OPINIONS

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Λαχεία και "Γιακουμάκηδες"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Καραϊσκάκης με σημαντικά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι φορμαρισμένος και ο Κωστένογλου καλείται να κάνει το βράδυ της Κυριακής το καλύτερο κοουτσάρισμα της καριέρας του για να πάρει αποτέλεσμα.

Είναι τέτοια η ποδοσφαιρική συγκυρία που η ΑΕΚ πάει στο Καραϊσκάκης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κουβαλώντας τον τίτλο του αουτσάιντερ. Οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς παίζουν καλό ποδόσφαιρο, είναι δεμένη ομάδα και προέρχονται από ένα πολύ καλό ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μεσοβδόμαδα στο Champions League.

Η Ένωση από την άλλη χτυπήθηκε άσχημα από την τύχη. Ο Μάνταλος έκανε "παπάδες" με τον Βόλο στη Ριζούπολη, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εν τέλει δεν θα κάτσει καν στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μήπως σε κάποια φάση της αναμέτρησης έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει βοήθειες. Ο αρχηγός της ΑΕΚ υποφέρει από θλάση, γεγονός που δεν αποκλείεται να στερήσει τη συμμετοχή του και στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και βάλτε στις απουσίες τον Χουλτ, τον Κλωναρίδη, τον Ζεράλντες και φυσικά τον Μπάρκα. Για τον κίπερ της Ένωσης γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, αλλά η απουσία του δεν παύει να είναι μεγάλη.

ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Ο Νίκος Κωστένογλου είναι καλός στο να ξεσηκώνει τους ποδοσφαιριστές του, να τους αφυπνίζει και να τους πείθει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό, λοιπόν, καλείται να το κάνει εις διπλούν και να βγάλει κατά τη διάρκεια του 90λεπτου λαχεία και "Γιακουμάκηδες". Έναν οι περισσότερους παίκτες που θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο τους και θα βοηθήσουν την ΑΕΚ ν' αντεπιτεθεί και να κοντράρει τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του.

Οι τελευταίες προπονήσεις έδειξαν ότι ο "Κωστέ", εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα πάει με 4-2-3-1 και τους Ντέλετιτς - Αλμπάνη στις πτέρυγες. Συμπαραστάτες των δύο εξτρέμ θα είναι οι Λόπες και Μπακάκης. Αυτό, δεν αποκλείεται να είναι και ένα από τα κλειδιά στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλη στήριξη από τους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής, γεγονός που ανοίγει χώρους στους επικίνδυνους στο ανοιχτό παιχνίδι Ποντένσε και Μασούρα. Οι Ντέλετιτς και Αλμπάνης, θα μπουν στο γήπεδο με πρώτο στόχο την άμυνα. Τι εννοούμε; Με βάση τη λογική η ΑΕΚ δεν θα μπει με το καλημέρα σας να πρεσάρει τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι θα είναι αυτοί που θα μπουν για να πιέσουν, ψάχνοντας χώρους από τους δύο που θα βρίσκονται στα πλάγια της επίθεσης του Μαρτίνς. Δεν αποκλείεται οι Ντέλετιτς - Αλμπάνης, στην αρχή τουλάχιστον να πέσουν μαζί με τους μπακ στο μαρκάρισμα των δύο προαναφερθέντων, δίνοντας μέτρα στους Γαλανόπουλο - Σιμόες οι οποίοι απόψε πρέπει να δουλέψουν καλύτερα από ποτέ και στο οργανωτικό κομμάτι.

Όταν η ΑΕΚ θα παίρνει την μπάλα, ανακόπτοντας τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, οι δύο χαφ θα πρέπει να μεταφέρουν την μπάλα στον Λιβάγια και από εκεί και πέρα ο Κροάτης να δουλέψει με τον Πορτογάλο με τέτοιο τρόπο που θα προκληθούν ρήγματα στο δίδυμο της άμυνας του Ολυμπιακού που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Σεμέδο με τον Μεριά.

ΜΟΝΟΣ Ο ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου, του έτερου πιο δημιουργικού παίκτη της ΑΕΚ δημιουργεί έξτρα πίεση στον Μάρκο Λιβάγια. Για να ελπίζεις να νικήσεις θες γκολ. Ο υποψιασμένος Ολυμπιακός εννοείται πως δεν θ' αφήσει τον Λιβάγια να κάνει βόλτες μέσα στο γήπεδο, αναζητώντας χώρους για τελική πάσα ή σουτ. Οπότε ο Κροάτης να περιμένετε πως θα είναι ιδιαίτερα κλεισμένος. Και πάμε πάλι στους Ντέλετιτς - Αλμπάνη (που είναι τα φαβορί για ν' αρχίσουν).

Οι δύο αυτοί παίκτες θα είναι βαρόμετρα. Πρώτον, για να στηρίξουν την άμυνα και δεύτερον για να βοηθήσουν στη δημιουργία και το πρέσινγκ. Μόνο έτσι θα βρουν χώρους οι παίκτες της ΑΕΚ για να επιτεθούν. Να μην... ξεχάσουν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι ότι η Ένωση έχει και ακραίους επιθετικούς. Όσο περισσότερη πίεση καταφέρουν να βγάλουν, τόσο θα απεμπλακούν ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα για να κυνηγήσουν το γκολ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΚ ΜΕ ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΝΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3ΑΔΑΣ

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, ανάλογα πως θα πηγαίνει το ματς το 4-2-3-1 της ΑΕΚ να γίνει και 3-5-2. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τον Ντάνι Βέρντε σε διαφορετικό ρόλο απ' αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Ιταλός δεν έχει προσφέρει αυτά που περίμεναν στην ΑΕΚ. Ματς όπως αυτά με τον Ολυμπιακό είναι κατάλληλα για προσπάθεια εξιλέωσης. Επειδή, λοιπόν, η Ένωση θα ψάξει για λαχεία αντί-Μάνταλους και... Γιακουμάκηδες όπως στη χρονιά του πρωταθλήματος, ίσως ο Βέρντε σε περίπτωση αλλαγής συστήματος να προσέφερε περισσότερα πράγματα στην ομάδα του, αγωνιζόμενος πίσω από Λιβάγια - Ολιβέιρα και όχι στα πλάγια που οι Τσιμίκας - Ομάρ διανύουν περίοδο φορμαρίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ