ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ψάχνει ισορροπία στο "είναι ικανή για όλα"

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που το στραβοπάτημα της Καισαριανής μπορεί να το μετατρέψει σε θρίαμβο απέναντι στη Μαρσέιγ, αλλά είναι προφανές πως πρέπει να βρει ισορροπία για να μην έχει να παλέψει τα άσχημα αποτελέσματα με τον Πανσερραϊκό, τον ΟΦΗ και την Κηφισιά. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Από τεχνικής/τακτικής άποψης το Κηφισιά - ΑΕΚ δεν είναι ματς για ιδιαίτερες αναλύσεις. Η Ένωση είναι πολλά ποιοτικά σκαλοπάτια πάνω από τους νεοφώτιστους, αλλά ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρος σε τέτοιες περιπτώσεις:

Παιχνίδι που δεν το καθαρίζεις, κινδυνεύεις να το χάσεις ανά πάσα στιγμή σε ροή αγώνα από οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό δεν έκαναν οι κιτρινόμαυροι και το κατά τα φαινόμενα άνετο τρίποντο μετατράπηκε σε ισοπαλία. End of story.

Αυτό που μετράει είναι το από εδώ και πέρα. Η ομάδα του Αλμέιδα αποδεδειγμένα όταν "τραυματίζεται" είτε από την απουσία ποδοσφαιριστών είτε από άσχημα ματς τύπου Καισαριανής βγάζει αντίδραση.

Είναι σημαντικό πως το σύνολο είναι καλά σφυρηλατημένο από τον Αργεντινό για να τραβάει χειρόφρενο πριν από την κατηφόρα, να κάνει αναστροφή και να συνεχίζει ευθεία στον ανήφορο.

Η ΑΕΚ που εμφανίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ ουδεμία σχέση έχει με αυτή κόντρα στην Κηφισιά κι αυτή που θα εμφανιστεί απέναντι στη Μαρσέιγ δεν θα ακουμπάει αυτή του σαββατόβραδου της 10ης αγωνιστικής στης Stoiximan Super League. Το ζητούμενο είναι να μπει ισορροπία ανάμεσα στα δύο φαινόμενα.

Τα ντέρμπι, η Ευρώπη και τι θα βρει μπροστά της

Στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Στην Ευρώπη σ' έναν όμιλο που οι περισσότεροι είχαν "τελειώσει" τους νταμπλούχους από την κλήρωση κιόλας αυτοί συνεχίζουν να παλεύουν για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι λίγα πράγματα. Είναι δύσκολα κι η Ένωση τα έχει εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το θέμα της ΑΕΚ είναι να μπορέσει να μπαλατζάρει. Διότι αποτελέσματα κι εμφανίσεις όπως με τον Πανσερραϊκό, τον ΟΦΗ και την Κηφισιά ενδεχομένως σε βάθος χρόνου στο πρωτάθλημα να τα βρει μπροστά της και να χρειαστεί λεπτή διαχείριση στο τέλος για την επανάληψη της περσινής επιτυχίας.

Σαφέστατα το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στην 10η αγωνιστική, οι αποστάσεις μεταξύ των άμεσων διεκδικητών είναι μικρές και υπάρχουν και τα Playoffs.

Η επιστροφή του Νίκλας Ελίασον στα highlights

Εάν θα έπρεπε να σταθούμε σε κάποιο πρόσωπο από πλευράς ΑΕΚ για το παιχνίδι της Καισαριανής αυτός είναι ο Νίκλας Ελίασον. Για τους γηπεδούχους χωρίς δεύτερη σκέψη ο κίπερ Αναγνωστόπουλος, ήταν συγκλονιστικός.

Για τον Σουηδό, τώρα, είναι σημαντικό για τον Ματίας Αλμέιδα που ο παίκτης αυτός έχει επιστρέψει για τα καλά στη γραμμή κρούσης. Με τον ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα και κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν η επιθετική όαση.

Μετά από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ομολογουμένως δεν μπήκε με την ορμή που είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα. Αυτό έχει αλλάξει κι ο κόσμος βλέπει έναν διαφορετικό Ελίασον φέτος, σημαντικό και κομβικό στις προσπάθειες που κάνει η ομάδα του Αλμέιδα για να πλαγιοκοπεί.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, τίποτα δεν έχει χαθεί για την ΑΕΚ. Ο δρόμος θα είναι μακρύς για όλους στο πρωτάθλημα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ομάδες μας πάνε καλά στην Ευρώπη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για να μην "τιμωρηθούμε" ως ελληνικό ποδόσφαιρο και κοιτάμε τα διασυλλογικά της Κύπελλα με τα κιάλια τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ