ΑΡΗΣ

Ο Κουέστα διέγραψε το... κάζο Μπουχαλάκη και ο Άρης βλέπει τελικό

Ο Χουλιάν Κουέστα
Ο Χουλιάν Κουέστα EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Άρη που στάθηκε στο ίδιο ύψος με την ΑΕΚ και κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού της ομάδας του Αλμέιδα, αλλά και για τον Κουέστα που εξιλεώθηκε τρία χρόνια μετά από το κάζο με τον Μπουχαλάκη.

Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson παραδοσιακά είναι γεμάτο συγκινήσεις, δράματα, ηρωισμούς, είναι η διοργάνωση που δίνει ευκαιρίες, που γεννά πρωταγωνιστές, που γράφει ξεχωριστές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από τη μέρα της κλήρωσης η ΑΕΚ είχε δικαίως χαρακτηριστεί το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού με τον Άρη, ήταν η κάτοχος του τροπαίου, ήταν η νταμπλούχος, ήταν η καλύτερη ομάδα με αποδείξεις, με αριθμούς.

Κι όμως, σε δύο βράδια οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης στάθηκαν στο ίδιο ύψος με την Ένωση, κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ατού της ομάδας του Αλμέιδα, βρήκαν τους τρόπους να κλείσουν αυτοί εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Όφειλαν να παρουσιάσουν πλάνο, το έκαναν. Όφειλαν να βγάλουν ψυχή, εννοείται την είχαν.

Και φυσικά τη στιγμή που έπρεπε, εμφάνισαν πρωταγωνιστές, έβγαλαν μπροστά τους παίκτες που ήξεραν να κάνουν τη δουλειά και να τραβήξουν μαζί και τους υπόλοιπους.

Ο Άρης απάντησε στο γκολ του Γκατσίνοβιτς και πίστεψε ξανά

Από τη στιγμή που ο Γκατσίνοβιτς μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της ΑΕΚ, σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο, ελάχιστα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η πλειοψηφία θεώρησε τελειωμένη την πρόκριση για την ομάδα του Αλμέιδα.

Ο Μάντζιος είχε διαφορετική άποψη, κατάφερε να ηρεμήσει τους παίκτες του, τους έπεισε, τους έκανε να πιστέψουν στην αντίδραση. Κι αυτό συνέβη.

Ο Μορόν είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο στην Ισπανία, περίμενε την στιγμή του και όταν την βρήκε, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Άρης δεν... τρελάθηκε, έμεινε συγκεντρωμένος, δεν άνοιξε τον ρυθμό, είχε υπομονή, έπαιξε με τον χρόνο.

Όσο πλησίαζε στα πέναλτι τόσο μεγάλωνε τις πιθανότητές του. Εκεί μετρούν πολλά, οι αποστάσεις μικραίνουν, για την ακρίβεια μηδενίζονται.

Η... ραψωδία του Κουέστα

Στην πάντα ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Μάντζιος εμφάνισε νέο πρωταγωνιστή. Ναι, σωστά μαντεύετε, για τον Κουέστα ο λόγος. Αυτός κι αν είχε ζήσει δράμα στο Κύπελλο και ήταν ολομόναχος.

Είναι η θέση βλέπετε. Στις 4 Μαρτίου του 2021, ο Μπουχαλάκης κρύβεται πίσω από το δοκάρι, τη στιγμή που ο Ισπανός τερματοφύλακας αφήνει τη μπάλα στο έδαφος για να γεμίσει προς την άλλη περιοχή.

Ο άσος του Ολυμπιακού στήνει μια ανεπανάληπτη παγίδα, έρχεται στην πλάτη του Ισπανού, του παίρνει την μπάλα, σκοράρει, ισοφαρίζει 1-1 στο 87΄ και δίνει στην ομάδα του την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο Κουέστα δέχθηκε τα... πυρά, θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον αποκλεισμό, αρχικά τον πήρε από κάτω, αλλά η εμπειρία του, ο χαρακτήρας του, η επιμονή του, τον βοήθησαν να πατήσει ξανά στα πόδια του και να συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία του Άρη.

Τρία χρόνια μετά, ο Κουέστα εξιλεώνεται για το... κάζο Μπουχαλάκη, νικάει από τα 11 βήματα τους Βίντα και Πόνσε, οδηγεί τον Άρη στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και ζει την αποθέωση.

Μάντζιος, ο καθοδηγητής

Αυτές οι επεμβάσεις μπορεί στο τέλος της σεζόν να εκτιμηθούν από τους φίλους του Άρη, ακόμη περισσότερο απ' ότι τώρα.

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είναι ορθάνοιχτος, χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης για τους πιθανούς αντιπάλους που έχει μπροστά του.

Όσο κυλάει η σεζόν τόσο και πιο ορθή αποδεικνύεται η απόφαση της διοίκησης του Άρη να εμπιστευτεί ξανά τα... κλειδιά του γκρουπ στον Άκη Μάντζιο.

Τον έκανε... κανονική ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, του έδωσε ταυτότητα, του εμφύτευσε νοοτροπία νικητή, έκανε όλα όσα χρειαζόταν ο Άρης για να πρωταγωνιστήσει.

Αρχίσαμε να το πιστεύουμε μετά τη νίκη επί του εξαιρετικά φορμαρισμένου ΠΑΟΚ, τώρα μας καρφώθηκε για τα καλά στο μυαλό.

Πλέον όλοι αντιλαμβανόμαστε μια ομάδα που ξέρει να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να βγει νικήτρια μέσα από δοκιμασίες.

Ο Άρης έχει ανάγκη έναν τίτλο, ένα Κύπελλο. Το τελευταίο το κατέκτησε το 1970, από εκεί και πέρα έπαιξε ακόμα οκτώ τελικούς, τους έχασε όλους!

Αυτή τη στιγμή κέρδισε το δικαίωμα να πιστεύει βάσιμα σε μια νέα ευκαιρία, δεν είναι μικρό πράγμα. Η προοπτική είναι αυτή που δίνει δύναμη και όραμα στους μεγάλους οργανισμούς...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ