OPINIONS

Ο Δώνης θα ρίξει την τελευταία ζαριά του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τον Γιώργο Δώνη, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε τη Δευτέρα (16/9).

Σε ύφεση μπήκε η αγωνιστική κρίση στον Παναθηναϊκό, μετά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας (16/9) οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Δώνης άφησε προσωρινά στην άκρη τις σκέψεις για παραίτηση, έλαβε την εμπιστοσύνη που ήθελε απ’ όλο τον πράσινο οργανισμό και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα επικεντρώνεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, είναι προφανές ότι το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν λύθηκε. Όμως, τέθηκαν υπό έλεγχο - έστω και για λίγο - οι τριγμοί που προκλήθηκαν μετά την ήττα με 4-0 από τον Άρη. Διότι αν οι κραδασμοί συνεχίζονταν, τότε η κατάρρευση στο ματς με τον Ολυμπιακό θα έμοιαζε με φυσιολογική κατάληξη.

Ο Νταμπίζας, ο Δώνης και οι συνεργάτες του κέρδισαν χρόνο και ηρεμία, προκειμένου να δουλέψουν στο "Γεώργιος Καλαφάτης" και να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο σύνολο στο ντέρμπι των αιωνίων. Σαφώς, θαύματα δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί με το πάτημα ενός κουμπιού, ούτε θα επιλύσει όλες τις δυσλειτουργίες του ως δια μαγείας.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να συσπειρωθεί, να παθιαστεί και με τη συμπαράσταση των οπαδών του (όσων έχουν το κουράγιο και το θάρρος να πάνε στο ΟΑΚΑ), να διεκδικήσει ότι μπορεί από τον Ολυμπιακό. Ας μην κρυβόμαστε, είναι άσχημο και η παραδοχή πονάει, αλλά το κυριακάτικο παιχνίδι έχει ακλόνητο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και από αυτόν θα εξαρτηθεί πρωτίστως η έκβαση του παιχνιδιού.

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ρεαλιστικά μιλώντας, ελάχιστοι προπονητές μακροημέρευσαν στο ποδόσφαιρο όταν το μήνυμα του ιδιοκτήτη ήταν "σε στηρίζω, αλλά περιμένω άμεση βελτίωση". Όταν ένας επαγγελματίας λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης από τον εργοδότη του, όπως συμβαίνει με τον Δώνη αυτή την περίοδο, μοιάζει να μετράει αντίστροφα για την αποπομπή. Μακάρι ο Δώνης να αποτελέσει την εξαίρεση, να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ολυμπιακού και η επικράτηση στο ντέρμπι να εξελιχθεί στο εφαλτήριο για την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.

Το πιο ανησυχητικό νέο είναι ότι ο Δώνης δεν έχει καταλήξει στα αίτια που προκαλούν την κακή εικόνα της ομάδας του. Το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και είναι πρακτικά αδύνατον η κατάσταση να μεταβλήθηκε δραματικά μία μέρα μετά την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, εν μέσω συναισθηματικής φόρτισης. Άρα, είμαστε σε ένα σημείο που ο προπονητής και το επιτελείο του δεν γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και σχεδιάζουν παρεμβάσεις που ίσως αποδειχτούν αναποτελεσματικές.

Συνεπώς, έχουμε έναν προπονητή ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι πήρε παράταση στην τεχνική ηγεσία, ξέρει ότι η υπομονή προς το πρόσωπο του κοντεύει να στερέψει και δεν έχει εντοπίσει τι πάει στραβά στο έργο του. Σαν κερασάκι στην τούρτα, ο Δώνης καλείται να διαχειριστεί το πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι που θα μπορούσε: ο πιο φορμαρισμένος της Super League Ολυμπιακός, σε ένα παιχνίδι που παραδοσιακά έχει ιδιαιτερότητες και ξεχωριστή σημασία.

Καταλήγοντας, το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων την Κυριακή θα είναι κομβικό για τον Παναθηναϊκό. Μία νίκη επί του Ολυμπιακού δεν θα διαγράψει ότι έχει προηγηθεί, αλλά δώσει το αναγκαίο καύσιμο για το “Restart” και θα ανορθώσει την αυτοπεποίθηση του Δώνη. Αντίθετα, μία ήττα (και ανάλογα την έκταση της και τον τρόπο που θα προέλθει) θα εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής για το «τραίνο» και θα σημάνει το τέλος της εποχής του στο τριφύλλι. Διότι ύστερα από ένα κακό αποτέλεσμα, ούτε η στήριξη του Αλαφούζου, ούτε του Νταμπίζα θα επαρκούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ