STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο φοβικός ΠΑΟΚ άλλαξε, έγινε... αγρίμι και θριάμβευσε

Ο φοβικός ΠΑΟΚ άλλαξε, έγινε... αγρίμι και θριάμβευσε
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε ριζικά μέσα σε μια βδομάδα κι από φοβικός (με την ΑΕΚ) έγινε αγρίμι (με τον Ολυμπιακό), με αποτέλεσμα να καταγράψει έναν ασύλληπτο θρίαμβο στο Φάληρο. Γράφει ο Λάμπρος Μπαλάφας.

Τείνει να γίνει συνήθεια το απρόσμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό θα μας... ξεβολέψει όλους. Είχαμε μάθει σε κάποιες σταθερές, σε κάποια δεδομένα, θα πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση, γιατί αυτό επιτάσσουν τα γεγονότα.

Ο διαβασμένος, ο προετοιμασμένος, ο συγκεντρωμένος, αυτός που θα παρουσιάσει το καλύτερο πλάνο στη συγκεκριμένη μέρα, στο τέλος θα πανηγυρίσει. Κάπως έτσι εξελίσσεται αγωνιστική με αγωνιστική η Stoiximan Super League.

Ο φοβικός ΠΑΟΚ που έχασε πανεύκολα από την ΑΕΚ, μέσα σε 6 μέρες ετοίμασε ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο, το οποίο τον... απογείωσε, τον ανέβασε σκάλες, τον έκανε να... παρελάσει στο Καραϊσκάκης. Και φυσικά αυτό φέρει την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος εκνευριζόταν σε ερώτηση ή αναφορά για τα κακώς κείμενα της ομάδας του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γιατί; Προφανώς γιατί τα είχε ξεχάσει ο ίδιος, δεν ήθελε να τα ακούει καν, σαν να μην είχαν γίνει! Έκανε τέλεια δουλειά με τον εαυτό του κι επειδή είναι... μάστορας, κατάφερε να τα βγάλει και από το μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Άφησε πίσω του μια κακή μέρα, την διέγραψε και εκπόνησε ένα σχέδιο που έκανε τον Ολυμπιακό να μοιάζει ανήμπορος.

Έβγαλε... άσους ο Λουτσέσκου

Όταν έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες και ο Μαρτίνεθ παρουσίαζε την ομάδα που έκανε φύλλο και φτερό την Γουέστ Χαμ, ο Λουτσέσκου άφηνε στον πάγκο τον Κωνσταντέλια και επέλεγε τον Μουργκ σε ρόλο δεκαριού (έκανε το ματς της ζωής του) παράλληλα διατηρούσε στον άξονα τους Μεϊτέ και Οζντόεφ, τους ίδιους χαφ που 6 μέρες πριν στην OPAP Arena βρέθηκαν σε κακή μέρα!

Στη θεωρία ο Ολυμπιακός θα ήταν πανίσχυρος και ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα εμφάνιζε σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Κι όμως το 90λεπτο έκρυβε ευχάριστες εκπλήξεις για τον δικέφαλο του βορρά και μια μεγάλη απογοήτευση για τους ερυθρόλευκους.

Ο σαρωτικός Ολυμπιακός κόντρα στους Άγγλους, επέλεξε αρχικά να μην πιέσει πολύ ψηλά, περίμενε στο μεσαίο τρίτο, με την λογική να κλέψει εκεί μπάλες έχοντας 3 χαφ, έναντι 2 του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και στηριζόμενος στην ατομική ποιότητα των Φορτούνη και Ποντένσε να απειλήσει και να σκοράρει.

Όμως ο Λουτσέσκου εμφανίστηκε έτοιμος γι' αυτό, η ομάδα του έβαζε γρήγορα πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και ελαχιστοποιούσε τους κινδύνους. Στη μία μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, αποσόβησε το 1-0 και αυτό έκανε άπαντες να πιστέψουν περισσότερο.

Η ευθύνη του Μαρτίνεθ και η μαγεία του "Ντέλια"

Το πλάνο επίθεσης του ΠΑΟΚ, στόχευε σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός του Ζίφκοβιτς με τον Κίνι. Ο Σέρβος αφού έστειλε κάποια προειδοποιητικά... μηνύματα αρχικά, έχοντας την βοήθεια του εξαιρετικού Μπάμπα, “χτύπησε” στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, έβαλε βάρος στους ώμους των παικτών του Μαρτίνεθ.

Αυτό το βάρος έγινε... ασήκωτο με το 2-0, εκεί χάλασε εντελώς το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, τους κυρίευσε το άγχος, ο Μαρτίνεθ δεν είχε δεύτερο πλάνο, οι σπασμωδικές κινήσεις όπως η χρησιμοποίηση του Σολμπάκεν ως αριστερό μπακ, έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση.

Εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη η επιλογή να μείνει εκτός της πεντάδας των ξένων ο Ορτέγκα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν κρύφτηκε, ανέλαβε την ευθύνη, τίποτα απ' όσα είχε σχεδιάσει δεν απέδωσε.

Ο ΠΑΟΚ το έκανε να μοιάζει πολύ εύκολο, ο Κωνσταντέλιας δημιούργησε το αριστούργημα με το οποίο η διαφορά -στο χθεσινό ματς- των δύο ομάδων φαινόταν τόσο μεγάλη. Ενέργεια που μπορεί να γίνει μόνο από σούπερ σταρ, όχι από ποδοσφαιριστές της... σειράς, ο 20χρονος άσος είναι μεγάλη κλάση.

Μην στέκεστε σε συλλογικές προτιμήσεις, αφήστε τις για λίγο στην άκρη, δείτε το ωραίο, το διαφορετικό, θαυμάστε το, θα σας κάνει καλύτερους φιλάθλους.

Μην ζητάτε μόνο από τους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων σαν να βελτιωθούν, κάντε κι εσείς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην αρχή του κειμένου αναφέρθηκα στις πολλές εναλλαγές συναισθημάτων του φετινού πρωταθλήματος, με αφορμή όχι μόνο όσα έγιναν στον Πειραιά, αλλά και αυτά στην Καισαριανή και στο Βικελίδης.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, μας το θυμίζουν διαρκώς οι Κυριακές και αυτό το κλισέ “βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά” που χρόνια χρησιμοποιείται και χλευάζεται, τώρα δικαιώνεται...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ