OPINIONS

Το παλιό 6άρι Κατελάρης και η μέθοδος Νταμπίζα

Το παλιό 6άρι Κατελάρης και η μέθοδος Νταμπίζα

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σκιαγραφεί το προφίλ του 23χρονου αμυντικού χαφ της Ομόνοιας, Φάνου Κατελάρη, που αρέσει στον Νταμπίζα και σχολιάζει τη διαπραγμάτευση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Πολλή "σκόνη" σηκώθηκε για την πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Νταμπίζας στους παράγοντες της Ομόνοιας για τον Φάνο Κατελάρη. Μόνο που δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Ούτε ήταν η πρώτη φορά που ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού διαπραγματεύτηκε με αυτό τον τρόπο. Αντίστοιχες συμφωνίες είχε κλείσει το καλοκαίρι του 2018 με τη Ντόρτμουντ για τον Καμπετσή, με τον ΠΑΟΚ για τον Πούγγουρα, με τον Ολυμπιακό για τον Βέργο.

Ο 23χρονος αμυντικός χαφ αρέσει στον Νταμπίζα, τον ξέρει από την περίοδο που συνεργάστηκαν στην Κύπρο και θέλει να τον φέρει στο "Γεώργιος Καλαφάτης". Ωστόσο, οι δυνατότητες που έχει ο Νταμπίζας είναι περιορισμένες. Στο πλαίσιο που έχει ορίσει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Νταμπίζας προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Για αυτό πρότεινε στους Κύπριους να παραχωρήσουν τον Κατελάρη με αντάλλαγμα ποσοστό μεταπώλησης, δανεισμούς νεαρών παικτών και ένα μικρό ποσό στο μέλλον.

Σαφώς, είναι μία πρόταση που δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Αλλά ο Σύλλογος βιώνει μία γενικότερη περίοδο που απέχει από τα στάνταρ του και κατά συνέπεια, η μεταγραφική πολιτική δεν αποτελεί εξαίρεση. Η διοίκηση εφαρμόζει λιτότητα και δεν πληρώνει χρήματα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές. Ο Κατελάρης θα αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό μόνο υπό προϋποθέσεις, όπως τόνιζαν από το Τριφύλλι.

Πάντως, ας μην βιαστούμε να κλείσουμε την υπόθεση. Ο Κατελάρης επιθυμεί πολύ να μετακομίσει στην Αθήνα και θα πιέσει τους ανθρώπους της Ομόνοιας να δεχτούν τη συμφωνία. Το επιχείρημα του είναι ότι σε λίγους μήνες θα τον χάσουν χωρίς το παραμικρό όφελος, ενώ θα τον πληρώνουν χωρίς να παίζει. Επιπλέον, ο Νταμπίζας θα μιλήσει ξανά με τους Κύπριους, μήπως τους μεταπείσει. Εννοείται πως στο ενδιάμεσο θα ασχοληθεί και με άλλους παίκτες.

ΕΝΑ "ΕΞΑΡΙ" ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ

Όμως, γεννάται το ερώτημα: τι είδους παίκτης είναι ο Κατελάρης; Μετά από μία γύρα στην Κύπρο, μάθαμε μερικές πληροφορίες. Είναι κλασικός αμυντικός χαφ με την παλαιότερη έννοια του όρου, διότι κατά κύριο λόγο περιορίζεται στα ανασταλτικά καθήκοντα του. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει παίξει ως στόπερ, όταν υπάρχει ανάγκη στην ομάδα. Σε γενικές γραμμές, κατάφερε να ανταποκριθεί και στο κέντρο της άμυνας σε ικανοποιητικό βαθμό.

Διακρίνεται για τον δυναμισμό του και κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες, εκμεταλλευόμενος τα σωματικά προσόντα του. Ξέρει ότι πλεονεκτεί από τους περισσότερους στη σωματοδομή και φροντίζει να το αξιοποιεί. Βασικά, αυτός είναι ο ρόλος του: να αναχαιτίζει τις αντίπαλες επιθέσεις και παίρνει υψηλό βαθμό σε αυτό.

Συνηθίζει να σουτάρει από μακρινές αποστάσεις και έχει πετύχει γκολ με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα, δεν φοβάται να σουτάρει ακόμα και όταν το παιχνίδι βρίσκεται σε προχωρημένο χρονικό σημείο, δεν διστάζει γιατί έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του. Είναι πολύ καλός στις εναέριες διεκδικήσεις, γιατί τον βοηθάνε το ύψος και το άλμα του, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει το timing του.

Στα αρνητικά του συγκαταλέγεται το ότι δεν φημίζεται για τη συγκέντρωση του την ώρα του παιχνιδιού. Είναι... καρτάκιας όπως συνηθίζουμε να λέμε, γιατί συχνά δεν ελέγχει τη δύναμη που μπαίνει στα μαρκαρίσματα του. Πολλές φορές πασάρει λάθος και δημιουργεί κινδύνους για την ομάδα του, αν και αποφεύγει τα ρίσκα. Προσπαθεί να παίζει με ασφάλεια, αλλά αυτό στερεί δημιουργία από την ομάδα του.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΛΜΑ

Στην Ομόνοια αντιμετώπισε και θέματα τραυματισμών και αυτό είναι κάτι που χρήζει προσοχής. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχε μία χρόνια πάθηση στο πέλμα και επισκέφτηκε ειδικευμένο γιατρό στη Βαρκελώνη, ο οποίος τον ανέλαβε. Εξαιτίας του ταξιδιού του, ο Κατελάρης έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δείχνει να έχει επανέρθει στο 100%.

Στην Ομόνοια λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του. Είναι δουλευταράς, τα δίνει όλα και θεωρείται από τα πιο φιλότιμα παιδιά. Είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο παρελθόν είχε τριβές με τον κόσμο της Ομόνοιας για αυτό. Γράφει ακόμα και μετά από ήττες και αυτό δεν το εκτιμούν πολύ.

Είναι ένας υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, έχει καλά στοιχεία, με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και συγκεκριμένα μειονεκτήματα. Είναι διεθνής με την Κύπρο και έχει τις δυνατότητες για μία αξιόλογη καριέρα, εάν δουλέψει σοβαρά. Είναι θετικό ότι γνωρίζονται με τον Νταμπίζα, αφού αυτό μπορεί να τον βοηθήσει στην βελτίωση του, εφόσον έρθει στον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ