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την ευκαιρία να παίξει σε τελικό κυπέλλου μετά από 8 χρόνια. Η Λαμία στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποκλείσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό, από το Κύπελλο, όμως ούτε η ίδια είναι στο επίπεδο που βρισκόταν, όταν το είχε πετύχει ούτε ο Παναθηναϊκός είναι η ίδια ομάδα. Η διαφορά των δύο ομάδων φέτος είναι χαώδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ