ΑΕΚ

ΑΕΚ, Total Football και ιδέες Αλμέιδα που δεν αποθνήσκουν

ΑΕΚ, Total Football και ιδέες Αλμέιδα που δεν αποθνήσκουν
INTIME

Η ΑΕΚ νίκησε με στιλ τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ και έδειξε πως το μοτίβο του Αλμέιδα δεν αλλάζει όσες ατυχίες κι αν του προκύπτουν, κυρίως με τραυματισμούς. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Η ΑΕΚ και μέσα από τα προβλήματά της ανασαίνει διότι μετά από πολλά χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα πατάει πάνω σε γερά θεμέλια, έχει μπει σε στεγανά και δεν παρεκκλίνει της γενικότερης προσέγγισης που έχει στο ποδόσφαιρο ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα.

Οι κιτρινόμαυροι υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ, έναν ΠΑΟΚ που ουδεμία σχέση έχει με την περσινή σεζόν. Ο Λουτσέσκου έχει μοντάρει καλά το σύνολό του, "πετάει" στην Ευρώπη και ταξίδεψε στην Αθήνα για να παίξει την νταμπλούχο φορμαρισμένος και έπειτα από μια μεγαλειώδη νίκη εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή.

Ωστόσο, οι κέντες βγήκαν από τα χαρτιά του Αργεντινού, ενώ του Ρουμάνου… κάηκαν καθώς οι γηπεδούχοι έφεραν μπλακ-άουτ διαρκείας στους ασπρόμαυρους. Φτάσαμε στο 90’+5’ των καθυστερήσεων ώστε να δούμε καθαρή φάση από τους φιλοξενούμενους. Πριν από αυτό τίποτα!

Εκατό τοις εκατό διαβασμένος ο Αλμέιδα έριξε στη μάχη αυτούς που είχε και πιστεύει. Το αποτέλεσμα έφερε την απόλυτη δικαίωση του "αφεντικού" ο οποίος έχει μπολιάσει για τα καλά στους παίκτες του ότι στο παιχνίδι τους δεν θα υπάρχει σκοπιμότητα λόγω συνθηκών. Μπάλα στο στιλ που έχουν διδαχθεί έπειτα από την έλευση του προπονητή και ό,τι γίνει από εκεί και πέρα κι έγινε…

Σιμάνσκι, Πολωνός "εξωγήινος"

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Ντέμιαν Σιμάνσκι ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Συγκλονιστικός. Ήταν παντού, έκανε τα πάντα και διαχειρίστηκε με μνημειώδη τρόπο το γεγονός πως ήταν "κιτρινισμένος" από νωρίς στο ματς. Ατσαλάκωτος ο διεθνής Πολωνός που ήταν τόσο μα τόσο καλός… αναγκάζοντας τον προπονητή του να αποσύρει πρώτο τον κομβικό παρτενέρ, Γιόνσον και μετά αυτόν κι ας κουβαλούσε το ρίσκο της κίτρινης.

Θα έπρεπε να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο έκανε τη χειραψία κατά την αλλαγή ο Αλμέιδα στον Σιμάνσκι. Νεύρο και πάθος, χωρίς λόγια, αλλά με τέτοιο τρόπο σαν να του έλεγε χίλια μπράβο τη στιγμή εκείνη.

Η παλιά καλή άμυνα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου από τον ΠΑΟΚ, ούτε όμως δημιούργησε κάποια… αυτοαπειλή για να βάλει από το πουθενά τον Ραζβάν και τους παίκτες του στο ματς.

Clear εμφάνιση από το δίδυμο Βίντα - Μουκουντί που επιστρέφει στα στάνταρ της περσινής σεζόν κοπιάζοντας σε κάθε ματς, καθώς η απαίτηση του προπονητή είναι ξεκάθαρη με τη γραμμή να παίζει ψηλά στο κέντρο, κάτι που για να υπηρετηθεί απαιτεί de facto χαρακτηριστικά.

Άχαστα τα ντέρμπι της Ένωσης

Η ΑΕΚ έπαιξε με τον Ολυμπιακό και πήρε βαθμό, νίκησε τον Παναθηναϊκό και τώρα τον ΠΑΟΚ. Δείγμα πως έχει χτίσει χαρακτήρα στα ντέρμπι και είναι από κοντά στη μεγάλη όπως φαίνεται κούρσα για τον τίτλο.

Η αγκαλιά στον Στάνκοβιτς

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν και η επόμενη μέρα του Τσίτσαν Στάνκοβιτς μετά από το ματς στην Μαρσέιγ.

Πριν από την έναρξη ο οργανισμός τού έφτιαξε video με τις καλύτερες στιγμές του το οποίο έπαιξε στις γιγαντοοθόνες και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ αποθεώθηκε.

Τα ίδια και όταν ο Αυστριακός κατευθύνθηκε προς την εστία του στο πρώτο ημίχρονο. Παρατεταμένο χειροκρότημα και σύνθημα το όνομα του.

Λεπτομέρειες που δείχνουν σε όλο του το εύρος το "ένας για όλους και όλοι για έναν" που έχει φέρει ο Αλμέιδα στην ομάδα του.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ