OPINIONS

Ο θυμός ενός ισχυρού ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αποκρυπτογραφεί τι κρύβει ο θυμός των παικτών του ΠΑΟΚ και η αντίδρασή τους στο πρώτο ματς μετά την επεισοδιακή περίοδο των ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα στο Περιστέρι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έβγαλε αυτά που κουβαλά μέσα του και δεν μπορούν να εξαντληθούν σε ένα ποστάρισμα-ανοιχτή επιστολή προς την UEFA και τη FIFA. "Eμείς πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο αυτό που αξίζουμε. Απ’ τη στιγμή που δεν μας αφήνουν, νιώθουμε αδύναμοι", είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ και θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω μαζί του.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Νιώθουν πολύ δυνατοί και γι' αυτό "φωνάζουν" για την αδικία του να μην κριθεί ο τίτλος στο γήπεδο.Με όλα αυτά που έχουν συμβεί, πολλές άλλες ομάδες θα είχαν... ξεστρατίσει από τον δρόμο τους και θα έβγαζαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους εκνευρισμό.

Θα τα έβαζαν με αντιπάλους, με διαιτητές, με τον κόσμο όλο, μη μπορώντας να ξεπεράσουν αυτό το οποίο είχε συμβεί. Και δεν είναι καθόλου μικρό. 33 χρόνια είχε να πάρει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας και το όνειρο έσβησε τόσο άδοξα μέσα από δύο ντέρμπι που το ένα δεν άρχισε και το άλλο δεν τελείωσε.Και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επειδή ακριβώς αισθάνονται δυνατοί, πιστεύουν ότι διαθέτουν την καλύτερη ομάδα, θυμώνουν που δεν είχαν την ευκαιρία να το δείξουν απέναντι στους βασικότερους αντιπάλους τους.

Ακριβώς αυτό ήταν και το μήνυμα του Λουτσέσκου που αν κανείς αποκωδικοποιήσει τις δηλώσεις του, αντιλαμβάνεται ότι μίλησε απλά ως προπονητής που ήθελε να υπερασπιστεί την ομάδα του και τη δουλειά που κάνει επί μήνες μαζί της.Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο όταν ζητήθηκε από τον κόουτς του ΠΑΟΚ να αναφερθεί στο αν τελικά πρέπει να τιμωρηθούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ γι' αυτά που συνέβησαν στα ντέρμπι και εκείνος ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει σ' αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι αρμοδιότητά του, δεν είναι αυτό που τον ενδιαφέρει

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κόντρα στον Ατρόμητο ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Είχε αμυντικά κενά (κυρίως λόγω της απουσίας του πολύτιμου εφέτος Βαρέλα), πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας (λόγω της αδυναμίας του Κάνιας να έχει ικανοποιητικά ποσοστά εύστοχων πασών) και στα τελειώματά τους.Παρόλα αυτά κέρδισε και μάλιστα είχε "κλειδώσει" το τρίποντο το 56' με το γκολ του Κρέσπο. Γιατί συνέβη αυτό;

Πολύ απλά γιατί οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέθεσαν ποιότητα και, κυρίως, προσωπικότητα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Στο καθαρό μυαλό να κάνουν την "κομπίνα" που θαυμάσαμε όλοι στη φάση του πρώτου γκολ και να βρούνε και το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για την καθαρή νίκη. Δεν ήταν και τυχεροί; Σαφώς, αλλά η τύχη πάει συνήθως με τους δυνατούς και με αυτούς που την κυνηγάνε. Και ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες υποδειγματική ωριμότητα για παιχνίδι που ήταν το πρώτο μετά από μια τόσο έντονη περίοδο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ

Αυτό ακριβώς είναι και το σημαντικότερο μήνυμα που προέκυψε από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ότι πλέον ο Δικέφαλος διαθέτει παίκτες με νοοτροπία και συμπεριφορά που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που μας είχε συνηθίσει για πολλά χρόνια.

Αν αυτή η κατάσταση που βίωσε ο ΠΑΟΚ είχε συμβεί πριν από μία-δυο δεκαετίες, ίσως να μιλήσαμε για ένα ματς με αποβολές, τσαμπουκάδες και διάφορα "επεισόδια" με τον διαιτητή και τους βοηθούς. Αυτή η φουρνιά παικτών του ΠΑΟΚ ξέρει και να διαμαρτύρεται και παράλληλα να μην χάνει το δίκιο της μέσα στο γήπεδο. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά παικτών και τεχνικής ηγεσίας και στα επόμενα ματς μέχρι το τέλος της περιόδου, όμως, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Δικέφαλος έχει αλλάξει επίπεδο.

Συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής, γιατί έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν έναν πρωταθλητή. Ας μην μπούμε πάλι στην συζήτηση περί τιμωριών και δικαστηρίων. Ας μείνουμε σ' αυτό που ο γράφων είχε σημειώσει από το βράδυ του επεισοδιακού αγώνα με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι θα είναι και του χρόνου και για τα επόμενα χρόνια διεκδικητής του τίτλου. Το εγγυάται αυτή η φουρνιά παικτών και μαζί και το πείσμα του Σαββίδη που ήδη έχει αρχίσει να κάνει μεταγραφές για την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ