OPINIONS

ΠΑΟΚ, κοντρόλαρε τη δίψα σου

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον τίτλο του φαβορί που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, την κίνηση ματ με τον Πρίγιοβιτς και τους… υπεράριθμους ΠΑΟΚτσήδες.

Κανείς οπαδός του ΠΑΟΚ δεν ήθελε νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Φυσικά, ήλπιζαν ότι το ματς στο Καραϊσκάκη θα έληγε ισόπαλο, όμως, και η νίκη της ΑΕΚ ήταν προτιμότερη από αυτή των “ερυθρολεύκων”.

Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δύο βαθμούς διαφορά από αυτόν του Νότου, ενώ έχει το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν την ομάδα του Λουτσέσκου φαβορί για τον τίτλο, κυρίως γιατί πείθει αγωνιστικά ότι είναι πλέον ώριμη και έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα που ο σύλλογος ψάχνει εδώ και 33 χρόνια. Κατά συνέπεια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ο εαυτός του. Δικά του λάθη πρέπει πρώτα να αποφύγει και στη συνέχεια να ασχολείται με αποτελέσματα των αντιπάλων του και κυρίως της ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει βγει εντελώς εκτός παιχνιδιού. Το παιχνίδι με τα Γιάννινα το μεσημέρι της Κυριακής είχε ακριβώς αυτό το μήνυμα να στείλει στον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες οπαδούς του. Χρειάζεται εξυπνάδα και σωστή διαχείριση των αγώνων τόσο μέσα στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες, εάν θέλουν να πανηγυρίσουν την κούπα.

Στην... εντός αγωνιστικού χώρου απόδοση, παίκτες και Λουτσέσκου πήραν σχεδόν άριστα. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα υποδειγματικό πρώτο ημίχρονο και δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν αντίπαλό του το καθαρότατο οφσάιντ γκολ του Πέλκα. Ακόμη και αν ο επόπτης Καλφάκης δεν έχανε τη φάση, είναι βέβαιο ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα καθάριζε από νωρίς το παιχνίδι. Η αριστερή του πλευρά με Βιεϊρίνια-Μακ λειτουργούσε άψογα (στο πρώτο 20λεπτο θα έλεγε κανείς ότι η συνεργασία του Πορτογάλου και του Σλοβάκου άγγιζε το τέλειο), ο Πέλκας έδειξε πόσο πολύ είχε λείψει στο Αγρίνιο, ενώ ο Πρίγιοβιτς σκόραρε και σε δεύτερο παιχνίδι σερί εκτός έδρας κάνοντας με μόλις δύο παιχνίδια την κουβέντα για το αν... μπορεί μακριά από την Τούμπα, να μοιάζει πολύ παρωχημένη. Ειδικά κόντρα στον ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε βάλει τρία και τέσσερα γκολ εάν ήταν λίγο πιο εύστοχος σε ορισμένες προσπάθειές του και δεν έπεφτε πάνω σε έναν Βελλίδη διψασμένο να αποδείξει ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ.

ΑΛΛΑΞΕ ΣΚΕΨΗ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ, ΟΧΙ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Δεν πρέπει όμως να μένουμε απλά στις φάσεις που σκόραρε ή δεν σκόραρε ο Πρίγιοβιτς. Καλό είναι να δούμε τη συνολική παρουσία του Σέρβου ο οποίος είχε μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση σε σχέση με οποιοδήποτε προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό συνέβη όχι γιατί μέχρι τώρα δεν ήθελε να το κάνει ο Πρίγιοβιτς, αλλά επειδή ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα πειράματα τύπου "φορ Τούμπας είναι ο Πρίγιοβιτς και φορ εκτός έδρας ο Κουλούρης" και να δουλέψει πάνω στο πώς θα αξιοποιήσει τον υψηλόσωμο φορ. Στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν ο Ρούμανος κόουτς του ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι διαθέτει ένα υπερόπλο το οποίο πρέπει να αξιοποιεί σε όλα τα ματς, εξ ου και τα 18 γκολ σε 27 παιχνίδια και έχω την αίσθηση ότι θα φανεί ακόμη περισσότερο πόσο ευεργετική θα είναι αυτή η επιλογή του Λουτσέσκου.

Και κάτι ακόμη για να κλείσουμε την αναφορά μας στο αγωνιστικό κομμάτι: Ο Βιεϊρίνια έδειξε την κλάση του όχι μόνο ως μπακ αλλά και όταν ο προπονητής του αποφάσισε να τον δοκιμάσει ως εξτρέμ. Προσωπική εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι δεν είναι εύκολο στην παρούσα φάση να μονιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια στην επίθεση και να τον πάρει από τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Αζεβέντο ίσως έχει άλλη άποψη και η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα γραφής γεννά ελπίδες. Ας περιμένουμε και το ματς Κυπέλλου την Πέμπτη με τον Ατρόμητο όπου ο Βραζιλιάνος θα είναι βασικός για να διαμορφώσουμε καλύτερη άποψη για το αν ο Λουτσέσκου μπορεί να δοκιμάσει τον Βιεϊρίνια στη φυσική του θέση.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Κλείνοντας, ας εστιάσουμε και λίγο στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Στη μάχη τίτλου που δίνεται και μέσω της συμπεριφοράς του κόσμου στην κερκίδα. Στα Γιάννενα βρέθηκαν αντί για 800 φίλαθλοι περίπου 3.000 που μπήκαν στους "Ζωσιμάδες" και δεκάδες άλλοι που έμειναν έξω από το γήπεδο. Αυτή η εικόνα είναι δεδομένο ότι θα επαναληφθεί και σε άλλα παιχνίδια γιατί η δίψα του ΠΑΟΚτσή για πρωτάθλημα είναι τεράστια και την αντιλαμβάνονται μόνο όσοι ζουν την ομάδα από κοντά. Όμως, ο κάθε φίλος του Δικεφάλου που ακολουθεί την ομάδα του σε όλα τα γήπεδα οφείλει να σκεφτεί ποια είναι η συμπεριφορά που βοηθάει τον ΠΑΟΚ και ποια μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Για αυτό και πρέπει να κάνει τα πάντα για να "απομονώσει" εκείνους που πάνε με διάθεση να κάνουν επεισόδια και να βάλουν... αυτογκόλ που ίσως στερήσει από τον ΠΑΟΚ έναν τίτλο που τον δικαιούται βάσει απόδοσης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ