ΠΑΟΚ

Ο τρομερός ΠΑΟΚ έδειξε τον δρόμο: Το Conference League και τα μάτια σας

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  . -
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / . - EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας κάνει τον απολογισμό της παρουσίας των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στέκεται στον ΠΑΟΚ ο οποίος περιμένει τους υπόλοιπους στο Conference League.

Τώρα που ο ΠΑΟΚ το… τερμάτισε στο Conference League και όχι απλά παραμένει Ευρώπη, αλλά θα παίξει ξανά Μάρτιο, αποφεύγοντας έναν γύρο, τα playoffs, καταλάβαμε την σημαντικότητα αυτής της διοργάνωσης;

Εμείς ως Έλληνες δεν ήμασταν που την σνομπάραμε, την ώρα που οι… ασήμαντες Ρόμα και Γουέστ Χαμ άρπαζαν τις ευκαιρίες, πανηγύριζαν ευρωπαϊκούς τίτλους και μεγάλωναν το όνομά τους;

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου, από τις 30 Νοεμβρίου βρίσκεται ήδη στους 16, έχει την ευκαιρία για 3 μήνες να οργανώσει σταθερά τα επόμενα ευρωπαϊκά βήματα και φυσικά να ρίξει το βάρος αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τεράστιο το κέρδος, απόλυτα δικαιολογημένο, απόλυτα δίκαιο, για ένα σύνολο που από την πρώτη στιγμή ήξερε τι πρέπει να κάνει και πώς να πάρει αυτό που θέλει.

Ο ΠΑΟΚ δεν… μάσησε ούτε στην Φρανκφούρτη, «χτύπησε» με ακρίβεια όταν του δόθηκαν οι ευκαιρίες, απάντησε με γκολ στις προκλήσεις των Γερμανών και απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ούτε τύχη, ούτε λόγια, μόνο ουσία.

Η δουλειά έγινε με εκκωφαντικό τρόπο και πλέον την τελευταία Πέμπτη των ομίλων, η Τούμπα θα έχει την ευκαιρία να αποθεώσει τα παιδιά της σε ένα ματς… φιέστα κόντρα στην Ελσίνκι, η οποία νομίζω θα περάσει έτσι κι αλλιώς δύσκολα.

Ο Μπρινιόλι είναι ξανά εδώ, η Ευρώπη δεν μπορεί να χαθεί

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το «Θεράμικα» χωρίς ουσιαστικό κέρδος, δεν πήρε τίποτα, αλλά δεν του φταίει κανείς. Μπήκε νωθρά, είδε τους Ισπανούς να κυριαρχούν, να πετυχαίνουν 3 τέρματα και υπό τον φόβο συντριβής, μόνο τότε αντέδρασε.

Ξαφνικά τα λάθη, το άγχος, εξαφανίστηκαν, σαν να εμφανίστηκαν κάποιοι… άλλοι στο χορτάρι, χωρίς φόβο, μα με πίστη για μια ολική ανατροπή. Και δεν ήθελε πολύ. Μπροστάρης, ως συνήθως πλέον, ο τρομερός Φώτης Ιωαννίδης.

Κι ας έχασε το πέναλτι, έχει τέτοια εμπιστοσύνη στον εαυτό του, πρωτοστάτησε στην αντεπίθεση, έφερε το ματς στο γκολ, ανάγκασε τους παίκτες του Μαρθελίνο να κάνουν καθυστερήσεις, να πετάνε μπάλες οι αναπληρωματικοί, να μην μπορούν να δουν τα τελευταία λεπτά οι φίλαθλοι από το άγχος.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει την ομάδα του, αυτός πρέπει να βρει το γιατί μπήκε τόσο νωθρά, οι πραγματικές δυνατότητες είναι αυτές του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτός ήταν και ο πραγματικός Μπρινιόλι. Ο Ιταλός δεν λύγισε από τα λάθη του στα δύο προηγούμενα ματς, τον στήριξαν όλοι, το είπε δημόσια, αλλά ο ίδιος είναι που το έκανε πράξη. Έχει προσωπικότητα, έχει χαρακτήρα, είναι ο άσος από τον οποίο ξεκινάει ένα δυνατό σύνολο. Οι πράσινοι δικαιούνται και θα μείνουν στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να κάνουν… εγκλήματα στη Λεωφόρο κόντρα στην αναιμική Μακάμπι, δεν είναι ώρα για δώρα, τα δύσκολα έχουν μείνει πίσω.

Τελευταία ζαριά στο Άμστερνταμ, η τύχη της χρωστάει

Η ΑΕΚ έχει πολλά να κρατήσει από την αναμέτρηση με την Μπράιτον, παρά την ήττα, η οποία την φέρνει να παίζει την παραμονή της στην Ευρώπη, την τελευταία αγωνιστική στο Άμστερνταμ.

Ήταν επιθετική, στρίμωξε τους Άγγλους, έκανε 20 τελικές, τους υποχρέωσε σε δεύτερο ρόλο, αλλά σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι. Αυτή η εμφάνιση στην Stoiximan Super League θα αρκούσε για μια άνετη επικράτηση, εκτός συνόρων όχι.

Είναι διαφορετικό το επίπεδο εκεί, είτε μας αρέσει, είτε όχι, δεν μπορείς να σπαταλάς ευκαιρίες, γιατί πολύ απλά θα… τιμωρηθείς. Και η ομάδα του Αλμέιδα έμεινε με την προσπάθεια.

Όταν στις 21 Σεπτεμβρίου η Ένωση έκανε… παρέλαση στο Μπράιτον, όλοι πίστεψαν πολύ στην πρόκριση, αλλά η συνέχεια έφερε πολλές αναποδιές, το… χαρτί γύρισε.

Έπαιξαν ρόλο οι τραυματισμοί των Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο, είναι κοινώς αποδεκτό αυτό, αλλά οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, δεν μπορούν να μένουν σε απουσίες, πρέπει να βρίσκουν λύσεις και στα προβλήματα.

Πλέον ο κίνδυνος να μείνει και εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ είναι μεγάλος, μιλάμε για ένα ματς στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ, που ναι μεν δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά έχει βαριά φανέλα και σε ένα βράδυ μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Ένωση πρέπει με κάθε τρόπο να μείνει στην Ευρώπη, έχει την ευκαιρία, δεν θα ήταν άσχημη και λίγη τύχη…

Ναυάγιο, εξελίξεις, αλλά και ευρωπαϊκή συνέχεια

Είχε πολλά χρόνια να ζήσει μια τόσο άσχημη ευρωπαϊκή βραδιά ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα χωρίς πλάνο και ταυτότητα ήταν αυτή που παρουσιάστηκε στο Φράιμπουργκ, παίκτες που αδυνατούσαν να βγάλουν μια συνεργασία ή ακόμη να κάνουν και τα αυτονόητα, να κερδίσουν μια μονομαχία, να βγάλουν λίγο τσαμπουκά.

Μια ευθεία το ερυθρόλευκο καρδιογράφημα και ένας προπονητής στην άκρη του πάγκου που αδυνατούσε να βρει ένα ηλεκτροσόκ. Μοιραία άνοιξε θέμα Μαρτίνεθ λίγη ώρα μετά τη λήξη, δεν είναι μόνο το βαρύ σκορ, είναι η όλη εικόνα.

Μαύρη, κατάμαυρη, δεν έχεις από κάπου να πιαστείς, ο κόσμος που ταξίδεψε και στη Γερμανία ξέσπασε, μια διοίκηση τα παίρνει γρήγορα αυτά τα μηνύματα και παίρνει και αποφάσεις.

Πέραν του αγωνιστικού ναυαγίου, οι ερυθρόλευκοι κρατούν στα χέρια τους την 3η θέση και τη συνέχεια μέσω του Conference League. Nαι, ξέρω, δεν τρελαίνονται κιόλας, αλλά ας κάνουν αυτό που πρέπει τώρα και όσο προχωρούν θα το εκτιμήσουν περισσότερο.

Προσωπικά το λέω καιρό, το έγραψα και την ημέρα της κλήρωσης, αυτή είναι η διοργάνωση που μας ταιριάζει ή και μας βολεύει αν θέλετε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι καιρός να την αγαπήσουμε. Δεν θα έχει την πλάκα του, να βρεθούμε με 4 ομάδες στους 16; Λέω τώρα εγώ…

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ