ΑΕΚ

ΑΕΚ: Βραδιές Καισαριανής απαγορεύονται σ’ ένα πρωτάθλημα καμικάζι

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε στα Γιάννενα, εκεί όπου ηττήθηκε την περσινή πρωταθληματική σεζόν. Δεν έπεσε σε ανάλογη παγίδα με αυτή της Κηφισιάς κι ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπράιτον (30/11) με άλλον αέρα.

Τρεις βαθμοί στο σακούλι και συνεχίζει… Αναλύσεις κτλ. δεν χωρούν στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν καλύτερη και νίκησε. Με μισό μηδέν; Με μισό μηδέν. Πάλι η ομάδα του Αλμέιδα έχασε ένα καρό ευκαιρίες, πάλι κινδύνεψε, αλλά είχε τον Στάνκοβιτς πυλώνα όταν χρειάστηκε κι η δουλειά έγινε με τον πασπαρτού Τσούμπερ.

Οι απαιτήσεις σε τέτοιου είδους αγώνες δεν χρειάζεται να είναι πολλές. Το ζητούμενο είναι αυτό που μετράει καθόσον διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο καμικάζι σε τέτοιες έδρες απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Περισσότερο φαίνεται πως θα μετρήσουν οι λιγότερες δυνατές γκέλες στα φαινομενικά εύκολα ματς δηλαδή παρά στα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών.

Αυτός που θα φτάσει λιγότερο αλώβητος στα playoffs, αυτός και θα πανηγυρίσει στο τέλος με τα σωστά αποτελέσματα απέναντι στους άλλους επίδοξους πρωταθλητές. Για εκεί πάει το θέμα κι αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί στους λάτρεις του σασπένς.

Η ΑΕΚ, η survivor του Αλμέιδα

Η φετινή σεζόν στην ΑΕΚ με την αυγή της μέρας όλο και κάποιο θέμα με απώλεια παίκτη θα βγάλει. Και στα Ιωάννινα με ζητήματα μπήκε να παίξει κι αντεπεξήλθε.

Είναι πρόβλημα αυτό για τον Ματίας Αλμέιδα. Από την άλλη, όμως, δημιουργείται μια δεξαμενή με όλο και περισσότερους παίκτες έτοιμους για να αγωνιστούν και να νικήσουν.

Ανορθόδοξο θα πει κανείς, αφού χάνεται ο ρυθμός, αλλά όταν αγωνίζεσαι σε τρεις διοργανώσεις και δεν είσαι θεατής, κυνηγάς στόχους, οφείλεις να πορευτείς κι ως survivor με όλα τα δυνατά μέσα επιβίωσης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον αξίζει να είσαι περισσότερο επαγγελματίας και κυνικός παρά θεαματικός. Το χειροκρότημα ας έρθει στο τέλος που λέει ο λόγος…

Η υποψιασμένη Μπράιτον κι η ανάγκη της Ελλάδας

Φτάνει κι η στιγμή που η Μπράιτον (30/11) έρχεται στην Αθήνα με το unfinished business στο μυαλό της…

Η ΑΕΚ τής είχε κάνει μεγάλη χοντράδα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και τώρα πρέπει να της κάνει άλλη μια για να ολοκληρώσει το σοκ και να φτάσει μέχρι τέλους να διεκδικεί το καλύτερο από το συγκεκριμένο όμιλο.

Μην ξεχνάμε πως οι κιτρινόμαυροι δευτερόλεπτα μετά την κλήρωση ήταν "τελειωμένοι" ευρωπαϊκά κι εν τελεί προτελευταία αγωνιστική είναι μέσα σε όλα τα κόλπα για παίξουν στην Ευρώπη και μακρύ μανίκι.

Το τι έκανε ο Αλμέιδα στα Γιάννενα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που θα κάνει για το παιχνίδι με την Μπράιτον τηρουμένων των αναλογιών πάντα.

Η ΑΕΚ διψάει για ευρωπαϊκή νίκη στην OPAP Arena κι οι Γλάροι για εκδίκηση και πρόκριση με πρωτιά. Στο πακέτο όλα όσα χρειάζονται για να δούμε ένα καλό ματς που μακάρι να βρει νικήτρια την Ελλάδα και στο τέλος που θα γίνει ταμείο οι βαθμοί που θα έχουν μαζευτεί από την Ένωση, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να είναι πέρα από κάθε προσδοκία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ