STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με τα λάθη τους και τα πάθη τους θα το πάνε μέχρι το τέλος

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον ΠΑΟΚ που διαχειρίστηκε σωστά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson λυγίζοντας τον Παναιτωλικό, τον Παναθηναϊκό που... παραπλανήθηκε από τους άθλους του Ντραγκόβσκι και τον Ολυμπιακό που στηρίχθηκε ξανά στους Ποντένσε και Αλ Κααμπί για να πάρει ακόμα μία νίκη.

Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ντέρμπι συμβαίνουν πράγματα που διαφοροποιούν την κατάσταση στην Stoiximan Super League. Το μεγάλο ερωτηματικό πριν τη σέντρα της αγωνιστικής, για τα λεγόμενα... βαριά χαρτιά, ήταν ο ΠΑΟΚ και ο λόγος προφανής.

Ο τρόπος που αποκλείστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson είχε τεράστια δυσκολία στην διαχείριση, προσπαθούσα να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών και να βρω μια λογική ποδοσφαιρική εξήγηση των όσων είχαν εκτυλιχθεί στη Λεωφόρο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Θέλει μεγάλη πίστη για να μην σε πάρει από κάτω μετά από μια σειρά αποτυχιών και να καθαρίσει το μυαλό.

Προφανώς η δουλειά που έγινε από το προπονητικό τιμ χτύπησε... φλέβα. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται σε αρκετά νέα παιδιά, αυτομάτως η όλη επιχείρηση ψυχολογικής ανάτασης έχει ανάγκη από λεπτούς χειρισμούς. Διαφορετικά μιλάς σε αυτούς που έχουν ξαναζήσει στο παρελθόν ανάλογες στιγμές και διαφορετικά στους... άγουρους ταλαντούχους που οι ώμοι τους δεν έχουν ξανασηκώσει τέτοιο βάρος.

Και σε όλη αυτή την προφανώς επίπονη διαδικασία, προστέθηκε το κακό ξεκίνημα στο Αγρίνιο. Το γκολ του Παναιτωλικού, τα δοκάρια των Μουργκ, Κωνσταντέλια, το ακυρωθέν γκολ του τελευταίου, "μύριζε" γκέλα μην γελιόμαστε, απλά η ηρεμία που ξεκινούσε από τον πάγκο, διατηρούσε την ψυχραιμία και σε αυτούς που βρισκόντουσαν μέσα στις 4 γραμμές.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εμφανίσεις που τον είχαν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, με το ποδόσφαιρο που στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του κυριάρχησε. Αν θα έχει τη συνέχεια που θέλουν οι οπαδοί του, δεν το ξέρει κανείς, αν για κάτι είμαστε βέβαιοι είναι τα καλά αντανακλαστικά από τους ανθρώπους που προετοιμάζουν αυτή την ομάδα.

Οι... άθλοι του Ντραγκόβσκι παραπλάνησαν τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος χαμένος της 24ης... στροφής, ήταν ο θριαμβευτής της Τετάρτης. Ο Παναθηναϊκός έμεινε κυρίως στο αποτέλεσμα του ημιτελικού, στην πρόκριση, στους... άθλους του Ντραγκόβσκι και σχεδόν καθόλου στο ποδόσφαιρο.

Ήταν πολλά τα προβλήματα στο αγωνιστικό σκέλος και είχαν φανεί από την προηγούμενη αγωνιστική και την εντός έδρας ισοπαλία με την Λαμία. Λείπει η φρεσκάδα, λείπει η ένταση, λείπει κυρίως το σχέδιο στον Παναθηναϊκό των τελευταίων ημερών. Εμφανίζεται ένα σύνολο που δεν έχει τον τρόπο να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά μπορεί να δεχθεί φάσεις με ευκολία. Κι αν απέναντι στην 5η της βαθμολογίας ομάδα του Βόκολου, μπορείς να αναγνωρίσεις ελαφρυντικά, κόντρα στην ουραγό Κηφισιά πως να το δικαιολογήσεις;

Μπερδεμένος είναι κι ο Τερίμ, αμέσως μετά την αποβολή του Σένκεφελντ τραβάει στον πάγκο τον Ρουμπέν Πέρεθ, αφήνει μόνο του τον Κώτσιρα στον άξονα και η Κηφισιά κυριαρχεί, βγάζει φάσεις με χαρακτηριστική ευκολία, χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει όλο το ματς. Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, η χρονιά θα κριθεί επιτυχημένη για τους πράσινους, μόνο αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το έκανε σαφές αυτό η διοίκηση, από την στιγμή που άλλαξε τον προπονητή, αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένας που δεν το έχει αντιληφθεί.

Τα... τρελά νούμερα των Ποντένσε και Ελ Κααμπί

Λίγο νωρίτερα ο Μεντιλίμπαρ πρόλαβε το κακό που φαινόταν να έρχεται για τον Ολυμπιακό. Ο Βάσκος αυτοσαρκάστηκε για τις αρχικές επιλογές του, επενέβη ωστόσο τη στιγμή που έπρεπε, βρήκε τις λύσεις για την ανατροπή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ναι, η δουλειά είναι συλλογική, αλλά αυτή τη στιγμή Ποντένσε και Ελ Κααμπί είναι απίστευτα επιδραστικοί για τους “ερυθρόλευκους”. Ο Πορτογάλος έχει συμμετοχή και στα 6 τελευταία γκολ στο πρωτάθλημα (4 στην Τούμπα και 2 χθες), την ώρα που ο Μαροκινός επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα... σεληνιασμένος. Δεν σκόραρε μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό που πέρασε αλλαγή και στη συνέχεια σε 5 ματς έχει πετύχει 7 γκολ, βρίσκει δίχτυα κάθε 45 λεπτά, ξεπέρασε ήδη τον Μπακαμπού και έχει να δώσει ακόμη 14 παιχνίδια μίνιμουμ!

Δικαιολογημένα ο Μεντιλίμπαρ έχει τραβήξει πάνω του όλα τα... φώτα, είναι όμως πασιφανές πως ο Ολυμπιακός γέμισε ποιότητα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τσικίνιο, Όρτα και Κάρμο έχουν ανεβάσει όλες τις γραμμές, η ανατροπή επί των Αρκάδων σαν γεγονός σχολιάστηκε περισσότερο, αλλά η στατιστική... έγραψε 29 τελικές για τους “ερυθρόλευκους” και για μια ομάδα που προσπαθεί να βελτιωθεί εν μέσω δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων, αυτοί οι αριθμοί αποτελούν σπουδαία κατάκτηση.

Οι σπουδαιότερες νίκες είναι αυτές χωρίς τον Λιβάι

Η ΑΕΚ είχε φροντίσει να βάλει πίεση από το Σάββατο στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Τα έκανε όλα σωστά στη Λαμία, έπαιξε με τους όρους της, πήγε το ματς εκεί που ήθελε, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους, οι οποίοι... εμφανίστηκαν μετά το 0-3 και όταν τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί.

Ο Αλμέιδα μπορεί να το κρύβει καλά, αλλά χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία, υπάρχει μια ανησυχία, αυτός είναι ο ηγέτης, ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες βασιζόμενος στο ταλέντο του, στις ενέργειές του. Γι' αυτό και θέλει λεπτούς χειρισμούς η διαχείρισή του, σε κάθε ενόχληση παίρνει ανάσες, πρέπει να είναι πανέτοιμος στα ντέρμπι των playoffs. Κάθε νίκη και μάλιστα εύκολη, χωρίς την παρουσία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, είναι μεγάλο κέρδος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ