EUROLEAGUE

Θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε

Θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε

Η Νίκη Μπάκουλη σας ζητά να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε και να καλωσορίσετε τον νέο Παναθηναϊκό, των Καλάθη, Βεζένκοφ, Μποχωρίδη και άλλων Ελλήνων. Σας ζητά να μην αφήσετε καμία ανάμνηση. Πολλώ δε αυτών των ξένων που βλέπατε από πέρυσι.

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενημέρωσε μέσω του sport24.gr πως επιδίωξη του είναι να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό δεκαετίας, με ελληνική βάση, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι ακριβώς εννοούσε. Μα ουδείς.

Άντε να 'χατε σκεφτεί πως θα αποκτηθούν 3-4 νεαροί Έλληνες, ικανοί να στηρίξουν αυτό το πλάνο, στο διηνεκές του χρόνου. Και εγώ τα ίδια είχα σκεφτεί. Αλλά λάθος. Ήταν όλα λάθος.

Γιατί ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ δεν θα αρκεστεί σε κάποιες προσθήκες. Θα δημιουργήσει κάτι που θα είναι 100% νέο και θα δομηθεί στα νέα παιδιά από την Ελλάδα. Για αυτό και επέλεξε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Διότι ήξερε πως ο κόουτς που έχει ως έμβλημα την πειθαρχία και έχει αποδείξει ότι μπορεί και βελτιώνει τους παίκτες με τους οποίους δουλεύει, ήταν μονόδρομος, ώστε να επιτύχει αυτό που θέλει: μια νέα ταυτότητα για τον Παναθηναϊκό.

Φτιάξε το ρόστερ: Το poll του Παναθηναϊκού

Μετά τη φυγή του Ομπράντοβιτς, ο ΠΑΟ υποχρεώθηκε σε κινήσεις που ως κύριο στόχο είχαν να γίνει η μετάβαση στην επόμενη ημέρα, όσο πιο ήπια γινόταν. Όταν το ρόστερ που δημιουργήθηκε, εν πολλοίς και από ανάγκη, "σκούπισε" τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, προέκυψαν οι απαιτήσεις. Για κάτι καλύτερο, για ένα βήμα πιο ψηλά και δη στην Ευρώπη. Αυτό δημιούργησε και κάποιες υπεραξίες που πλέον δεν θέλει να συντηρεί ο Γιαννακόπουλος. Προτιμά να δώσει αυτά τα χρήματα, για να δημιουργήσει κάτι που θα μείνει. Που θα το δει να εξελίσσεται με τον καιρό, να γνωρίζει νέα όρια.

Εκτός όλοι οι ξένοι

Για αυτό και όπως όλα δείχνουν, όλοι οι ξένοι που αποκτήθηκαν για τη σεζόν 2012-2013, αλλά και αυτοί που προστέθηκαν το καλοκαίρι του 2013, θα αποχωρήσουν. Στη θέση τους, θα εμφανιστούν Έλληνες, με τους "πράσινους" να περιορίζουν τους ξένους, στο ελάχιστο. Και όλοι θα είναι της ίδιας λογικής: παιδιά ικανά να βοηθήσουν, αλλά που θα ταιριάζουν στη φιλοσοφία της οικοδόμησης.

Ο νέος Παναθηναϊκός

Πάμε όμως, να δούμε τι υπάρχει στο μυαλό του... αρχιτέκτονα. Κατ' αρχάς, ο Νικ Καλάθης με τον οποίοι οι "πράσινοι" είναι σε επαφή εδώ και μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκαναν και μια κίνηση, ικανή να κάμψει και την τελευταία αντίσταση του διεθνούς γκαρντ. Και για αυτό αναμένεται να διαβάσετε το συγκεκριμένο όνομα, στην πρώτη ανακοίνωση. Δίπλα στον Καλάθη, θα είναι ο Διαμαντίδης, ο Παππάς, αλλά και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, του Άρη. Αυτό το θέμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Γίνονται όμως, όλες οι ενέργειες, ώστε να έχει αίσιο τέλος. Προσθέστε έναν Αμερικανό και "κλείσατε" με τα γκαρντ.

Ανεβαίνοντας (σε θέσεις), υπάρχουν οι Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος (αναμένεται να 'χει σημαντικό ρόλο, στην εξέλιξη των πραγμάτων), συν ένας Αμερικανός, ενώ πιο ψηλά υπολογίζονται οι Βεζένκοφ, Φώτσης, πριν φτάσουμε στο "5", όπου θα είναι οι Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντάκος και ένας Αμερικανός. Βέβαια, υπάρχει ένας παίκτης που επιθυμεί διακαώς ο Παναθηναϊκός, αλλά έχει προτάσεις από 17 κολέγια του NCAA: ο Γιώργος Παπαγιάννης. Γίνονται ενέργειες και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ναι, ναι, καλά

Ξέρω. Δεν σας αρέσει αυτό το πλάνο, γιατί δεν "δίνει" τίτλους. Σωστά; Δηλαδή, όταν είδατε το ρόστερ για τη σεζόν 2012-13, νιώσατε τη βεβαιότητα πως θα σαρώσει. Ότι δεν θα αφήσει τίτλο. Χρησιμοποιείστε τη γνώση των λαθών σας, γιατί δεν αποκλείεται να σας διαψεύσει και αυτό το νέο πλάνο. Σε κάθε περίπτωση, να θυμίσω απλά, πως όταν μια ομάδα του εξωτερικού κάνει ανάλογες κινήσεις, αποθεώνεται για το οργανόγραμμα της και τη διάθεση που έχει να "χτίσει" κάτι -αντί να δημιουργήσει ένα σύνολο με στόχο το άμεσο αποτέλεσμα, που άπαξ και δεν έλθει γίνεται χαλασμός Κυρίου. Αλλά στην Ελλάδα, δεν τα θέλουμε αυτά. Ξέρουμε καλύτερα. Αλήθεια, ξέρουμε;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ