ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά δεν είναι εύκολο να τον λυγίσεις

INTIME

O Ολυμπιακός δυσκολεύεται στα ντέρμπι, αλλά παράλληλα δεν λυγίζει εύκολα. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Αν δεν σκοράρει ο Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει εύκολα γκολ. Αν προσθέσει κανείς τις χαμηλές πτήσεις του Τσικίνιο και του Ποντένσε, έχει την εικόνα για όσα συμβαίνουν στην πειραϊκή ομάδα στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Μαρτίνς είναι σταθερός ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά περισσότερα γκολ πέτυχε στην Ευρώπη, παρά στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Ο Νασιμέντο, που αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ, δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα, όπως και οι κεντρικοί χαφ Έσε, Μουζακίτης, Γκαρθία, Σιπιόνι, ενώ τελευταία έχει σιγήσει και ο Ταρέμι, οπότε καταλαβαίνει κανείς τον λόγο της λειψυδρίας στα πιο μεγάλα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να σκοράρει στα ντέρμπι, με δική του ευθύνη, όμως από την άλλη δεν είναι εύκολο να τον λυγίσεις. Η εικόνα των ερυθρόλευκων δεν υπολείπεται των αντιπάλων του στα μεγάλα ματς, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε ενόψει των play offs του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είναι δυσκολοκατάβλητος αμυντικά και αυτό χάρη στην καλή παρουσία των Ρέτσου, Πιρόλα, Τζολάκη και των πλάγιων μπακ, πότε του Ρόντινεϊ και του Ορτέγκα και πότε του Κοστίνια και του Μπρούνο. Παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος είχε καλή απόδοση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπως θετικοί ήταν όλοι οι αμυντικοί, αλλά και ο Έσε με τον Μαρτίνς.

Ο Ισπανός προπονητής δεν πήρε τις βοήθειες που ανέμενε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα, κι αυτό ήταν ένα ζήτημα για την πειραϊκή ομάδα. Και όλα αυτά, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είχε αρκετές απουσίες βασικών παικτών στην αρχική ενδεκάδα του.

Ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής τους δύο νεοφερμένους Βραζιλιάνους επιθετικούς Αντρέ Λουίς και Κλέιτον λόγω των θέσεων των μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών, επιφύλασσε μία έκπληξη στην ενδεκάδα χρησιμοποιώντας τον Νασιμέντο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Ο Βάσκος τεχνικός προτίμησε τον Γκαρθία (αντί του Μουζακίτη) δίπλα στον Έσε, όπως και τον Μπρούνο στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο α΄ ημίχρονο έχοντας ως καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Τσικίνιο (26΄) που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή. Ο Ελ Κααμπί, ο Μαρτίνς και ο Τσικίνιο πίεσαν αρκετά ψηλά, προσπαθώντας να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των παικτών του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μπρούνο προωθήθηκε βγάζοντας ορισμένες καλές σέντρες. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τελική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος, όπως και οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ισπανός κόουτς συνέχισε με τους ίδιους έντεκα παίκτες στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό όμως να μην βρίσκει ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο, ενώ υπήρξε και η διακοπή στο ματς λόγω των τραυματισμών στα κεφάλια των Μπρούνο και Σάντσες που συγκρούστηκαν. Η πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Μεντιλίμπαρ ήρθε στο 65΄, με την είσοδο των Ταρέμι και Ποντένσε αντί των Τσικίνιο και Νασιμέντο. Και ακολούθησε αυτή του Μουζακίτη και στη συνέχεια του Σιπιόνι που ήταν αναγκαστική, καθώς ο Έσε ζήτησε αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ στις δύο ευκαιρίες με αριστερό σουτ του Ελ Κααμπί που έδιωξε ο Τσιφτσής, όμως δεν συνέβη και έτσι είναι αναγκασμένος να κυνηγάει στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, για να κόψει πρώτος το νήμα στο τέλος, θα πρέπει να πάρει πράγματα από πολλούς παίκτες και δη από κομβικούς, όπως οι Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί και Ταρέμι που δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Όσο για τις χειμερινές μεταγραφές των Αντρέ Λουίς και Κλέιτον, για να τους αφήσει εκτός αποστολής ο Μεντιλίμπαρ από τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, σημαίνει ότι θεωρεί ότι δεν είναι ακόμη στο επίπεδο ετοιμότητας και φόρμας που θέλει για τέτοιους είδους παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από κάθε δυνατή βοήθεια στο σκοράρισμα και ειδικά μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GAME NIGHT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ