ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και η λάτιν έκδοση μιας ατάκας του σπουδαίου Γιοβάνοβιτς

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τα προγνωστικά εναντίον της νικάει αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Μάλλον, κάτι έχουμε καταλάβει λάθος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Είχε πει κάποια στιγμή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προασπιζόμενος τους ποδοσφαιριστές του "μην υποτιμάτε την ομάδα μου". Αυτή η ατάκα του προπονητή του Παναθηναϊκού έμεινε στην ιστορία. Μερικούς μήνες μετά, σαν ο Ματίας Αλμέιδα να δανείστηκε τα λόγια του ομολόγού του, αποδίδοντάς τα σε μία λάτιν έκδοση στο χορτάρι.

Πέρασε μια περίοδος που ο Αργεντινός και οι ποδοσφαιριστές του άκουσαν πολλά. Ξεκάθαρα, η ΑΕΚ μετά από το διπλό στην Κροατία υποτιμήθηκε.

Φταίει, βέβαια, διότι έδωσε δικαιώματα κυρίως λόγω της αμυντικής της λειτουργίας, ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κομβικά ματς και με ένα κάρο προβλήματα μάζεψε την κατάσταση και κόντρα στα προγνωστικά που αφορούσαν πιθανές ήττες με μεγάλα σκορ (βλέπε Μπράιτον) βροντοφώναξε πως είναι εδώ...

Είναι τρία παιχνίδια με Ολυμπιακό, Μπράιτον, Παναθηναϊκό, που ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε την ομάδα του λάδι με μία ισοπαλία και δύο σπουδαία διπλά. Για το κοουτσάρισμά του ο Αργεντινός παίρνει άριστα. Αυτούς που είχε, τους ανακάτεψε, τους έφτιαξε ψυχολογικά και απέδωσε ποδόσφαιρο αντάξιο μιας ομάδας που την περσινή σεζόν κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους.

Αν θα έχει διάρκεια όλο αυτό που έχουν φτιάξει τις τελευταίες εβδομάδες ο Αλμέιδα και οι παίκτες του, θα φανεί στην πορεία. Άλλωστε, ούτε ο Σεπτέμβρης δεν έχει βγει...

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ δήλωσε "παρούσα" με τη νίκη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι σε έναν εξαιρετικό Παναθηναϊκό έως το βράδυ της Δευτέρας (25/9). Οι πράσινοι δεν ήταν καλοί και συν τοις άλλοις οι κιτρινόμαυροι απενεργοποίησαν όλα τα ατού των γηπεδούχων, που παρά το γκολ που πέτυχαν και προηγήθηκαν, φαινόταν ότι πλάνο δεν απέδιδε στο χορτάρι.

Τελικά έχει ή δεν έχει βάθος;

Κορυφαίο θέμα και ερώτημα στον οργανισμό ΑΕΚ πριν από τη λεγομένη διαβολοβδομάδα ήταν το πώς θα ανταποκρινόταν το σύνολο χωρίς τους Βίντα - Μουκουντί.

Είχε που είχε δηλαδή η άμυνα του Αλμέιδα τα θέματά της, κόλλησαν κι οι απουσίες των δύο, οπότε ήρθε κι έδεσε όλο αυτό, δημιουργώντας άγχος και ταραχή σε όλους, εκτός όπως φάνηκε του Αλμέιδα κι αυτών που μπήκαν για να παίξουν.

Ο Μήτογλου, που στο μυαλό των περισσοτέρων δεν ήταν τρίτος, αλλά τέταρτος χωρίς καν να υπάρχει τρίτος έως τον ερχομό του Κάλενς, έβγαλε την αποστολή... ατσαλάκωτος. Σωστός στις τοποθετήσεις του, παθιασμένος με το καθήκον έκανε αυτά που έπρεπε και πήρε την προσωπική του νίκη.

Από τα τρία ματς είναι σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει κι απαντά επίσης σ' ένα από τα ερωτηματικά που έθεσε η φετινή ΑΕΚ. Αυτό είναι εάν διαθέτει επιλογές ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο του. Το θέμα με τον Αργεντινό είναι πως και να μην έχει, τις δημιουργεί.

Ξεκάθαρο παράδειγμα ο Πινέδα που τον είδαμε να παίζει και αριστερό μπακ. Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που υπό τον Αργεντινό χάνουν τη "βολή" τους, αλλά εκεί που καλούνται να παίξουν, αποδίδουν και δίνουν το κάτι παραπάνω.

Είναι νωρίς για στέψεις

Το πρωτάθλημα έχει μόλις αρχίσει. Είναι ανούσιο να γίνονται στέψεις από τόσο νωρίς. Η ποδοσφαιρική διαίσθηση λέει πως κατά πάσα πιθανότητα ο τίτλος θα κριθεί στο τέλος, με τη διαφορά πως οι διεκδικητές θα είναι περισσότεροι από δύο.

Είναι κλειδί στην υπόθεση τίτλος να ξεχωρίσουν κι οι ομάδες από τη μέση και κάτω σχετικά με το ποιες είναι ικανές να κόψουν βαθμούς.

Πλην μερικών εξαιρέσεων πάνω κάτω όλοι τα ίδια παίζουν προς το παρόν, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε ποιος πράγματι μπορεί να κάνει ζημιές και ποιος θα είναι και τυχερός για να πάρει (σ.σ. εάν πάρει) αποτέλεσμα από τους μεγάλους.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ