ΑΡΗΣ

Μια πρώτη διάψευση μάγκικη και γηπεδική

Ο Λουίς Πάλμα
Ο Λουίς Πάλμα EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης νίκησε την Ντινάμο Κιέβου, έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης, αλλά το βασικότερο όλων είναι πως έπαιξε μπάλα βάσει πλάνου. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Αν και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μιλάμε και να γράφουμε για το ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών ας δούμε τα σημαντικότερα της νίκης του Άρη απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου.

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να μας προβλημάτισαν από τα δύο ματς με τους Αρμένιους, αλλά φρόντισαν να μοιράσουν διαψεύσεις και απαντήσεις με τον ομορφότερο τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό στο άθλημα με ωραίο ποδόσφαιρο κι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με ιστορία και βαριά φανέλα.

Ο Τόλης Τερζής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αμφισβητείται και θα συνεχίσει να βρίσκεται για καιρό σε αυτή τη θέση. Ωστόσο, στο δικό του κομμάτι απέναντι στους Ουκρανούς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Η ομάδα του ήταν καλά στημένη, ήταν πονηρή, ήταν διαβασμένη.

Οι κίτρινοι μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο. Έπαιξαν ψηλά, κέρδισαν μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και έμοιαζαν με ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που είδαμε προηγουμένως.

Η νίκη του Άρη, εκτός της προοπτικής της πρόκρισης, επαναφέρει στη μνήμη των πρεσβύτερων τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες με Ατλέτικο για παράδειγμα. Το ευρωπαϊκό πρεστίζ χρειάζονταν τόνωση και το σύνολο μπόρεσε να φέρει εις πέρας την αποστολή.

Αυτό που μένει τώρα είναι να ολοκληρωθεί το έργο με άθλο στην Ρουμανία (εκεί είναι η έδρα της Ντινάμο) και ο Άρης έδειξε ικανός να το κάνει και να "εκμεταλλευτεί" τους Ουκρανούς που ήταν εντελώς αδιάβαστοι στο Βικελίδης και έδειξαν ότι μπορούν να γίνουν το θύμα από φαβορί που ήταν όταν έγινε γνωστό το ζευγάρι.

Ο Πάλμα ένας παίκτης που έχει σε εγρήγορση το παζάρι μπήκε δυνατά. Γκολ, ασίστ, σοβαρή παρουσία στο χορτάρι αυξάνει τις πιθανότητες του να αποχωρήσει μέσα στον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης έχει καλές μονάδες και το κενό εάν δεν έρθει ανάλογος παίκτης θα μπαλωθεί με κάποιο τρόπο.

Η ουσία είναι ο Άρης να μπορέσει να παντρέψει το ταλέντο με το σχέδιο. Αυτό δεν είχε με την Αραράτ, αλλά εμφάνισε στο δυσκολότερο θεωρητικά παιχνίδι με τρόπο που ενθουσίασε και δίνει ελπίδες για καλή πορεία της Ελλάδας γενικότερα εκτός συνόρων.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ