ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν το κάρο κολλάει, μιλάει το ταλέντο

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO/ EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO/ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρτίνεθ ισορροπεί σε μια κατάσταση υψηλών απαιτήσεων, πιθανότατα πρωτόγνωρη και για τον ίδιο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτυγχάνεις στόχους, σε μια περίοδο που παράλληλα χτίζεις. Στον χθεσινό Ολυμπιακό ο Φορτούνης είναι τόσο σημαντικός, όσο ο Μέσι στην Ίντερ Μαιάμι. Όταν… μπολιαστούν ο Σκάρπα, ο Έσε, ο Μπρνιτς μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα, τώρα κάθε νύξη περί παραχώρησής του φαντάζει λάθος εξ ορισμού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ισορροπεί σε μια κατάσταση υψηλών απαιτήσεων, πιθανότατα πρωτόγνωρη και για τον ίδιο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτυγχάνεις στόχους, νίκες, προκρίσεις, σε μια περίοδο που παράλληλα χτίζεις ένα οικοδόμημα που θέλει ποιοτικά υλικά για να αποτυπωθεί στο χορτάρι όπως έχει σχεδιαστεί.

Ο Ολυμπιακός που θα δούμε το Σεπτέμβρη, θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που παρακολουθούμε τώρα και γι’ αυτό αποκτούν μεγάλη σημασία τα όσα πετυχαίνουν οι ερυθρόλευκοι εν μέσω (και) πειραματισμών.

Ο Μαρτίνεθ στηρίζεται σε αρκετούς παίκτες που δύσκολα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν τελειώσουν οι μεταγραφές και ενσωματωθούν όλα τα νέα πρόσωπα. Παρόλα αυτά ο Ισπανός δείχνει ήρεμος, δεν αναφέρεται διαρκώς σε αυτούς που περιμένει, επιμένει σε αυτούς που έχει διαθέσιμους.

Το… τεστ Πανσερραϊκός φαινομενικά ήταν απλό, τουλάχιστον έτσι το είχαν στο μυαλό τους οι περισσότεροι. Στην ουσία αποδείχθηκε απαιτητικό, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε μια ομάδα αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το «κρύο» Καραϊσκάκης ελέω της τιμωρίας.

Ο Πανσερραϊκός παρά την ήττα, θαρρώ έστειλε σαφές μήνυμα, δεν ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία για… βόλτα, αλλά για να πολεμήσει. Ίσως να το έκανε ακόμη πιο σαφές, αν δεν έμενε νωρίς με 10 παίκτες. Ο Ολυμπιακός απέφυγε το μπλόκο που έστησε ο Ουρουγουανός, κέρδισε τους βαθμούς, κράτησε ψηλά την ψυχολογία του συνόλου, προαπαιτούμενο πριν από το ευρωπαϊκό ραντεβού με την Τσουκαρίτσκι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε στο μυαλό του έντονα τους Σέρβους. Δεν ξεκίνησε Φορτούνη, Ελ Κααμπί, Ιμπόρα και Κίνι, δεν έβαλε λεπτό τον Φρέιρε. Υπό τον φόβο να απωλέσει βαθμούς και ψυχολογία, με εξαίρεση τον Αργεντινό στόπερ, τους υπόλοιπους τους χρησιμοποίησε.

Η ποιότητα των μονάδων

Παράλληλα, κατάλαβε καλά ότι δεν είναι… παιχνιδάκι η απουσία του Ροντινέι (είχε αποβληθεί στο φινάλε του αγώνα με την Γκενκ) στο ματς της Πέμπτης. Ο Βραζιλιάνος ξεχωρίζει, τα κάνει όλα να φαίνονται απλά, ντριμπλάρει, πασάρει, με τρομερή ποιότητα. Και όσο δεν υπάρχει μπροστά του ο εξτρέμ που θα του πάρει μέρος της δουλειάς, τόσο πιο απαραίτητος θα γίνεται.

Απαραίτητος θα γίνει σύντομα ο Σκάρπα. Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και ήδη πήρε ένα ημίχρονο. Χωρίς να έχει ιδέα από τα όσα δουλεύει η ομάδα, έπαιξε κυρίως με το ταλέντο και το ένστικτο, ουσιαστικά γι’ αυτόν ήταν μια… προπόνηση υψηλής έντασης. Όταν μπει για τα καλά στη φιλοσοφία του κλαμπ, θα μπορέσει να δείξει πόσα μπορεί να προσφέρει.

Στον χθεσινό Ολυμπιακό ο Φορτούνης είναι τόσο σημαντικός, όσο ο Μέσι στην Ίντερ Μαιάμι. Όταν… μπολιαστούν ο Σκάρπα, ο Έσε, ο Μπρνιτς μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα, τώρα κάθε νύξη περί παραχώρησής του φαντάζει λάθος εξ ορισμού.

Εκεί που η ομαδική προσπάθεια δεν αποδίδει, εμφανίζεται το… απροσδόκητο του Φορτούνη, η προσωπική ενέργεια, η… άρρωστη πάσα, το απειλητικό σουτ. Ξέρει να διαβάζει μια άμυνα, έχει τον τρόπο να ανακατεύει ένα ματς, παίζει κάθετα, απειλεί άμεσα, είναι κίνδυνος και μόνο που υπάρχει. Η εικόνα των δύο ημιχρόνων τόσο διαφορετική -κυρίως- εξαιτίας του.

Δείτε την Game Night για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ