ΑΕΚ

Υπάρχει πάρτι για την ΑΕΚ και χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία

Ο πανηγυρισμός του Έκι Πόνσε με τον Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο πανηγυρισμός του Έκι Πόνσε με τον Μίγιατ Γκατσίνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για την άνετη επικράτηση της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου και τον Έκι Πόνσε που θύμισε τον παίκτη της πρώτης θητεία του στους κιτρινόμαυρους, λύνοντας τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα.

Ήταν έκδηλη η ανησυχία των φίλων της ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson από τον Άρη, την έκανε πιο έντονη η απουσία του Λιβάι Γκαρσία από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (έτρεχε αήττητο σερί 13 αγώνων με τον Ίλιτς στον πάγκο), του παίκτη που έχει τραβήξει το... κάρο στα δύσκολα.

Δεν μπορούσες να τους δώσεις άδικο, είχε μεγάλη διαφορά η ομάδα του Αλμέιδα, με και χωρίς τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Αυτό το κιτρινόμαυρο άγχος κράτησε ελάχιστα στο Περιστέρι, στην πρώτη επίσκεψη της Ένωσης στην αντίπαλη περιοχή, στην πρώτη επαφή του Πόνσε με την μπάλα, όλα έγιναν εύκολα...

Ο Πόνσε θύμισε τον παίκτη της πρώτης θητείας του στην ΑΕΚ

Δεν συμβαίνει συχνά να σκοράρει μια ομάδα στα 78 δευτερόλεπτα από την σέντρα ενός αγώνα. Και αυτό το συναίσθημα έχει μεγαλύτερη σημασία, όταν το γκολ έρχεται από έναν ποδοσφαιριστή που έχει αμφισβητηθεί έντονα. Ο Πόνσε που στο πρώτο πέρασμά του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ τη σεζόν 2018-19 είχε πετύχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα (η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του), φέτος είχε βρει δίχτυα μόλις μία φορά πριν το χθεσινό χατ τρικ.

Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει επαρκώς και με στοιχεία αυτή την διαφοροποίηση, αυτή την πτώση στην στατιστική του. Κι όμως μέσα σε ένα απόγευμα ο Πόνσε έγινε ο φορ που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Λιβάι Γκαρσία, γιατί όχι και να τον συμπληρώσει, αν ο Αλμέιδα θεωρήσει ότι μπορεί να χωρέσει και τους δύο μαζί στην ενδεκάδα. Και δεν ήταν μόνο τα γκολ, ήταν οι κινήσεις του, ήταν η όρεξη που έβγαλε, ήταν όλο το... πακέτο. Προφανώς τον βοήθησε η συνολική λειτουργία, αλλά πρώτα από όλα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε μέσα σε όλες τις σημαντικές στιγμές της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ έχει ξανά χρόνο και ηρεμία

Το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος, αλλά έχω την αίσθηση ότι κατά έναν τρόπο η ΑΕΚ “χρειαζόταν” τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Υπό την βεβαιότητα να θεωρηθώ τρελός, εξηγώ το σκεπτικό μου. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί όλες τις υποχρεώσεις που προέκυπταν στο καλεντάρι το περασμένο καλοκαίρι. Ίσως να έκανε λάθος υπολογισμούς ο ίδιος ο προπονητής, ίσως να υπερεκτίμησε το ρόστερ του κι αν όχι ποιοτικά, σίγουρα αριθμητικά. Σε κάμποσα σημεία μέχρι τώρα δεν έβγαιναν τα... κουκιά. Ήταν πολλά, συνεχόμενα και πολύ απαιτητικά τα ματς της Ένωσης, ειδικά στον όμιλο του Europa League.

Η ομάδα φορτώθηκε κούραση, τραυματισμούς, τιμωρίες, ο Αλμέιδα απορροφούσε όλους τους κραδασμούς όταν ήταν υποχρεωμένος να στήσει ενδεκάδα με 5 και 6 βασικές απουσίες. Μιλούσε δημόσια μόνο για τους παρόντες, προσπαθούσε να πάρει το μάξιμουμ από αυτούς, μέσα του όμως ήξερε πως ο σίγουρος δρόμος για να δούμε το πιο κοντινό στην περσινή ΑΕΚ, ήταν να γυρίσουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι. Η Ευρώπη τελείωσε τον Δεκέμβριο, τώρα έφυγε και το Κύπελλο, το πρόγραμμα θα γίνει... ευχάριστα μονότονο, Κυριακή παρά Κυριακή τα ματς, χρόνος πολύς για προετοιμασία, κάπως έτσι έγινε η δουλειά την προηγούμενη σεζόν (με την διαφορά ότι φέτος δεν μπορεί να κάνει νταμπλ), η ηρεμία επιστρέφει στην Ένωση.

Πάμε για φινάλε... θρίλερ στο πρωτάθλημα

Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά χθες κέρδισαν και οι τέσσερις πρωτοπόροι, κάτι που είχε να συμβεί από την 11η αγωνιστική. ΑΕΚ και Ολυμπιακός λειτούργησαν σαν ελατήρια, εκτονώθηκαν μετά την... κυπελλική πίεση, ο ΠΑΟΚ δεν ρίχνει τόνους ακόμη και χωρίς Κωνσταντέλια, ο Παναθηναϊκός αν και εξουθενωμένος από κούραση και απουσίες δεν λέει να αποχωριστεί την κορυφή.

Την Κυριακή διεξάγεται το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ίσως μείνει κάποιος μόνος να οδηγεί την κούρσα, ίσως έχουμε και τριπλή ισοβαθμία (Χ το ντέρμπι της Τούμπας και νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ) και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στο -4 (υποδέχεται τον ΠΑΣ). Αντιλαμβάνεστε πως πάμε σε μια τελική ευθεία με μικρές διαφορές και οι αντοχές θα καθορίσουν την έκβαση της μάχης.

Στα μέσα Φεβρουαρίου επιστρέφει η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό, αυτό θα γίνει Μάρτιο για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Ιανουάριο τα δύο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ θα βλέπει όλα τα παραπάνω από την τηλεόραση, αλλά και με ένα μεγάλο αβαντάζ. Τη φρεσκάδα...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ