OPINIONS

Η αρχική σελίδα (μόνο) των αθλητικών

Το νέο SPORT24

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της 24MEDIA και μέλος της ομάδας ίδρυσης του SPORT24, Μάνος Μίχαλος, γράφει για το νέο κεφάλαιο του μεγαλύτερου sports media brand της σύγχρονης εποχής, που ξεκίνησε και συνεχίζει ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΑ.

Η αρχική σελίδα των αθλητικών. Έτσι ξεκινήσαμε. Επτά, εν τέλει, άνθρωποι (Δημήτρης Μάρης, Σταύρος Δρακουλαράκος, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Παναγιώτης Γκαραγκάνης, Ηλίας Ευταξίας, Πάνος Βελαχουτάκος και του λόγου μου), ο καθένας για το δικό του λόγο, ο καθένας με τα δικά του όνειρα, αλλά όλοι με τον ίδιο κοινό παρονομαστή.

Αγάπη για τα αθλητικά, τα media και τη δημοσιογραφία. Με τη λέξη "αθλητικά" δεν εννοώ απλά τα σπορ, την μπάλα και τα γκολ, αλλά με τον αθλητισμό γενικότερα ως τρόπο ζωής, ως φιλοσοφία.

Ομαδικότητα, προσπάθεια, αφοσίωση, στόχος, τακτική, ένστικτο, ένταση, ψυχραιμία, ήθος, επαγγελματισμός, οικογένεια. Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις στον αθλητισμό, είτε τον ομαδικό, είτε τον ατομικό, είτε αυτόν που επιλέγεις για εσένα, είτε εκείνον που προσπαθείς να οδηγήσεις τα παιδιά σου.

Τα ίδια στοιχεία προσπαθήσαμε όλα αυτά τα 16 χρόνια να βρίσκεις κι εσύ κάθε μέρα στο SPORT24, από τότε που στο internet έμπαινες με PSTN γραμμή (και δεν έπρεπε να σε πάρει κάποιος τηλέφωνο, για να μη σε πετάξει έξω) μέχρι τώρα που βλέπουμε πλάνα με 5G στις αθλητικές μεταδόσεις. Τα ίδια στοιχεία και ακόμα περισσότερα, θέλουμε να βρίσκεις στα επόμενα χρόνια στο νέο SPORT24.

Μόνο αθλητικά. Χωρίς "αναβολικά" στο κυνήγι της επισκεψιμότητας, χωρίς τον Τριαντάφυλλο (και τον Στέφανο που τον καμαρώνουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά κυρίως χωρίς αυτόν του Survivor), με το πιο γρήγορο και σύγχρονο Matchcenter που μπορεί να βρει κανείς στα αθλητικά sites, με αναλύσεις που φέρουν τη σφραγίδα της Opta και της InstatScout, με Παντελή Διαμαντόπουλο σε ασταμάτητο καθημερινό show, με διευθυντή Παντελή Βλαχόπουλο για να ζούμε μαζί τα αθλητικά βράδια, με podcast υψηλών προδιαγραφών όπως το Ζοσιμάρ του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιρικού αναλυτή-δημοσιογράφου Θέμη Καίσαρη και το Pick n Popa του Παναγιώτη Μένεγου και του Δημήτρη Καραμάνη, με τη γνώση και όχι "πληροφορίες" του Αντώνη Οικονομίδη, με ρεπόρτερ ομάδων (Γεωργακόπουλος, Γουλής, Αρναούτογλου, Τζιομπάνογλου) που πρώτα σέβονται τη δημοσιογραφία και μετά αγαπούν την ομάδα για την οποία γράφουν, με τον θρύλο Βασίλη Σκουντή, με τον Σπύρο Καβαλιεράτο που τιμάει το μπάσκετ όσο λίγοι, με μια νέα γενιά δημοσιογράφων που με το κλασικό παιδικό όνειρο, ωριμάζουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον.

Με την καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα.

Όχι σε ικανότητες, δεν έχουμε βγάλει ζυγαριά, ούτε είναι αυτό το point. Παντού υπάρχουν καλοί αθλητικοί δημοσιογράφοι, δεν μπορείς να μετρήσεις ποιος είναι καλύτερος. Μπορείς απλά να αποφασίσεις τι θες να πετύχεις και τι ομάδα να φτιάξεις. Στην 24MEDIA φτιάχνουμε τις ομάδες με συγκεκριμένες αρχές και αυτές μετά μας οδηγούν στον προορισμό μας.

Γιατί, αυτό καλείσαι να απαντήσεις: Ποια δημοσιογραφία θες να υπηρετήσεις; Αυτή της είδησης ή εκείνη του παρασκηνίου; Αυτή που ασχολείται με τους πρωταγωνιστές ή εκείνη που δίνει χρόνο στους δεύτερους (#diplis) ρόλους; Αυτή που θέλει να βοηθήσει τον αθλητισμό και την κοινωνία ή εκείνη που θέλει απλώς να κουνάει το δάχτυλο;

Στην 24MEDIA και το SPORT24, η απόφαση είναι ειλημμένη από παλιά, καταγράφηκε χωρίς να το συζητήσουμε στην ιδρυτική πράξη (η οποία δεν υφίσταται προφανώς, αλλά τη “βρίσκουμε” με τις κομματικές διεργασίες), κυρίως γιατί δημιουργείς Μέσα βάσει αυτού που είσαι και όχι εκείνου που θέλεις (καλώς ή κακώς) να γίνεις.

Το SPORT24 διαθέτοντας την ιδανική δημοσιογραφική ομάδα για την καθαρή δημοσιογραφία που θέλει να υπηρετεί, δεν έχει ούτε μισό ενδοιασμό να πει “No” στα non papers, στα politics του αθλητισμού που τον έχουν αφήσει ημίγυμνο στην άκρη του δρόμου, επιλέγοντας το φως αντί το μισοσκόταδο, μιλώντας για τα αθλήματα στη βάση και την ουσία τους, για την κοινωνική αξία του αθλητισμού, για το χώρο - μαγνήτη που πρέπει να είναι για τα παιδιά, για την απόλυτη διαφάνεια που χρειάζεται, εκτός γραμμών.

Αυτό το τελευταίο είναι ένα από τα πιο οξύμωρα που βιώνουμε στην Ελλάδα όσον αφορά τον αθλητισμό. Ενώ θέλουμε απόλυτη ευκρίνεια, VAR και καθαρές αποφάσεις εντός του γηπέδου, αποφεύγουμε (το κράτος, οι θεσμοί και όσοι παίρνουν μέρος στις αποφάσεις) να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για το αθλητικό πλαίσιο εκτός γηπέδου.

Γι’ αυτό Μόνο Αθλητικά. Τίποτα άλλο ή και όταν η επικαιρότητα το απαιτεί (γιατί δεν πρόκειται το SPORT24 να καθίσει αμέτοχο ως το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό αθλητικό Μέσο, κάθε φορά που θα βλέπει ότι επικρατεί κανιβαλισμός στο χώρο του αθλητισμού) θα συνεχίσει να γράφει, να λέει, να δείχνει, να αναλύει και να φωτίζει κάθε σημείο των Αθλητικών. Μόνο.

Για το νέο SPORT24 δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι για περισσότερους από 18 μήνες, από κάθε σημείο, τμήμα, διεύθυνση και γωνιά της 24MEDIA. Δεν είναι ούτε εύκολο, αλλά ούτε και ενδιαφέρον για εσένα που διαβάζεις το κείμενο, να αραδιάσουμε ονόματα, οπότε ο οποιοσδήποτε ξέρει ότι έβαλε και το παραμικρό λιθαράκι, pixel, λέξη, ιδέα, σκέψη, ξενύχτι και πάνω απ’ όλα αφοσίωση και αγάπη για να γεννηθεί (ξανά) το νέο SPORT24, είναι σημαντικό να γραφτεί ότι το έκανε (ΚΑΙ) για εσάς.

Πριν από 16 χρόνια δεν γνωρίζαμε πόσοι θα μας ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι και μάθαμε ότι δεν θα έρθουν μαζί μας όλοι όσοι νομίζαμε. Σήμερα, με εκατομμύρια αναγνώστες από κάθε σημείο του πλανήτη, νιώθουμε πράγματα που δεν γράφονται εύκολα.

Όμως, έχουμε κρατήσει μια αλήθεια: Δεν υπάρχει τίποτα που να σου δίνει περισσότερη δύναμη, από το να έχεις δίπλα σου αυτούς που τελικά χρειαζόσουν. Προχωράμε στο μέλλον με οδηγό μόνο το σήμερα.

Και μόνο Αθλητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ