ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον δικό του Καμαρά

Η παρουσίαση του Γιουνούς Σανκαρέ από τον Παναθηναϊκό
Η παρουσίαση του Γιουνούς Σανκαρέ από τον Παναθηναϊκό ΔΤ INTIME

Ο Σανκαρέ παίζει και τις τρεις θέσεις του άξονα και τα προσόντα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν λύσεις στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Ντρεοσί εκμεταλλευόμενος την γνώση του στην γαλλική αγορά έφερε στον Παναθηναϊκό έναν ποδοσφαιριστή με σπουδαία διαδρομή στο Σαμπιονά.

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιθανότατα να έχουν αντιληφθεί ο Μπόλονι και ο Ντρεοσί πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα προσόντα του Καμαρά και έψαξαν να φέρουν έναν ποδοσφαιριστή με κοινά χαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός βάζει στον άξονα του τον δικό του Καμαρά.

Ο Γιουνούς Σανκαρέ τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 32 του χρόνια, δεν μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό μεταπολιτική αξία και η συνεισφορά του θα έχει αποκλειστικά να κάνει με όσα θα είναι σε θέση να δώσει στο γήπεδο. Όμως η αλήθεια είναι πως θα δώσει στοιχεία που λείπουν από τον άξονα του Παναθηναϊκού και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να φανούν πολύτιμα.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΜΠΙΟΝΑ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ δυνατή καριέρα στο Σαμπιονά. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Παρί έπαιξε στην πρώτη ομάδα συνολικά σε 47 παιχνίδια και μέχρι το 2011 που τον αγόρασε η Ντιζόν δινόταν δανεικός πότε στην Ρεμς και πότε στην Ντιζόν. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 370 παιχνίδια στο γαλλικό ποδόσφαιρο, έχοντας φορέσει την φανέλα των Παρί, Ρεμς, Ντιζόν, Γκινγκάμπ, Λιλ και Μπορντό.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Το κύριο όπλο του, που τον έκανε απαραίτητο και να έχει μόνιμα πολλές συμμετοχές σε όλες του τις ομάδες, είναι πως μπορεί με πολύ μεγάλη άνεση να παίξει και στις τρεις θέσεις του άξονα. Ξεκίνησε ως 6άρι, από ένα σημείο και μετά έκανε καριέρα στην θέση 8, όμως έχει αγωνιστεί ακόμα και πίσω από τον επιθετικό.

Έχει δυνατό κορμόm καλή τεχνική κατάρτιση για τον σωματότυπό του, καλό κοντρόλ και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το κάθετο τρέξιμο που του επιτρέπει να πατά την αντίπαλη περιοχή και είναι και το στοιχείο που έκανε τους προπονητές του να τον ανεβάσουν θέση στη διάρκεια της καριέρας του.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΕΤΡΑ

Ο αγαπημένος του προπονητής είναι ο Γκουρβενέκ. Με αυτόν έκανε σπουδαία πράγματα στην Γκινγκάμπ και κατέκτησε το Κύπελλο το 2014. Το καλοκαίρι του 2016 ο Γκουρβενέκ αποχώρησε για την Μπορντό και ο Σανακαρέ για την Λιλ. Χωριστά όμως έμειναν μόνο για λίγους μήνες, καθώς τον Ιανουάριο του 2017 έκρινε πως τα προσόντα του είναι απαραίτητα για την ομάδα που φτιάχνει και ζήτησε από την διοίκηση της Μπορντό να δώσει 3.00.000 ευρώ προκειμένου να συνεργαστεί ξανά μαζί του. Στην Μπορντό είχε και τα πιο παραγωγικά του χρόνια. Μονιμοποιήθηκε σε πιο ψηλά μέτρα και συνολικά είχε σε 84 παιχνίδια 19 τέρματα και 9 ασίστ.

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΜΠΟΛΟΝΙ

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κερδίζει μονομαχίες στον άξονα, να παίζει σωστά τον κοντινό του ποδοσφαιριστή, κινείται κάθετα και έχει πολύ συχνά πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Πιστεύω πως η παρουσία του θα οδηγήσει τον Λάζλο Μπόλονι να μονιμοποιήσει ένα καθαρό 4-3-3. Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και σε παιχνίδια που χρειάζεται καλύτερη αναχαίτιση και ένταση στον άξονα, αλλά και σε αγώνες που χρειάζεται το έξτρα πάτημα στην αντίπαλη περιοχή από τον άξονα για να δημιουργηθεί πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 6 ΜΑΤΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Φέτος αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και έδωσε το παρών και στα 6 παιχνίδια για τους ομίλους του Europa League. Χαρακτηριστικό του πλουραλισμού που έχει ως ποδοσφαιριστής είναι ο τρόπος που τον χρησιμοποίησε στα φετινά παιχνίδια του Europa League, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Μπρούνο Ακράποβιτς. Ο Σανκαρέ ήταν βασικός και στα 6 παιχνίδια και έπαιξε σε όλους τους ρόλους του άξονα και όχι μόνο.

Στην εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Κλουζ ήταν επιτελικός χαφ στο 3-4-1-2. Στο 0-0 στο Ολίμπικο είχε τον κομβικό ρόλο του 6αριού στο 4-3-3. Στην ήττα με 3-0 εκτός από την Γιουνγκ Μπόις δίδυμο στον άξονα στο 4-2-3-1, όπως και στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από τους Ελβετούς. Στην λευκή ισοπαλία στην Ρουμανία με την Κλουζ έπαιξε επιτελικός χαφ στο 3-4-1-2 και την τελευταία αγωνιστική στην επικράτηση με 3-1 επί της Ρόμα αγωνίστηκε στο επιθετικό δίδυμο και έδωσε και μία ασίστ στο μοναδικό παιχνίδι που σκόραρε η ομάδα του.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ

Στα έξι φετινά παιχνίδια για το Europa League αγωνίστηκε συνολικά 463 λεπτά. Από το σάιτ στατιστικής whoscored αξιολογήθηκε με μέσο όρο 6.75 βαθμούς και ήταν ο 6ος καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Πάσαρε με 75.5% ευστοχία, νούμερο που δεν υψηλό και δεν απέχει σημαντικά από το στατιστικό καριέρας του που είναι 77.7%. Ο Σανκαρέ πάντως δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που πασάρουν την μπάλα πίσω και δίπλα, έχει μία επιθετικότητα στην σκέψη του.

Κατέγραψε 1.5 Key Passes, στο σύνολο τους αφορά κοντινές μεταβιβάσεις. Το νούμερο καριέρας του είναι με 1.00 Key Passes ανά 90λεπτό, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε σαν 6άρι. Πάντως το συντριπτικό μέρος από τις πάσες που δίνει και ανοίγουν την αντίπαλη άμυνα είναι κοντινές και έχει να κάνει με την ικανότητα που έχει με τον διασκελισμό του να πατά την αντίπαλη περιοχή και την οξυδέρκεια του στο να πασάρει στον κοντινό του παίκτη.

Ο Σανκαρέ δεν παίζει στον συγκεκριμένο χώρο σαν τον Βιγιαφάνες, είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλό σώμα με μεγάλα πόδια που διαθέτει καλή υποδοχή μπάλας κοιτάει να πασάρει στον κοντινό του παίκτη και να την ξαναπάρει συνεχίζοντας το τρέξιμο του.

Στο ανασταλτικό κομμάτι στα 6 φετινά παιχνίδια για το Εuropa League κατέγραψε 1.2 κερδισμένα τάκλιν σε 2.2 προσπάθειες. Τα νούμερα που αφορούν το σύνολο της καριέρας του είναι πολύ πιο υψηλά. Μέσο όρο έχει 2.6 κερδισμένα τάκλιν σε 3.6 προσπάθειες.

Το ίδιο ισχύουν και στα υπόλοιπα νούμερα που αφορούν ανασταλτικές του επιδώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σανκαρέ ξεκίνησε σαν 6άρι την καριέρα του και ανέβηκε θέσεις σταδιακά. Όποτε σε όλα του τα νούμερα παρατηρείται και αυτή η εξέλιξη της καριέρας του. Για παράδειγμα στα 6 παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ στο Εuropa είχε 0.6 κλεψίματα, ενώ 0.8 είναι ο μέσος όρος στην καριέρα του στην τελευταία θητεία του στο Σαμπιονά στην Μπορντό, συνολικά όμως μετρά 1.7 κλεψίματα ανα 90λεπτό.

Τα κοψίματα σε χαμηλά μέτρα ήταν 0.6 στα 6 παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, ενώ στην καριέρα του είναι 0.7.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΨΗΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παρότι έχει ύψος 1.84 και ένα φοβιστικό παρουσιαστικό δεν είναι όπλο στο ψηλό παιχνίδι. Στο μέσο όρο καριέρας του πηγαίνει σε 2.5 μονομαχίες ανα 90 λεπτά και κερδίζει τις 1.4. Στο μικρό φετινό στατιστικό δείγμα που έχουμε από τις αναμετρήσεις του, κέρδιζε μόλις τις 0.6 μονομαχίες από τις 2.2 που δοκίμαζε.

ΝΤΡΙΠΛΑ ΔΙΑΣΚΕΛΙΣΜΟΥ

Έχει την ντρίπλα του διασκελισμού. Αν βρει μέτρα ανοίγει την μπάλα και περνά εύκολα τον αντίπαλο. Η ΤΣΣΚΑ φέτος έπαιζε χαμηλά και χτύπαγε με αντεπιθέσεις και βοήθησε τον Σανκαρέ να καταγράψει 2.7 ντρίπλες σε 3.1 προσπάθειες.. Το νούμερο καριέρας του είναι 1.1 σε 1.7 προσπάθειες, το οποίο όμως έχει ανέβει σημαντικά τα τελευταία χρόνια που από την θέση 6 ανέβηκε στην θέση 8 ακόμα και σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα πολυεργαλείο στο ρόστερ του. Έναν ποδοσφαιριστή που παίζει όλες τις θέσεις του άξονα και μπορεί να προσφέρει στοιχεία που σπανίζουν στο δικό μας ποδόσφαιρο. Προσόντα παρόμοια με αυτά που έχει ο Καμαρά και βλέπουμε πόσο πολύ έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Photo Credits: Δελτίο Τύπου INTIME

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ