ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πλάνο και η δουλειά του Μαρτίνεθ αναδεικνύει ακόμα και τους "ξεχασμένους"

Ο Ζοάο Καρβάλιο
Ο Ζοάο Καρβάλιο EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρέιντζερς, την εμφάνιση των παικτών που πέρσι ήταν δανεικοί, αλλά και στις μεταγραφές που έρχονται.

Μια ομάδα δουλεμένη στο μέτρο του δυνατού, υπό την πίεση χρόνου, εκκαθάρισης του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και ενίσχυσης, τη στιγμή που πρέπει να περάσει με επιτυχία το πρώτο ευρωπαϊκό τεστ που έρχεται με Γκενκ ή Σερβέτ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ένας προπονητής που βάζει ξανά τον Ολυμπιακό σε ρυθμούς ανάπτυξης. Με σύγχρονο τρόπο, μεθοδολογία και ισπανική φιλοσοφία. Ο κόσμος μπορεί να μείνει στην «γεμάτη» εμφάνιση στο Άιμπροξ, στο αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα προφανή.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε της Ρέιντζερς ολοκληρωτικά. Και το έκανε έχοντας στο αρχικό σχήμα αρκετούς παίκτες, οι οποίοι δεν λογίζονται για βασικοί! Όχι; Απολύτως ναι! Στο αριστερό άκρο έπαιξε ο Κίνι, που θα συνθέσει το δεξί άκρο με τον Ροντινέι.

Στο κέντρο της άμυνας αποκτήθηκε ο Φρέιρε και το ρεπορτάζ… περιμένει κι άλλον. Αντί του Ινμπόμ στον άξονα, είδαμε τον Μαντί Καμαρά, ο Καρβάλιο μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν στο… μένει-φεύγει, ο Ελ Αραμπί είναι «πρώτος» μέχρι να έρθει το βασικό 9άρι. Μέτρησα ήδη 6, χωρίς καμία αναφορά σε εξτρέμ…

Κορυφαίοι οι περσινοί δανεικοί

Ο Μαρτίνεθ το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του, θα αλλάξουν πολλά, εννοώντας στο ρόστερ, αλλά η δική του δουλειά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σκορπάει χαμόγελα.

Δεν θέλησε να συνδέσει τη χθεσινή νίκη, με τα προκριματικά του Europa League και το έκανε με ειλικρίνεια, γιατί τούτη την ώρα σημασία έχει να προετοιμάσει κατάλληλα τους υπάρχοντες, να πάρει το 100% από τους παίκτες που μπορεί να υπολογίζει.

Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίους στη Γλασκώβη, τον Ρόντινει, τον Καρβάλιο και τον Μαντί Καμαρά. Οι δύο τελευταίοι πέρυσι έπαιζαν δανεικοί! Επέστρεψαν με προοπτική κυρίως να παραχωρηθούν. Ποιος ποντάρει τα λεφτά του, αυτή τη στιγμή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Εδώ ακριβώς έρχεται η κουβέντα για τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα της δουλειάς του νέου προπονητή. Ο Ισπανός παρουσιάζει μια ομάδα που έχει ισορροπία στις γραμμές, ελέγχει το ρυθμό, παίζει γρήγορα, πιέζει ψηλά, οργανωμένα και με αλληλοκαλύψεις. Δεν αφήνει χώρους, δεν ρισκάρει.

Ο Ολυμπιακός βγάζει ηρεμία στο τερέν, ηρεμία η οποία είναι πολύτιμη και αυτή ξεκινάει από την άκρη του πάγκου. Δεν ήταν εύκολο το τεστ στη Γλασκώβη. Το έκανε η ομάδα του Μαρτίνεθ, απέναντι σε ένα σύνολο που σε λίγες μέρες παίζει πρωτάθλημα και προκριματικά Champions League.

Ο Κορδόν, οι παίκτες του προπονητή και το ακριβό 9άρι

Ο Μαρτίνεθ κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη εντός και εκτός Ολυμπιακού, αυτό θα τον κάνει να δουλέψει με ηρεμία. Ο Μαρτίνεθ είναι επιλογή του Κορδόν, του ανθρώπου που ικανοποιεί τις ανάγκες του συλλόγου, χωρίς βιασύνη, αλλά με γνώση και διασυνδέσεις.

Μπορείς να ξοδέψεις τεράστια ποσά και να κάνεις μια… τρύπα στο νερό. Μπορείς να κινηθείς μεθοδικά, στοχευμένα και να πάρεις Ιμπόρα και Κίνι, οι οποίοι εξυπηρετούν σωστά το πλάνο. Και ο Φρέιρε σε αυτή τη λογική είναι και αυτοί που θα ακολουθήσουν επίσης. Βάλτε έναν αστερίσκο στον φορ που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Εκεί θα χρειαστούν υπομονή και αρκετά χρήματα. Είναι η θέση τέτοια, πληρώνεται ακριβά. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει, προς το τέλος του «παζαριού» παρουσιάζονται ευκαιρίες…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ