STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Αλμέιδα παραμένει το δυνατό χαρτί της ΑΕΚ, ο Τερίμ δεν φοβάται, αλλά θέλει χρόνο

Ο Αλμέιδα παραμένει το δυνατό χαρτί της ΑΕΚ, ο Τερίμ δεν φοβάται, αλλά θέλει χρόνο
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για την ανακούφιση του Ματίας Αλμέιδα, που παραμένει το δυνατό χαρτί της ΑΕΚ, αλλά και για το δύσκολο έργο του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό που δίνει μάχη με τον χρόνο.

Ο Ματίας Αλμέιδα στεκόταν απέναντι στην κάμερα για τις πρώτες δηλώσεις μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανακουφισμένος και παράλληλα ικανοποιημένος.

Η ομάδα του δεν έχασε σε ένα ακόμα μεγάλο ματς, έμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή και στέρησε το δικαίωμα από τους πράσινους να... πετάξουν στο +5.

Ο Φατίχ Τερίμ φάνηκε να ψάχνει το γιατί το τριφύλλι δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα, "δεν θα πανηγυρίσω ποτέ μια ισοπαλία" ξεκαθάρισε.

Ναι, είναι... φρέσκος στην ελληνική πραγματικότητα, ξέρει καλά όμως, πόση ώθηση θα έδινε στους παίκτες ένα "διπλό" στην OPAP Arena.

Σε μια ισοπαλία ο καθένας μπορεί να δει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο, οι δύο προπονητές έμειναν ακριβώς στη μέση, γιατί αυτή είναι κι η ουσία μετά το τελικό 2-2.

Ο Τερίμ επένδυσε στα θετικά στοιχεία του αγώνα με τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με ένα τεράστιο αβαντάζ, το ίδιο είχε και μία εβδομάδα νωρίτερα στο Καραϊσκάκης.

Ο Αλμέιδα προπονεί αυτούς τους παίκτες 1,5 χρόνο, ξέρει με κάθε λεπτομέρεια το ρόστερ του, ο Τερίμ έχοντας λιγότερες από 20 μέρες στην Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο, να καταλάβει τι ακριβώς έχει παραλάβει, να επενδύσει στα προτερήματα, να κρύψει τα τρωτά σημεία.

Όση εμπειρία κι αν έχει, όσες παραστάσεις κι αν κουβαλάει, το έργο του είναι δύσκολο. Κάποιοι είπαν πως ο Τούρκος τεχνικός τεχνικός συνέχισε το ανακάτεμα της... τράπουλας, θα διαφωνήσω, όχι απόλυτα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της τοποθέτησης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επένδυσε στο καλό κομμάτι της ομάδας του, τέσσερις μέρες πριν στη Λεωφόρο κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Ο Κώτσιρας έβαλε μια σειρά στον άξονα κι ας μην παίζει στη θέση του, έδωσε τρεξίματα και κερδισμένες μάχες, ο Βέρμπιτς από... άφαντος, έγινε ενδεκαδάτος και ουσιαστικός, απείλησε μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ από το αριστερό άκρο, ο Μαντσίνι έδωσε ισορροπία από την δεξιά πλευρά.

Ο Τερίμ ψάχνει τη γνώση, αλλά και την εξέλιξη της ομάδας του μέσα από τα παιχνίδια. Έχει ρίσκο αυτό, αλλά ο ίδιος διαθέτει την προσωπικότητα και να αναλάβει την ευθύνη και να περιμένει άμεσα αποτελέσματα, τα οποία θα τον οδηγήσουν στον τίτλο.

Θα κάνει και λάθη, θα έχει αστοχίες, όπως η οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τέταρτο του χθεσινού ματς, δεν αλλάζουν όλα προς την σωστή κατεύθυνση από τη μία μέρα στην άλλη.

Έδειξε υπομονή ο Αλμέιδα, ο Λιβάι σκορπάει τον... τρόμο

Ο Αλμέιδα έχει διαφορετικά άγχη, τα οποία μέρα με τη μέρα μειώνονται. Ο Αργεντινός μετράει σημαντικές απουσίες από την αρχή της σεζόν, οι οποίες δεν τον αφήνουν να παρουσιάσει την περσινή ΑΕΚ.

Κι επειδή είναι έξυπνος, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Πλέον μάζεψε τη διαφορά από την κορυφή, το -2 μόνο απαγορευτικό δεν είναι στην προσπάθεια να κόψει η ομάδα του πρώτη το νήμα και στη φετινή σεζόν.

Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία τού έλυσε τα χέρια, για την ακρίβεια έλυσε το επιθετικό πρόβλημα, η Ένωση σκοράρει με συνέπεια, ποντάροντας στο ταλέντο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Δεν υπάρχει άλλος με τα χαρακτηριστικά του, δεν υπάρχει άλλος που να συνδυάζει τόσο αρμονικά, δύναμη, τεχνική και ταχύτητα.

Τον ένιωσε για τα καλά η άμυνα του Παναθηναϊκού, βγήκε δύο φορές στην κόντρα, πέτυχε δύο γκολ σχεδόν πανομοιότυπα, μέτρησε το ένα.

Ανέλαβε να χτυπήσει και το πέναλτι της ισοφάρισης σε ένα σημείο που η μπάλα ήταν βαριά, ένιωθε σίγουρος, σκόραρε με άπιαστη εκτέλεση για το τελικό 2-2.

Ο Αραούχο μπορεί να αποτελέσει το... κλειδί για τη συνέχεια

Το επόμενο καλό νέο που περιμένει ο Αλμέιδα είναι να βρει τον εαυτό του κι ο Αραούχο. Είναι το ίδιο κομβικός με τον Λιβάι.

Θυμηθείτε τις συνεργασίες τους, όταν κι οι δύο ήταν στο ζενίθ της απόδοσής τους. Πέραν των γκολ που μπορεί να προσθέσει ο Αργεντινός άσος, οι δικές του κινήσεις απελευθερώνουν ακόμα περισσότερο τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, του δίνουν χώρους για να επιχειρήσει.

Ο υγιής και φορμαρισμένος Αραούχο τραβάει αντιπάλους πάνω του, είναι μεγάλη πηγή κινδύνων και για δημιουργία και εκτέλεση, έχει λείψει πολύ από την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα έχει προσπαθήσει πολύ να καλύψει το κενό του με διάφορα τεχνάσματα, κάποιες φορές επιτυχημένα, κάποιες άλλες όχι.

Οι τραυματισμοί επηρεάζουν την φρεσκάδα μιας ομάδας

Άφησα για το τέλος τη φυσική κατάσταση της Ένωσης, μία ακόμα παράμετρος που τόσο συζητιέται τη φετινή σεζόν. Εδώ δεν είναι εύκολο ούτε να εκτιμήσουμε τα δεδομένα, ούτε να προβλέψουμε τη συνέχεια.

Προφανώς κι η ΑΕΚ δεν έχει την ίδια ένταση με πέρυσι, τα τρεξίματα είναι λιγότερα, η πίεση στον αντίπαλο δεν έχει την ίδια ισχύ, ούτε διάρκεια, αυτό το διαπιστώνει ο καθένας από εμάς και μάλιστα εύκολα.

Αν θα υπάρξει βελτίωση στη συνέχεια το ξέρει ο Αλμέιδα κι οι συνεργάτες του, αυτοί έχουν και μετρήσεις, αλλά και την καθημερινή επαφή με την ομάδα.

Αν ψάχνετε συσχετισμούς με τα παραπάνω, κρατήστε στην άκρη του μυαλού τους τραυματισμούς, καθώς επιβαρύνουν τρομερά τους παίκτες που παίζουν συνέχεια και καλούνται να αντικαταστήσουν αυτούς που απουσιάζουν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ