OPINIONS

Το δικό τους ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τα πολλά και πολύ ισχυρά κίνητρα που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να κυριαρχήσουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να "ζεστάνουν" πάλι την υπόθεση τίτλος στην Τούμπα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει τους πάντες να μιλούν για τον ΠΑΟΚ. Παράγοντες, δικηγόρους, οπαδούς, βετεράνους, πολιτικούς, τηλεπαρουσιαστές, ακόμη και σχόλια του πρωθυπουργού διαβάσαμε σχετικά με την υπόθεση του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που δεν άρχισε ποτέ.

Ήρθε και η ήττα του Δικεφάλου του Βορρά στην Τρίπολη για να δώσει... τροφή για διαφόρων ειδών σχόλια για το ποιος ακριβώς είναι ο εφετινός ΠΑΟΚ.

Ο υπογράφων προσπαθεί να μπει στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ και να σκεφτεί σαν να ήταν ένας από εκείνους. Μέσα από το ρεπορτάζ έχω συλλέξει σκέψεις και απόψεις ορισμένων, ωστόσο, προσπαθώ να σκεφτώ τι ακριβώς θα περνούσε από το μυαλό μου αν ήμουν ο Πρίγιοβιτς, ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Πέλκας κ.ο.κ.

Ειλικρινά, στην πρώτη σκέψη που κάνω καταλήγω ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν ουκ ολίγα κίνητρα για να κάνουν ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο ματς της χρονιάς.

Ας προσπαθήσουμε, αρχικά, να καταγράψουμε ποια είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το κλίμα που εντέχνως καλλιεργείται από ορισμένους.

-Έχουν ακούσει ότι ο Ιβάν Σαββίδης τα κάνει όλα πριν από αυτούς γι' αυτούς. Φροντίζει να "δημιουργεί" φιλικό κλίμα με τις αντίπαλες ομάδες, έχει φέρει τους διαιτητές στα μέτρα που θέλει ο ΠΑΟΚ, παίζουν αντίπαλοι με ομάδες που έχουν δανεικούς που δεν αγωνίζονται, όλα είναι εύκολα γι' αυτούς.

-Κοντράρονται για τον τίτλο με παίκτες που έχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους γιατί έπαιζαν στην Ευρώπη, σε αντίθεση με εκείνους που... φρόντισαν να αποκλειστούν νωρίς-νωρίς από την Έστερσουντ.

-Είχαν πολύ εύκολο πρόγραμμα, ο Σαββίδης ως βασικός χορηγός του πρωταθλήματος, φρόντισε να μην τους πέσουν μαζεμένα τα ντέρμπι, παίζουν σε καλές ώρες, δεν ταλαιπωρούνται όπως άλλες ομάδες.

-Παρόλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε ένα μεγάλο παιχνίδι. Πανιώνιος και Ατρόμητος είναι φιλικά σωματεία, δεν μπαίνουν στο... μέτρημα. Αντίθετα, έχασαν από τον Ολυμπιακό, έχασαν από την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός τον οποίο κέρδισαν με 4-0 ήταν διαλυμένος. Και φυσικά η ήττα τους στην Τρίπολη, πρώτη μετά από 18 διαδοχικά ματς, συζητήθηκε πολύ περισσότερο από αυτή της ΑΕΚ ή την ισοπαλία του Ολυμπιακού εκεί.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όσοι υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω δεν δίνουν καμία σημασία στις στατιστικές επιδόσεις, αγνοούν ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση (μαζί με τον Ολυμπιακό) με 46 τέρματα και παράλληλα και την καλύτερη άμυνα με 11 τέρματα παθητικό, βάζουν σε δεύτερη μοίρα το ελκυστικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ

Ό,τι καλό συμβαίνει στον Δικέφαλο του Βορρά φέρει μη αγωνιστική σφραγίδα και απλά οι παίκτες του Δικεφάλου είναι οι τυχεροί που αυτή την περίοδο ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας που διαθέτει τον ιδιοκτήτη που βάζει πιο βαθιά απ’ όλους το χέρι στην τσέπη.

Για όλα αυτά και διάφορα ακόμα, σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, που έχουν ακουστεί σε προσωπικό επίπεδο (ακόμη και από ανθρώπους που κινούνται στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ), οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πρέπει να επιδιώξουν να δώσουν αποστομωτική απάντηση εντός τερέν της Τούμπας την Κυριακή. Κι ας λείπει ο κόσμος από τις κερκίδες κάτι που περίμεναν πώς και πώς.

Σκεφτείτε το λίγο. Επί αρκετές εβδομάδες στα ασπρόμαυρα αποδυτήρια γινόταν λόγος για την ατμόσφαιρα που θα βίωναν οι ποδοσφαιριστές στα δύο μεγάλα ντέρμπι και στην πορεία είδαν το ένα να είναι στον αέρα και το άλλο να προγραμματίζεται να διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Και κάτι ακόμη. Για τους περισσότερους, οπαδούς του ΠΑΟΚ, εχθρούς και "ουδέτερους", η νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά την Κυριακή μοιάζει με υποχρέωση. Αν δεν τα καταφέρει, σ' αυτή τη φουρνιά παικτών που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου (α, ξέχασα ήταν οφσάιντ το γκολ και δεν έχει σημασία που πριν υπήρχε ένα πέναλτι στην ίδια φάση και που το σκορ ήταν στο 1-1 και δεν απέκλειε να το έπαιρνε κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ) θα μπει το "στίγμα" της "λίγης" να κατακτήσει τον τίτλο. Κι ας υπάρχουν στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που όλοι θα ήθελαν να έχουν στην ομάδα τους….

Υ.Γ. Απέφυγα να γράψω για τον Λουτσέσκου γιατί ήδη είχα τοποθετηθεί από χθες. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι και ο Ρουμάνος κόουτς έχει ακούσει πολλά και ουσιαστικά πολλά από τα στοιχεία κριτικής που αφορούν στους παίκτες "αγγίζουν" και τον ίδιο. Άρα και τα δικά του προσωπικά κίνητρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ