Ο Νίκολιτς σώζει μια επένδυση τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και βγαίνει κερδισμένος

Ο Μάρκο Νίκολιτς έδωσε μια νέα (και ίσως τελευταία) ευκαιρία στον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς από έναν άλλο ρόλο και το πρώτο δείγμα είναι ότι σώζει τον Κροάτη χαφ, αλλά και μια επένδυση τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ της ΑΕΚ. Γράφει ο Θωμάς Τζουβάρας.
Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ανήκει στην ΑΕΚ από τον Ιανουάριο του 2024, ωστόσο ποτέ ο ίδιος δεν κατάφερε να γίνει βασικό γρανάζι της ομάδας και με δική του ευθύνη. Ο Αλμέιδα δεν τον έριξε από νωρίς στα βαθιά και του ασκήθηκε κριτική γι’ αυτό. Την περσινή σεζόν ο Κροάτης πήρε ευκαιρίες όμως κινήθηκε σε ρηχά νερά.
Ο Μάρκο Νίκολιτς του έδωσε κι αυτός κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, χρησιμοποιώντας τον στον άξονα όμως ο Κροάτης χαφ δεν τις αξιοποίησε κι αυτές. Έμεινε εκτός λίστας του Conference League (μπήκε για λίγο στη θέση του Ζίνι και βγήκε ξανά) και σταδιακά έχασε κι αυτός τη θέση του από το ροτέισον.
Μετά το ματς με τον Ατρόμητο που ο Λιούμπιτσιτς σκόραρε, ο Νίκολιτς γνωστοποίησε μια σκέψη του να δοκιμάσει τον Κροάτη περισσότερο στα άκρα. Το έκανε πράξη την αμέσως επόμενη εβδομάδα και στο Αγρίνιο του έδωσε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τοποθετώντας τον στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο “Λιούμπι” πέτυχε δύο γκολ, είχε μια ασίστ και συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ και γενικώς μια πολύ μεστή εμφάνιση στο χορταστικό κιτρινόμαυρο διπλό.
Ο Νίκολιτς σώζει μια μεγάλη επένδυση που βρήκε στην ΑΕΚ
Η Ένωση έβγαλε από τα ταμεία της τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Πρώτος είναι ο Πινέδα που την έχει ανεβάσει κατακόρυφα στο αγωνιστικό σκέλος, ενώ δεύτερη (στο συνολικό πακέτο) είναι ο Λιβάι Γκαρσία που έβγαλε και χρήματα από την πώληση του στην Σπαρτάκ.
Ο Λιούμπιτσιτς δεν πήρε την αναμενόμενη ρότα που προσδοκούσαν στην Ένωση όταν δαπανούσαν αυτά τα χρήματα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας που θα μπορούσε να κάνει πράγματα στην ΑΕΚ, ο ίδιος δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ο Νίκολιτς αποφάσισε να τον δοκιμάσει στα άκρα της επίθεσης στο ματς με τον Παναιτωλικό.
Στην πράξη όμως ο “Λιούμπι” είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο παίζοντας και στον άξονα αλλά και στην αριστερή πλευρά. Από εκεί άλλωστε έδωσε και την ασίστ στον Ζοάο Μάριο. Έδωσε το χώρο στον Ρότα να προωθείται κι αυτός του έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ.
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι ήταν ο κλασικός Λιούμπιτσιτς στο κομμάτι των τρεξιμάτων, συνεισφέροντας σε επίθεση και άμυνα, βάζοντας όμως πολύ πιο ουσία στο παιχνίδι του με την ελευθερία των κινήσεων που είχε κόντρα στον Παναιτωλικό.
Το ζητούμενο για τον Κροάτη είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, διότι αν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία λογικά δεν θα μπορέσει να γυρίσει το χαρτί με το μέλλον του στην ΑΕΚ.
Είναι σε τρομερό φεγγάρι και πρέπει να το αξιοποιήσει στον “τελικό” με την Κραϊόβα
Το ματς με τον Παναιτωλικό δεν χωράει πολύ ανάλυση, καθώς η ΑΕΚ επιβεβαίωσε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα (ίσως και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή) και ταυτόχρονα μπορεί να βρίσκει εύκολα το γκολ, σε αντίθεση με πριν 1.5 μήνα που έφτανε οριακά στα δύο γκολ.
Το εντυπωσιακό για τον Μάρκο Νίκολιτς είναι ότι η ομάδα του είναι σε τρομερή φόρμα παρότι δεν έχει τη δυνατότητα για να κάνει πολύ μεγάλο ροτέισον για να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Ευτυχώς που ο Ρέλβας γλίτωσε τα χειρότερα, διότι μπορεί να πήγαινε στο ματς με τον Κραϊόβα χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ (να δούμε αν θα προλάβει ο Μουκουντί).
Αυτό το μομέντουμ πρέπει να το εκμεταλλευτεί με τη ρουμανική ομάδα, καθώς αν πιάσει αντίστοιχα στάνταρ απόδοσης τότε θα πανηγύρισε και την τρίτη διαδοχική της νίκη που θα σημάνει και την είσοδο στην οκτάδα της League Phase του Conference League.
Εκείνο το ματς είναι το πλέον κρίσιμο για το φινάλε του 2025, όμως κι αυτό με τον ΟΦΗ δεν θα πρέπει να αμεληθεί και θα πρέπει να σπάσει η παράδοση των… “ΑΕΚούγεννων”.