ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ξεχωριστός Φορτούνης που βάζει δύσκολα, ο Ελ Κααμπί που θέλει εξτρέμ και η θέση του Μπιελ

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Πεπ Μπιελ
Ο Κώστας Φορτούνης και ο Πεπ Μπιελ EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Κώστα Φορτούνη που ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Τσουκαρίτσκι και τον Ελ Κααμπί που θέλει εξτρέμ για να απογειωθεί.

Μια βραδιά γεμάτη κέρδη ήταν για τον Ολυμπιακό η χθεσινή. Πέραν του προφανούς, της διαφαινόμενης πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε πρόοδο, σημαντική και τούτη την ώρα, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Δεν υποτιμώ την 13η συνεχόμενη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, τεράστιο επίτευγμα, απλώς καταγράφω την άμεση ανάγκη για βελτίωση σε μια μάχη με το χρόνο. Ο πρώτος που το γνωρίζει και το θέλει αυτό, είναι ο ίδιος ο προπονητής.

Στο 59ο λεπτό ο Μαρτίνεθ αντικαθιστά τον Μαντί Καμαρά και είναι η πρώτη φορά που η κάμερα τον απαθανατίζει τόσο διαχυτικό, να κάνει πλάκα με τον ποδοσφαιριστή του, να χαμογελάει, να το ζει χαλαρά, όπως ακριβώς πρέπει να το ζει. Έβλεπε κάτι που τον ευχαριστούσε, έβλεπε να βγαίνει στο χορτάρι η δουλειά του.

Έχει προηγηθεί το καλύτερο ημίχρονο του φετινού Ολυμπιακού. Ένα πρώτο μέρος που έχει ισοπεδώσει την Τσουκαρίτσκι, της έχει βάλει 3 γκολ, έχει δοκάρι, ακυρωθέν γκολ, ευκαιρίες. Και μην βιαστείτε να υποτιμήσετε τους Σέρβους, αναγκάστηκαν σε αυτή την εικόνα.

Μετά την Γκενκ (εντός) και το γκολ στα 22 δευτερόλεπτα, η αποβολή του παίκτη του Πανσερραϊκού Χάγεκ στο 4ο λεπτό και χθες το τέρμα του Ελ Κααμπί στο 3'. Ο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του πρόσθεσε και το γκολ στο 1ο λεπτό του φιλικού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόσθεσε στοιχεία στη σχετική ερώτηση που του έγινε, γιατί προφανώς ζητάει το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες από τους παίκτες του, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας.

Πολλοί ερυθρόλευκοι πήραν καλό βαθμό χθες στο Καραϊσκάκης. Ένας ξεχωριστός. Ξανά. Όπως την Κυριακή. Ναι, σωστά πάει το μυαλό σας, στον Φορτούνη αναφέρομαι. Έχει βάλει δύσκολα και στον Μαρτίνεθ και στη διοίκηση και κυρίως στην μερίδα του κόσμου που τον αμφισβητεί.

Γκολ και ασίστ, τα κάνει όλα να φαίνονται παιχνιδάκι. Περνάει τους αντιπάλους σαν να μην υπάρχουν, πασάρει όπου θέλει, όπως θέλει, τελειώνει τις φάσεις με τόση αυτοπεποίθηση. Ο Δώνης τον θέλει σαν τρελός. Δεν είναι απλή υπόθεση.

Μάλλον το έχει το γκολ...

Μέχρι χθες η εικόνα που είχαμε για τον Ελ Κααμπί, ήταν ενός φορ που κυνηγάει όλες τις φάσεις, πιέζει πολύ, τρέχει πολύ, παίζει για την ομάδα, αλλά με το γκολ δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις. Μήπως δεν είναι έτσι; Και αυτός, όπως και όλος ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο.

Θα έχει αυξομειώσεις, μαθαίνει, τον μαθαίνουν. Δεν είναι τυχαία η “γεμάτη” εμφάνιση, τη μέρα που όλη η ομάδα λειτούργησε σωστά. Ο Μαροκινός και την θέση γνωρίζει καλά και εμπειρίες έχει. Ικανούς εξτρέμ θέλει δίπλα του, για να πάρουν παιχνίδι, να ανοίξουν τις άμυνες και να βρει χώρους.

Αφού είναι δεκάρι...

Στην πρώτη γραμμή και ο Πεπ Μπιελ. Όχι τόσο, λόγω του... boost από το γκολ που είχε σημειώσει την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό, αλλά γιατί έπαιξε στη θέση του. Λόγω ποιότητας προσφέρει και στα άκρα, αλλά τα χαρακτηριστικά του και ο τρόπος που αγωνίζεται... φωνάζουν, δεκάρι είναι.

Πίσω από τον φορ κινείται καλύτερα, παίζει κάθετα, βλέπει εστία, του αρέσει να σουτάρει, έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του, κυρίως στο αριστερό. Οι νέοι που πήραν χρόνο συμμετοχής (Έσε, Παρόζο) θα κριθούν όταν μάθουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Κουβέντα ουσιαστική θα μπορεί να γίνει μετά την 3η αγωνιστική και την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες,

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ