ΑΕΚ

Προς το παρόν η άμυνα αγχώνει την επίθεση στην ΑΕΚ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ
Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ άρχισε με γκέλα στο πρωτάθλημα και παίζει τα ρέστα της για το Champions League την Τετάρτη (30/8). Προκριθεί δεν προκριθεί η απόκτηση κεντρικού αμυντικού σε πρώτη φάση δείχνει απαραίτητη. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ας αρχίσουμε από αυτό που διψάει περισσότερο ο κόσμος να διαβάσει, δηλαδή τον μηδενισμό. Ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της συνθήκης; Ο Χρυσόπουλος για παράδειγμα…

Ο ποδοσφαιριστής αυτός έπεσε στην κέντα του περιορισμένου ποδοσφαιρικού λεξιλογίου στην ελληνική, διότι αρχικά, δεν είναι ταλέντο. Κανένας παίκτης στον κόσμο στα 20 του δεν είναι ταλέντο. Μόνο στην Ελλάδα. Το ταλέντο είναι το παιδί των 15 ετών. Στα 20-21 θα πρέπει να μιλάμε για έτοιμους ποδοσφαιριστές κάποια στιγμή και στα μέρη μας.

Πρόκειται για έναν παίκτη που ουδέποτε είχε παίξει στην πρώτη κατηγορία, το άγχος τον είχε κυριέψει από το ζέσταμα και για όσους καταλαβαίνουν πέντε πράγματα περισσότερα από τα εξόφθαλμα, η φάση στην οποία βρισκόταν ο Χρυσόπουλος έκανε "μπαμ".

Το ντεμπούτο του ήταν κακό, αλλά αλίμονο να είναι αυτός κι ο οποιοσδήποτε για… σταύρωμα. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών και τα λάθη είναι για να διορθώνονται. Κι η ΑΕΚ αγωνιστικά έχει περισσότερα πράγματα να την απασχολούν σε σχέση με τον Χρυσόπουλο.

Ο 20χρονος αμυντικός -που δείχνει ο Αλμέιδα πως βλέπει κάτι σε αυτόν- ας στρωθεί στη δουλειά κι ας λύσει τα ζητήματά του. Κι αν πραγματικά μπορεί, θα παίξει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ντεμπούταραν με παρόμοιο τρόπο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το γύρισαν κι είτε επιβίωσαν είτε έκαναν καριέρα.

Ο Αλμέιδα με τους αρμόδιους τα υπόλοιπα

Ο Ματίας Αλμέιδα βγάζοντας τον Χρυσόπουλο από το παιχνίδι έκανε τα εξής σχετικά με τον παρτενέρ του Μήτογλου: Έβαλε δίπλα του τον Μοχαμάντι κι αριστερά τον Σιντιμπέ και έπειτα τον Σιμάνσκι, με τον Ιρανό να επιστρέφει στην κανονική του θέση και τον Πινέδα να αγωνίζεται για μια ακόμη φορά ως δεξί μπακ.

Αυτό είναι πρόβλημα της ΑΕΚ, το εμφανές από τα πρώτα ματς της σεζόν. Πως δεν υπάρχει ισάξιος, καλύτερος ή κάποιος να πλησιάζει το επίπεδο των δυο βασικών. Ουσιαστικά η Ένωση είναι με "δυόμισι" κεντρικούς αμυντικούς.

Εδώ είναι που το θέμα πέφτει πάνω στον προπονητή και τη διοίκηση. Οι κιτρινόμαυροι βάσει εικόνας προκριθούν δεν προκριθούν στο Champions League χρειάζονται παίκτη στη συγκεκριμένη θέση κι αν δεν αλλάξει κατακόρυφα η απόδοση του Σιντιμπέ κι έναν δεξί μπακ.

Και με την επίθεση τι γίνεται;

Θα πει κάποιος πως η ΑΕΚ κάνει… τρία βαπόρια τελικές για να βάλει ένα γκολ. Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Η απάντηση είναι όχι.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν καλούς παίκτες στην επίθεση. Θα λυθούν τα πόδια και θα έρθουν τα γκολ.

Με τον Πισάρο που είδε ο κόσμος στο ματς με την Σέρρες, τον Γκατσίνοβιτς, τον Αραούχο και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικά, μπροστά ο Λιβάι με τον Πόνσε θα έχουν πάντα 2-3 ευκαιρίες να σκοράρουν.

Το θέμα είναι η ΑΕΚ να βρει το γιατρικό στα μετόπισθεν. Διότι στο ποδόσφαιρο όταν οι μπροστά είναι σίγουροι για τους πίσω νομοτελειακά παίζουν πάντα πιο ελεύθερα, δεν είναι περιορισμένοι κι η φαντασία με την αυτοπεποίθηση καλπάζουν.

O Πανσερραϊκος βάζει ζόρια στους δυνατούς

Ο Πανσερραϊκος καλή ομάδα. Είχε δείξει από τον Ολυμπιακό μια εικόνα που δεν περίμενε κανείς. Σε μια συνέχεια της καλής εμφάνισης στο Καραϊσκάκης πήρε ανέλπιστο πόντο στην OPAP Arena η ομάδα του Γκαρσία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη αυτού του συνόλου στο πρωτάθλημα. Θα παραμείνει έτσι σκληρό, αλλά όχι άνοστο όπως είναι;

Πάντως, σερί με ερυθρόλευκους και κιτρινόμαυρους έδειξε στην αρχή τουλάχιστον πως θα βάλει ζόρια στους δυνατούς και θα χαλάσει τα σχέδια των "σίγουρων". Βέβαια, είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα και προβλέψεις.

Καλό για την ΑΕΚ ενόψει Άντβερμπ

Ακολουθεί μια αντιδημοφιλής σκέψη για τους λάτρεις του αναθέματος. Ίσως ήταν καλό αυτό που έγινε με τις Σέρρες για την ΑΕΚ.

Αυτά τα λεγόμενα χαστούκια στις παρά πέντε σώζουν καταστάσεις στις και πέντε. Η ομάδα του Αλμέιδα τα άκουσε τα καμπανάκια της και κατά των πεπραγμένων της τον τελευταίο έναν χρόνο και κάτι μήνες θα μπει με 1000 κόντρα στους Βέλγους και είναι ικανή να τα φέρει όλα τούμπα.

Με ψηλά τον πήχη στην άμυνα, οι υπεύθυνοι παραγωγής από τη μεσαία γραμμή και πάνω θα βρουν τον τρόπο να το κάνουν. Πρώτα, όμως, τα θεμέλια πίσω...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ