ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Euroμάγκες της Εθνικής σε εντεταλμένη αποστολή

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας INTIME SPORTS

Πρώτα από όλα η Εθνική ομάδα νίκησε την εσωστρέφεια των προηγούμενων ετών και μετά την Ιρλανδία. Καρφί για πρόκριση στον τελικό με Ολλανδία η ομάδα του Πογέτ.

Το ανάθεμα που έχει φάει η Εθνική της Ελλάδας στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια κι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές ήταν τεράστιο και θα συνεχίσει να είναι εδώ που τα λέμε εάν το σύνολο του Πογέτ δεν προκριθεί στα τελικά του EURO 2024. Έτσι είναι αυτά και δεν αλλάζουν δυστυχώς.

Η προσέγγιση όμως που πρέπει να γίνει στη συγκεκριμένη ομάδα είναι βαθύτερη και δεν αγγίζει μόνο το αγωνιστικό σκέλος, αλλά περισσότερο την αποποίηση της… λουζεριάς και της εσωστρέφειας που έχει αρχίσει να κάνει το γκρουπ από τον προηγούμενο κιόλας προπονητή και δείχνει να κορυφώνεται με τον Ουρουγουανό στο τιμόνι.

Μια ομάδα που δεν σήκωνε κεφάλι ανασκουμπώθηκε, μαζεύτηκε και θα παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση την ερχόμενη Δευτέρα στην Ελλάδα κόντρα στην Ολλανδία, από την οποία χάσαμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως μάθαμε για να γίνει η δουλειά με τον οποιοδήποτε τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κάτι τέτοια ματς δεν κοιτάς τη φανέλα που έχεις απέναντί σου. Εάν το κανείς κατά πάσα πιθανότητα θα "καείς". Εκεί, πας με διάθεση καμικάζι για να αρπάξεις αυτό που επάξια έφτασες να διεκδικείς. Μην ξεχνάμε πως μετά από την κλήρωση στο συγκεκριμένο όμιλο λέγαμε πρώτα να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι και έπειτα κάναμε τα μαθηματικά για Nations League και πιθανούς αντιπάλους.

Ας γίνουν μια γροθιά

Είναι μια καλή ευκαιρία να γεμίσει και το γήπεδο. Παίκτες και κόσμος μια γροθιά και όλα για όλα.

Όσοι αρέσκονται να διαβάζουν τα ψιλά γράμματα εύκολα θα καταλάβουν ποσό μεγάλο είναι αυτό που έχει χτίσει η Εθνική μας ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το γκρουπ είχε περάσει σε τεράστια ανυποληψία, οι παίκτες αμφισβητήθηκαν και κοιτά τώρα…

Για αυτό είναι απαραίτητο να βρεθεί ο κόσμος την Δευτέρα (16/10) στο πλευρό τους. Να νιώσουν οι ποδοσφαιριστές πως οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και θα είναι εκεί για να δοθεί το τελικό χτύπημα στον πληγωμένο αντίπαλο.

Μυαλωμένοι και διαβασμένοι στο Δουβλίνο

Η Ελλάδα έπαιξε καλή μπάλα στην Ιρλανδία. Ούτε σκοπιμότητα ούτε ποδοσφαιρικές… πονηριές. Οι διεθνείς την έβαλαν κάτω, αυτή τσούλισε και η αποτελεσματικότητα έφερε τη νίκη.

Γκολ δεν βρίσκαμε από τα "9άρια" μας για μήνες ολόκληρους και ο Γιακουμάκης με μια κεφάλια σαν σουτ μετά από την μαθηματική ασίστ του Τσιμίκα πέταξε κι αυτή την κακοδαιμονία μακριά από την Εθνική.

Στο σύνολο της ήταν καλή η εμφάνιση. Η άμυνα σωστή με τον Μαυροπάνο να κυριαρχεί και τον Ρέτσος άξιο συμπαραστάτη, το κέντρο δούλεψε σωστά με τον Κουρμπέλη να είναι καλός στα μαρκαρίσματά του κι ας μην έχει πολλά ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Να μην πιάσουμε ένα προς ένα τα πρόσωπα. Το βασικό είναι πως η μισή δουλειά έγινε και η άλλη μισή πρέπει να γίνει στην OPAP Arena. Να βγει για λίγο από το μυαλό η δεύτερη ευκαιρία του Nations League και να καρφωθεί η ιδέα της απευθείας πρόκρισης τώρα. Το αξίζουν να σκεφτούν έτσι…

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ