ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακόμα και σε άλλο πλανήτη να πήγαινε ο τελικός, θα μας έλεγαν "όχι" οι εξωγήινοι

Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας
Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας INTIME

Προχειρότητα, πασαλείμματα, επικοινωνιακό (και ουσιαστικό) φιάσκο που εκθέτει τους πάντες. Ένας τελικός Κυπέλλου που έχει γίνει περιοδεύων θίασος και δεν τον θέλει κανένας και μια προκήρυξη που έχει γίνει κουρελόχαρτο. Γράφει ο Νίκος Συριώδης.

Τα λόγια πλέον έχουν στερέψει και οι χαρακτηρισμοί φαντάζουν... ελάχιστοι μπροστά σε αυτό που θέλεις πραγματικά να εκφράσεις. Εκεί που νομίζεις ότι δεν μπορεί να έχει πιο κάτω, συμβαίνει κάτι και διαψεύδεσαι πανηγυρικά. Πάντα έχει πιο κάτω, αν κάτι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει φρένο στην κατηφόρα, δεν υπάρχει όριο στην προχειρότητα.

Για ακόμα μια χρονιά η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet αποδεικνύεται περιοδεύων θίασος. Πάει εδώ, πάει εκεί και στο τέλος... δεν πάει πουθενά. Δεν τον θέλει κανένας, εκτός αν πρέπει να πάμε μέχρι την Αυστραλία. Εκεί απάντησαν θετικά. Αν είναι έτσι, ας πάμε και σε άλλο πλανήτη, αν και πιθανότατα θα βρεθούν εξωγήινοι και θα πουν και εκεί "όχι".

Όσο χιούμορ και αν προσπαθήσεις να κάνεις, όσο και αν θέλεις να το διακωμωδήσεις, η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να μας προκαλεί θλίψη. Όχι γιατί αλλάζει κάτι στη ζωή των ανθρώπων το πού θα γίνει ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ο κόσμος έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί στην καθημερινότητά του, αλλά είμαστε στο 2023 και γίνονται πρώτη είδηση τα αυτονόητα.

Να θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τον θεσμό, να τον προβάλεις, να δημιουργήσεις περιεχόμενο για τον ποδοσφαιρόφιλο και όλο το οικοδόμημα να είναι σάπιο.

Σε ποια άλλη χώρα ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του τελικού ψάχνουν έδρα και τρώνε τη μια χυλόπιτα μετά την άλλη; Σε ποια άλλη χώρα οι προκηρύξεις γίνονται κουρελόχαρτο και "ανακαλύπτεται" η ανάγκη να πάει ο αγώνας στο εξωτερικό για να μας... απολαύσουν οι ομογενείς, λες και θα παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα; Ούτε για το εξωτερικό είχε γίνει κάποια σοβαρή μελέτη, είχε ουσιαστικά "καεί" το θέμα προ πολλού, απλά έμενε στην επιφάνεια. Θέλαμε και τελικό στο Λονδίνο, τρομάρα μας.

Σε ποια άλλη χώρα παίρνονται αποφάσεις και βγαίνουν ανακοινώσεις (τελικός στις 20 Μαΐου στο ΓΣΠ της Λευκωσίας), οι οποίες μέσα σου ξέρεις ότι μπορεί να μην ισχύσουν; Ανακοινώθηκε ότι ο τελικός θα γίνει στην Κύπρο και δεν ρωτήθηκε καν ο καθ' ύλην αρμόδιος, αυτός που πάντα δίνει το τελικό "OK", δηλαδή η αστυνομία.

Μπορεί στο τέλος ο τελικός να διεξαχθεί στον Βόλο, όπως έλεγε το αρχικό πλάνο, εφόσον οι δύο φιναλίστ θα ήταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ε και; Αλλάζει κάτι στην ουσία; Ξεχνάει κανένας ότι ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ήταν αυτός που είχε βγει και είχε ανάψει "κόκκινο φως", διότι φοβάται τα επεισόδια;

Ούτε η ίδια η ΕΠΟ θέλει τον Βόλο, απλά αναγκάζεται. Τώρα, θα στείλει επιστολή, ώστε να διεξαχθεί ο τελικός στο Πανθεσσαλικό. Με απλά λόγια, η Ομοσπονδία θα ζητήσει (παρακαλέσει;) να γίνει ο αγώνας στο γήπεδο που η ίδια είχε αποφασίσει από το καλοκαίρι. Αν ο Μπέος πει "όχι", φτου και απ' την αρχή. Προχειρότητα, πασαλείμματα, επικοινωνιακό (και ουσιαστικό) φιάσκο που εκθέτει τους πάντες.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα ισχύσει και η 20η Μαΐου, όπως αποφασίστηκε μετά βαΐων και κλάδων στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Παραμονή εκλογών με εγχώριο τελικό Κυπέλλου που ενέχει κίνδυνο επεισοδίων, φαντάζει ουτοπικό, αλλά εδώ θα είμαστε να δούμε. Όλα μπορούν να γίνουν, πλέον τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ