ΑΡΗΣ

Άρης και δεν είναι καλά

Οι παίκτες του Άρη
Οι παίκτες του Άρη EUROKINISSI SPORTS

Από όποια πλευρά κι αν το δεις το νόμισμα ο Άρης έχει βουνό τα αγωνιστικά προβλήματα. Αρχές Αυγούστου δείχνει να μην έχει κανένα πλάνο στο χορτάρι. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ναι, ο Άρης προκρίθηκε. Πήραν πνοή οι κίτρινοι, πήρε και βαθμούς η Ελλάδα. End of story. Το θέμα για τους Θεσσαλονικείς είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, διότι την Αραράτ με κάποιο τρόπο θα την απέκλειε κακά τα ψέματα. Τώρα, θα κάνει την εμφάνισή της η Ντινάμο Κιέβου ενώ αρχίζει και το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα του Άρη το εξόφθαλμο που λέμε δεν είναι η απουσία λύσεων στο έμψυχο δυναμικό (όχι πως ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά έχει παίκτες μονάδες). Αυτό που δείχνει πως δεν έχει η ομάδα του Τερζή είναι πλάνο, ένα σχέδιο για να βγουν και να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές.

Πώς να κουβαλήσει την μπάλα; Πώς να βγάλει έναν - δυο αυτοματισμούς. Απλά πράγματα για μήνα Αύγουστο, όχι τα στρωτά και περισσότερο απλοποιημένα που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βάσει εικόνας ο Άρης είναι πίσω, είναι ανέτοιμος να κάνει μια καλύτερη χρόνια σε σύγκριση με την περσινή.

Κι αν φύγει αύριο ο Πάλμα;

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον του Λουίς Πάλμα. Όλο φεύγει από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά ακόμη εδώ είναι κι έχει παίξει και δυο επίσημα παιχνίδια με τον Άρη.

Στο Βικελίδης το βράδυ της Πέμπτης ήταν η μια και μοναδική επιθετική ανάσα του Άρη. Αυτός ήταν το σημείο αναφοράς του συνόλου κι όχι επειδή έτσι το σχεδίασε η ομάδα.

Φαινόταν πως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Άρη έπαιρνε την μπάλα για να την πάρει και να κουβαλήσει την επίθεση. Λίγο η δίκη του η τρέλα, λίγο η εμπιστοσύνη των συμπαικτών του η δουλειά έγινε.

Πάλμα και συμπαραστάτες πάλευαν να "σκάσει" μια στημένη φάση. Αυτή ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, ο Ονδουριανός ανέλαβε και ο Φαμπιάνο εκτέλεσε για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εδώ είναι που γεννάται το εξής ερώτημα: Κι αν αύριο ο Πάλμα φύγει; Ένας παίκτης με χαρτιά και σφραγίδες μπορεί να κάνει τη διαφορά και να πάρει πάνω του στημένες φάσεις και τις ένας εναντίον ενός φάσεις. Ο Λάζαρος. Και θα είναι απελπιστικά μόνος.

Η διορθωτική κίνηση Τερζή

Ο Τερζής γνωρίζει και ο ίδιος ότι το ανάθεμα θα το φάει αυτός. Βέβαια, ο Άρης είναι αυτός που του έδειξε εμπιστοσύνη, όποτε αυτά έχει και αυτά προσφέρει ο προπονητής των κίτρινων.

Να του δώσουμε πως σε σύγκριση με το πρώτο ματς ένα συμμάζεμα το έκανε. Έκανε τρεις αλλαγές. Η μία που επέλεξε δηλαδή ο Φεράρι αριστερά ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα αν όχι ο καλύτερος.

Το από εδώ και πέρα είναι το θέμα. Θα βρει ο Τερζής το αντίδοτο να γίνει πιο όμορφος στο μάτι ο Άρης; Ο χρόνος θα δείξει αν και δεν υπάρχει αρκετός για κανέναν με αυτά που έχουν φανεί στα πρώτα επίσημα.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ