ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλαδάρα, "willkommen" μέσα στην Τιφλίδα

Ελλαδάρα, "willkommen" μέσα στην Τιφλίδα
INTIME

Το καθήκον αυτής της Εθνικής βάσει όλων όσων έχει δείξει το σύνολο με τον Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία είναι ένα: Να βρεθεί στην Γερμανία για το Euro 2024. Το αξίζει και μπορεί να το πετύχει μέσα στην Τιφλίδα την Τρίτη. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Τέλος τα ψέματα, season finale για την Εθνική μας ομάδα. Το Καζακστάν προσπεράστηκε εξαιρετικά πιο εύκολα από όσο περιμέναμε και τώρα πάμε για το "willkommen" της οικοδέσποινας του Euro 2024 Γερμανίας μέσα στην Τιφλίδα.

Το αξίζουμε να είμαστε το καλοκαίρι στην τελική φάση της διοργάνωσης που γνωρίσαμε την απόλυτη ποδοσφαιρική καταξίωση πριν από είκοσι χρόνια και όλα δείχνουν πως μπορούμε το πάρουμε. Δώρα δεν υπάρχουν σε τέτοιες καταστάσεις. Μπαίνεις με το μαχαίρι στο στόμα και παίρνεις αυτό που θες στο σπίτι του αντιπάλου.

Ο Κβαρατσχέλια και η παρέα του

Σαφώς τα φώτα πέφτουν πάνω στον Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο σούπερ σταρ της Νάπολι είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρο της Γεωργίας τα τελευταία χρόνια, αλλά εδώ είναι που εύκολα κανείς μπορεί να την πατήσει διότι ο "Κβαραντόνα" δεν είναι μόνος του.

Οι Γεωργιανοί έχουν καλό σύνολο και ο Κβάρα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται στα θεμέλια. Έχει τον world class παίκτη και πάνω σε αυτόν θα βασιστεί για να βρεθεί τα επόμενα χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση.

Από το πάντρεμα που έχει γίνει μεταξύ διαφόρων ηλικιών έχει προκύψει μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών, ναι μεν γίνεται η βρώμικη δουλειά πίσω από τον κορυφαίο, όμως, με το Λουξεμβούργο απέδειξαν ότι καθαρίζουν και μόνοι τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς τεχνικές προσεγγίσεις

Το πώς θα παίξει ο Γκουστάβο Πογέτ την Γεωργία είναι 100% δικό του θέμα. Ο κόουτς έκανε τις επιλογές και με το Καζακστάν και δικαιώθηκε στο έπακρο, αυτοί που επέλεξε τον δικαίωσαν και με το παραπάνω.

Ο Ουρουγουανός γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και στην Τιφλίδα, εκεί όπου είναι άλλες οι καταστάσεις. Υπερβολικό; Αλλά σε κάτι τέτοια παιχνίδι πάει περίπατο η οποιαδήποτε τεχνική συζήτηση. Θα μιλήσουν και οι καρδιές εκεί που θα χρειαστεί.

Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής είναι αποφασισμένοι και δεν το φωνάζουν, κάνουν κάτι που εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο σε παλαιότερη συνέντευξή του στο SPORT24 ο Τάσος Μπακασέτας: Το δείχνουν! Το δείχνουν μέσα από το δέσιμο της ομάδας, το δείχνουν μέσα από αυτό που βγάζουν στο χορτάρι και κάνουν τον κόσμο να πιστεύει στην πρόκριση όλο και περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ