ΑΕΚ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται θαύματα για να κάνεις καριέρα

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ
Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ INTIME

Αρκετοί ήταν αυτοί που ταράχτηκαν/προβληματίστηκαν με τις επιλογές Αλμέιδα για ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός άφησε εκτός τον φορμαρισμένο Ρότα και έδειξε φάτσα κάρτα στον κόσμο πως η ΑΕΚ διαθέτει στο ρόστερ της έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Τον MVP του ντέρμπι, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Η αμφισβήτηση είναι το νούμερο ένα φαινόμενο στο ποδόσφαιρο, γενικά. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αμφισβητήθηκε. End of story. Είναι βαρύς, είναι έτσι είναι αλλιώς. Μα, πάντα έτσι ήταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κι έκανε μεγάλη καριέρα επειδή πετύχε το ζητούμενο στο άθλημα: Να κάνει τα απλά και να καμουφλάρει τις αδυναμίες του.

Στο νικηφόρο (3-0) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, ο πρώην μπακ της Μονακό ούτε αργός φαινόταν, ούτε περισσότερο αμυντικογενής, ούτε με αργές επιστροφές. Ήταν παντού, έκανε τα πάντα και επιβραβεύτηκε με τον τίτλο του MVP, ενώ ο Γκαρσία έχει σκοράρει δύο φορές.

Προσέξετε, ο Σιντιμπέ με το βιογραφικό που έχει και 30άρης που είναι αποτελεί πολυτέλεια για την ΑΕΚ. Σκεφτείτε πως μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι βασικός στην Ένωση και το '18 βρισκόταν στην αποστολή της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Πρώτοι και καλύτεροι οι Μπλε τότε.

Οι μηδενιστές θα πουν πως ο ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε ή έπαιξε λίγο κτλ. Παιδιά, για τη Γαλλία μιλάμε. Μία ποδοσφαιρομένα που στις συγκεκριμένες θέσεις παράγει καραβιές παικτών. Δυνατούς, γρήγορους, άριστα εκπαιδευμένους με world class προοπτικές.

Δεν είναι εύκολο ούτε τυχαίο βέβαια να μπεις στην αποστολή μιας τέτοιας ομάδας. Κάτι έχεις δείξει για να σε καλέσει ο Ντεσάμπ και ο κάθε Ντεσάμπ που έχει να διαχειριστεί ένα τρομερά μεγάλο βάρος στις τελικές του επιλογές.

Στην υπέροχη Μονακό του Ζαρντίμ

Και για την περίπτωση Σιντιμπέ δεν είναι μόνο η Γαλλία του '18. Έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα για να φτάσει ο νυν κιτρινόμαυρος να πάρει μετάλλιο Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Πάμε να δούμε. Προϊόν των ακαδημιών της Τρουά, το '12 η Λιλ πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ και τον αγοράζει.

Το 2016 η Λιλ εξαργυρώνει και με το παραπάνω την επένδυσή της καθώς ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κάνει τη μεγάλη μεταγραφή των 15.000.000 ευρώ στην εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Την ίδια σεζόν οι Μονεγάσκοι κατακτούν το πρωτάθλημα με διαφορά από τη δεύτερη Παρί (95 με 87), έχοντας ένα αξιοθαύμαστο σύνολο: Γκλικ, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Εμπαπέ, Μεντί.

Όλοι αυτοί μοσχοπουλήθηκαν. Κι ο Σιντιμπέ έμεινε σε αυτή την ομάδα μέχρι το '19 κι ακολούθησε ο δανεισμός του στην Έβερτον κι το '22 το αντίο στην Μονακό και η μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Θέλετε και νούμερα: 18 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας, 225 στην Ligue 1 (6 γκολ και 23 ασίστ), 40 στην Ligue 2, 25 στην Premier League. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά.

Δεν ξέρω εάν ο συγκεκριμένος παίκτης έχει έρθει στα ίσα του και δεν θα ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Σίγουρα, όμως, είναι ο παίκτης που στη μεγάλη βραδιά έδειξε μέσω της εξαιρετικής διαχείρισης που έκανε ο προπονητής του τι εστί βιογραφικό και τι εστί να τα κάνεις τα περίπλοκα... πενηνταράκια μέσα στο γήπεδο.

Και συν τοις άλλοις ο Σιντιμπέ αυξάνει τον ανταγωνισμό στον Λάζαρο Ρότα, έναν 25άρη διεθνή για τον οποίο έχουν γεννηθεί στην ΑΕΚ μεταγραφικές προσδοκίες και δικαίως, διότι τα καλά δεξιά μπακ στην αγορά (και πάρα πολύ έντονα στην Ελλάδα) έχουν γίνει δυσεύρετα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ