ΠΑΟΚ

Κωνσταντέλιας: Μετοχή blue chip που στον μικρόκοσμό μας γίνεται ο Έντσο Φερνάντες του ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει για τον ΠΑΟΚ
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει για τον ΠΑΟΚ INTIME

Το μεγάλο κόλπο για να αποφέρει ο Κωνσταντέλιας πολλά εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ, όχι τώρα αλλά σε ροή, είναι ο "Ντέλιας" ν' ακολουθήσει το δρόμο της εξέλιξης. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής που παίζεις μπάλα την περίπτωσή του στο διεθνές μεταγραφικό μάρκετ όπως αγαπάς.

Τον πουλάς τώρα και κονομάς, τον κρατάς και τον φτιάχνεις με Ευρώπη και Εθνική -καλά να είναι το παιδί- και τον πουλάς διπλά, τον δίνεις εκεί που έχουν το know how των απόλυτων υπεραξιών και κονομάς για καμιά τριετία - τετραετία σε συνέχεια.

Το παιδί έχει άστρο, ξέρει τι σημαίνει εξωτερικό

Όλο το θέμα με τον Κωνσταντέλια είναι να γίνει μία μοντέρνα πώληση κι όχι ευκαιριακή. Το παιδί από μόνο του γνωρίζει ήδη τι σημαίνει να πας στο εξωτερικό και να φας τα μούτρα σου. Μην ξεχνάμε πως ο 20χρονος έχει περάσει από την Εουπέν στο Βέλγιο, χωρίς να δείξει το σπουδαίο ταλέντο του.

Πήγε, είδε, κατάλαβε. Γύρισε πίσω αποφασισμένος να δουλέψει, έκατσαν οι συγκυρίες κι όταν τον έριξαν στο γήπεδο έγινε απαραίτητος κι όχι βοηθητικός. Και κάπως έτσι γεννιούνται οι προσδοκίες της περήφανης πώλησης. Και μιας πώλησης που μπορεί να εξελιχθεί σε χρυσωρυχείο για τον ΠΑΟΚ σε βάθος χρόνου.

Η Ρίβερ Πλέιτ έδειξε το δρόμο με τον Έντσο Φερνάντες

Στη δική μας μικρή κοινωνία ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπορεί να γίνει μία περίπτωση Έντσο Φερνάντες. Δεν συγκρίνουμε τα ποδοσφαιρικά μεγέθη, αλλά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύτηκε η περίπτωσή του.

Η Ρίβερ Πλέιτ θα μπορούσε να ζητήσει από την Μπενφίκα τα πάντα. Δεν το έκανε. Ακολούθησε τον εξής δρόμο και επτά μήνες μετά έκανε την ακριβότερη "πώληση" στην ιστορία της χωρίς να κουνήσει το δάχτυλό της. Μόνο με τις υπογραφές.

Πούλησε τον Έντσο σε λογική τιμή στους βασιλιάδες της υπεραξίας στην Λισαβόνα και η Μπενφίκα σε συνάρτηση με το Μουντιάλ 2022, έτρεξε τη μεγάλη δουλειά των 120 εκατ. με την Τσέλσι και με το μοίρασμα έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.

Δηλαδή, ο παίκτης μεταγράφήκε σε μία ομάδα που ήξερε πώς να πουλήσει με την προηγούμενη ομάδα του να κατεβάζει την τιμή τώρα, αλλά μ' ένα δυνατό ποσοστό μεταπώλησης δικαιώθηκε για την απόφασή της.

Μην ξεχνάμε πως Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί (σ.σ. δεν είναι ανέκδοτο) πουλάνε σε διαφορετικές τιμές. Κοινώς για έναν παίκτη που εργάζεται σε αυτές τις αγορές η υπεραξία γιγαντώνεται σε σύγκριση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε πόσο θα είχε πουληθεί ο αντίστοιχος "Ντέλιας" της Μπενφίκα, της Πόρτο, της Άιντραχτ. Απλά μαθηματικά είναι...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ