ΑΡΗΣ

Η φόρμα του Άρη βάζει σε μπελάδες την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό

Ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - Ολυμπιακός
Ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Μπούργος που βρήκε ένα καλά δουλεμένο σύνολο στον Άρη και αξιοποιεί τους Καμαρά και Ιτούρμπε, με τους "κίτρινους" να μπαίνουν με νέα δυναμική στα playoffs.

Ο Μπούργος ξεκίνησε με παγκόσμιο ρεκόρ την θητεία του στον Άρη. Πέτυχε μάλιστα ένα ρεκόρ, που δεν μπορεί να καταρριφθεί, μάζεψε η ομάδα του 15 βαθμούς μέσα σε δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, εννιά βαθμούς στο γήπεδο και έξι πόντους που επέστρεψε το CAS. Ο Αρης με το 3Χ3 και τους έξι βαθμούς που του επιστράφηκαν, έχει αποκτήσει δυναμική Ευρώπης.

Πήρε ένα καλό πλασάρισμα ενόψει των playoffs, καθώς πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και τρεις πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπούργος βρήκε ένα καλά δουλεμένο σύνολο

Το κυριότερο είναι πως στην τελευταία στροφή, εκεί που μπαίνουμε σε μία διαδικασία με συνεχόμενα ντέρμπι, ο Αρης έχει αποκτήσει δυναμική. Μία σκέψη εύκολη που κάνουν πολλοί σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να κατηγορήσουν τον προηγούμενο προπονητή. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο άθλημα, δεν γίνονται μαγικά.

Ο Μπούργος και ο κάθε Μπούργος που έρχεται στη διάρκεια μιας σεζόν, αν δεν βρει μία στέρεα βάση, δεν έχει κάπου να πατήσει και να δείξει την δουλειά του. Για να μπορέσει να φέρει άμεσα αποτελέσματα, ειδικά ευρισκόμενος στον τελευταίο κύκλο μιας σεζόν, θα πρέπει να έχει γίνει πίσω πραγματικά μία καλή δουλειά. Στον Άρη, ο Άκης Μάντζιος για 17 μήνες δούλεψε σωστά.

Το είχα αναφέρει και την ημέρα που ολοκληρώθηκε η συνεργασία τους, ακόμα και στις δύο τελευταίες ήττες με Βόλο εντός και στα Γιάννενα, που ουσιαστικά στάθηκαν η αφορμή να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, η εικόνα του Άρη ήταν καλή. Η ομάδα δεν ήταν παρατημένη, δημιουργούσε, σπαταλούσε ευκαιρίες, αλλά δεν έβρισκε εύκολα δίχτυα. Ουσιαστικά, συνθήκες για να χρειαστεί ο Άρης να κοιτάξει για αλλαγή προπονητή, δημιουργήθηκαν μετά τον αποκλεισμό από την Λαμία, σε παιχνίδι που είχε χάσει δύο πέναλτι.

Ο Άρης που άφησε ο Μάντζιος ήταν ένα σύνολο με στέρεες βάσεις, που είχε πρόβλημα στο γκολ και στο τελευταίο διάστημα της συνεργασίας τους,είχε γιγαντωθεί. Προϋποθέσεις για να πετύχει ο επόμενος μία σωστή βάση δουλειάς, υπήρχε. Πράγματι, ο Μπούργος έκανε ένα καλό ξεκίνημα. Σίγουρα, κάπου βοήθησε η αλλαγή προπονητή, οι παίκτες ένιωσαν, όπως γίνεται συνήθως, την ανάγκη να συστηθούν από την αρχή και να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο.

Ασφαλώς, χρειαζόταν ένα κλικ και κάποιες διαφορετικές ίσως ιδέες για να ξεμπλοκάρει επιθετικά η ομάδα. Ο προπονητής κρίνεται στην διάρκεια και όχι στα πρώτα παιχνίδια. Σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, περισσότερο βλέπουμε την κατάσταση που είχε αφήσει την ομάδα ο προηγούμενος, σε συνδυασμό με ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα που δίνει ο νέος προπονητής.

Βασικός ο Ιτούρμπε, σκοράρει ο Καμαρά

Ο Μπούργος, αν πρόσθεσε κάτι στον Άρη, αυτό είχε να κάνει με την παρουσία του Ιτούρμπε στο βασικό σχήμα, που πράγματι έχει δώσει μία επιθετικότητα και μία επιπλέον ένταση στην ανάπτυξη του Άρη. Ο Ιτούρμπε είναι φανερό πως έχει πάρει τα πάνω του, νιώθοντας πως λαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον συμπατριώτη του.

Ο Μπούργος έχει την τύχη στα δικά του χέρια να ξεμπλοκάρει ο Καμαρά. Δύο τέρματα σε ροή αγώνα δεν είχε πετύχει 24 αγωνιστικές και τα έβαλε στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Μπούργος. Σε πολλά κείμενά μου, είχα τονίσει το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει αυτή η πραγματικά δεμένη ομάδα να πάρει γκολ και απειλή από την θέση του φορ.

Ο Μάντζιος, από πλευράς αποτελεσματικότητας, πήρε ελάχιστα πράγματα από τον Καμαρά, στον Μπούργος ξεκλείδωσε δύο παιχνίδια. Αν συνεχίσει έτσι ο Καμαρά, είναι δεδομένη η επιτυχία στα playoffs.

Στην πράξη βλέπουμε ένα δεμένο σύνολο από μία δουλειά που έγινε για 17 ολόκληρους μήνες, που ξεμπλόκαρε με το ανέβασμα δύο ποδοσφαιριστών που ήρθαν με καλά συμβόλαια για τα δεδομένα του συλλόγου, για να κάνουν τη διαφορά και το προηγούμενο διάστημα έδωσαν ελάχιστα.

Δεν αποκλείεται ο Μπούργος, με την εμπειρία του, με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει αγωνιζόμενος στο πιο υψηλό επίπεδο και σαν συνεργάτης ενός τεράστιου προπονητή, όπως είναι ο Σιμεόνε, να έχει την ικανότητα να ξεκλειδώσει δύο ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές. Με ασφάλεια είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε.

Έτοιμος, να τους αφήσει εκτός Ευρώπης

Ο Άρης κρατάει το 3Χ3, την επιστροφή των έξι βαθμών που είχε κερδίσει με ιδρώτα στο γήπεδο και δείχνει έτοιμος να αφήσει εκτός Ευρώπης είτε τον Παναθηναϊκό είτε την ΑΕΚ. Να σημειώσουμε πως επειδή υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το Λύπελλο, ο Άρης και η ΑΕΚ για να νιώσουν ασφάλεια, θα πρέπει να κατακτήσουν την τρίτη θέση και πλέον η διαφορά τους είναι στον έναν βαθμό και φορμαρισμένος στα playoffs μπαίνει ο Άρης.

Η δυναμική, λοιπόν, που έχει αποκτήσει ο Άρης, βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την ΑΕΚ να χάσει την ευρωπαϊκή έξοδο που την θεωρούσε πριν λίγο καιρό δεδομένη.

TAGS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ