ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ποντένσε επέστρεψε για να πάρει το πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ντανιέλ Ποντένσε γύρισε στον Ολυμπιακό για έναν και μόνο λόγο: τον τίτλο στη Stoiximan Super League. Η εικόνα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η γλώσσα του σώματος και τα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν αλλού. Γράφει ο Λάμπρος Μπαλάφας.

Ο Μαρτίνεθ έχει πολλούς λόγους για να νιώθει ικανοποιημένος με όσα έκανε η ομάδα του στα Γιάννενα, στην πόλη που πέρυσι άφησε δύο βαθμούς, έχοντας προηγηθεί και τότε 0-2 αρκετά νωρίς.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ξανά τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Ισπανός τεχνικός, μια εξαιρετική λειτουργία στο επιθετικό τρίτο και ένα ξεκούραστο βράδυ για την μεσοαμυντική γραμμή, λόγω διάθεσης όλου του συνόλου να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει.

Πριν τη σέντρα, οι απουσίες των Έσε και Ρέτσου άφηναν ερωτηματικά για το πως θα παρουσιαστούν οι ερυθρόλευκοι τις στιγμές που θα έπαιζαν πίσω από τη μπάλα, τα όσα είδαμε στο γήπεδο μηδένισαν τους ενδοιασμούς.

Η σωστή αμυντική συμπεριφορά μιας ομάδας έχει να κάνει με τη συνολική παρουσία του γκρουπ, από το πρώτο μαρκάρισμα, από την πρώτη πίεση στην επίθεση. Αν εκεί βάλεις δύσκολα στον αντίπαλο, η πίεση στη δική σου άμυνα θα είναι ανεπαίσθητη.

Πολλοί και διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές

Κι αφού δεν χρειάστηκε καθόλου ο Πασχαλάκης, η μοίρα του ματς ήταν προδιαγεγραμμένη, ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκει και αυτοματισμούς, δεν στηρίζεται απλά στο ταλέντο των μονάδων του.

Αυτό το βλέπαμε στις πρώτες αγωνιστικές, όταν στου Ρέντη οι πολλοί νέοι παίκτες, μάθαιναν ο ένας το όνομα του άλλου και ο Μαρτίνεθ έκανε δοκιμές. Τώρα γνωρίστηκαν όλοι αρκετά και παρουσιάζουν πτυχές του... ρεπερτορίου τους, ματς με ματς.

Κι επειδή το καλό πρόγραμμα, για να έχει απήχηση και κυρίως επιτυχία, θέλει ποικιλία και εναλλαγές, οι ερυθρόλευκοι τα προσφέρουν όλα αυτά. Εμπνευσμένοι από το "Σεσουάρ για δολοφόνους" το θεατρικό έργο με την τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στην χώρα μας, η πλοκή αλλάζει, ο δολοφόνος κάθε φορά είναι διαφορετικός...

Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Ποντένσε

Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, αυτός "αποφάσισε" για το ματς, πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ μέσα σε 7 λεπτά, τα πάντα έγιναν πολύ εύκολα στη συνέχεια.

Ο Πορτογάλος φροντίζει να επικοινωνήσει κάθε φορά πόσο χαρούμενος είναι στην Ελλάδα, πόσο άνετα αισθάνεται φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Δικαιώνεται γρήγορα η επιλογή του να επιστρέψει εδώ που ανέβασε τις μετοχές του κατακόρυφα. Το έδειξε από την πρώτη στιγμή, όταν μετά από αγωνιστική απραξία ζήτησε και έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ, δίνοντας την πρώτη ασίστ στον Ελ Κααμπί.

Όταν κάτι το θέλεις πολύ και δίνεσαι, θα πετύχεις κι αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές. Ο Ποντένσε βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το δείχνει, το φωνάζει με τον τρόπο του. Δουλεύει πολύ, δουλεύει μεθοδικά, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει το σώμα του στο σημείο που μπορεί να απλώσει με σιγουριά στο χορτάρι το τεράστιο ταλέντο του.

Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην Stoiximan Super League με τα δικά του χαρακτηριστικά, με τις αστραπιαίες αλλαγές κατεύθυνσης, τις σίγουρες κινήσεις, με ή χωρίς την μπάλα, τις άμεσες εκτελέσεις. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τις παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, 91 συμμετοχές, καθαρές, χωρίς την Ευρώπη και τα κύπελλα...

Σερβία, ηρεμία, Παναθηναϊκός...

Πριν τη διακοπή για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους αγώνες των προκριματικών των Εθνικών ομάδων, υπάρχει μια σημαντική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό, η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα. Το ματς της Πέμπτης μπορεί να κρίνει και τη φετινή ευρωπαϊκή συνέχεια των ερυθρόλευκων.

Με μια νίκη ουσιαστικά κλειδώνουν την 3η θέση, μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες των Σέρβων να την διεκδικήσουν, έχοντας και το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, αυτό της 6ης αγωνιστικής στις 14 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκης.

Μετά την διακοπή ακολουθεί το ντέρμπι των “αιωνίων”, στις 22 Οκτωβρίου. Στην παρούσα φάση δεν κρίνει κάτι, έχει όμως την βαρύτητα και τη σημασία που όλοι ξέρουμε. Όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ο Ολυμπιακός θα είναι μόνος πρώτος πριν από εκείνο το ματς.

Αν το πάρει θα δημιουργήσει μια καλή απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Μια τέτοια κουβέντα γύρω στον Ιούλιο θα αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία, τώρα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ