OPINIONS

Επενδύει στον θυμό, ποιος δεν θα το έκανε;

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Κώστας Πετρωτός εστιάζει στην επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να μιλά συνεχώς για «κλοπή του τίτλου» και εξηγεί ποιο είναι το μεγάλο κέρδος από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τον Δικέφαλο.

Προφανώς όταν είσαι οπαδός της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού και ακούς τον προπονητή του ΠΑΟΚ, λίγη ώρα μετά το ματς με τον Πανιώνιο, να δηλώνει ότι η ομάδα του έχει 61 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο, σου ακούγεται… κάπως.

Ενδεχομένως ορισμένοι να ενοχλούνται κιόλας γιατί θεωρούν ότι οι ομάδες του δεν φταίνε γι’ αυτό που συνέβη στην Τούμπα, στα δύο ντέρμπι. Είναι σεβαστό αυτό το συναίσθημα, από την άλλη όμως είναι σεβαστό να αισθάνεται έτσι όπως αισθάνεται ο Ρουμάνος τεχνικός αφού η δουλειά που έκανε όλη τη σεζόν στα γήπεδα της Νέας Μεσημβρίας κρίνεται σε δικαστικές αίθουσες.

Κατά την προσωπική άποψή μου, το ένα και μοναδικό ερώτημα είναι αν εξυπηρετεί σε κάτι τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον Λουτσέσκου η τακτική του να μιλά συνεχώς γι’ αυτό. «Νιώθουμε ότι ήρθαν εδώ και μας κλέψανε. Έχουμε 61 βαθμούς. Το έχω υποσχεθεί. Θα το λέω κάθε μέρα, θα το λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο 49χρονος κόουτς, άρα θα πρέπει να συμβιβαστούμε όλοι (και σε όσους δεν αρέσει) με αυτά που θα λέει μετά από κάθε ματς προπονητής του ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο θέμα είναι αν αυτή η επιλογή Λουτσέσκου βοηθά την ομάδα του. Της δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να παρουσιάζεται αποτελεσματική και γεμάτη ενέργεια στα παιχνίδια. Εκ του αποτελέσματος, η απάντηση μοιάζει να είναι καταφατική. Και λέω μοιάζει γιατί σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τον θυμό του για το ματς με τον Ολυμπιακό στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Πανιώνιος που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μετά το ταραχώδες παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι αξιόλογες ομάδες. Και απέναντί τους είχε πολύ στιβαρή παρουσία, έδειξε και συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Όμως, αυτή η επιλογή θα κρίνεται κάθε Κυριακή. Και με την Ξάνθη και στη Λεωφόρο (κυρίως) εκεί και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που ούτως ή άλλως έχει αποκτήσει ξεχωριστή αξία για τον ΠΑΟΚ στην εφετινή σεζόν.

Ο Λουτσέσκου έχει «επενδύσει» στον «θυμό» και το αίσθημα αδικίας που έχουν δημιουργήσει τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα αποδυτήρια της ομάδας του και ποιος στ’ αλήθεια μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό; Ποιος άλλος προπονητής στην θέση του δεν θα προσπαθούσε να μετουσιώσει αυτή την εσωτερική ενέργεια σε καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο;

ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει κάτι να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι της Τούμπας είναι η απόδοση των Μακ, Ελ Καντουρί και Σάχοβ στην επανεμφάνισή τους στην βασική ενδεκάδα. Ειδικά για τον Σλοβάκο, μάλλον, είναι άδικο να μην πάρει τον τίτλο τουMVP(δόθηκε στον Βιεϊρίνια), αφού πιστώθηκε δύο ασίστ για γκολ και αρκετές ακόμη θετικές τελικές ενέργειες.

Ο Μακ ήταν για πρώτη φορά τόσο καλός εφέτος και αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος θα δικαιολογήσει τον ντόρο που είχε γίνει το καλοκαίρι για την επιστροφή του. Ο 27χρονος εξτρέμ διαθέτει ένα στοιχείο που ακόμη δεν το έχει αποκτήσει ο Λημνιός. Την καλή επιλογή στην τελική ενέργεια. Τώρα που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατό του δείχνει πόσο ικανός είναι στο ένας εναντίον ενός (ταλαιπώρησε τον Παπαγεωργίου), πόσο εύκολα μπορεί να βγάλει τελική πάσα και πώς μπορεί να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Από την άλλη, δεν γίνεται να μην σταθεί κανείς στην όσφρηση του γκολ που διαθέτει ο Σάχοβ. Ο Ουκρανός έχει τον τρόπο να είναι σε επίκαιρη θέση και όταν μπορεί και συνδυάζει αυτή την ικανότητά του και με καλή απόδοση πείθει ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στον Μαουρίσιο.

Όσο για τον Ελ Καντουρί, το πρώτο ημίωρο του ματς, συνιστά το πρώτο διάστημά του στην Ελλάδα στο οποίο δικαιολόγησε την επιλογή του ΠΑΟΚ να δώσει 1,3 εκατ. ευρώ στην Έμπολι και άλλο μισό εκατομμύριο στον φημισμένο ατζέντη ΜίνοΡαϊόλα για να τον φέρει στην Τούμπα. Για να δούμε αν ο Μαροκινός μπορεί να γίνει πραγματικά βασικός πυλώνας στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Και κάτι τελευταίο: Χθες ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι θέλει να πάρει ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και σχετικά σύντομα, όχι σε μεγάλη ηλικία. Σήμερα βρέθηκε στην Τούμπα ο Σταφυλίδης, εκμεταλλευόμενος την απουσία του λόγω τραυματισμού από τις υποχρεώσεις της Στόουκ.

Για τον ΠΑΟΚ αποτελεί πολύ μεγάλο κέρδος να είναι ελκυστικός σε Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Αυτό κάτι λέει για την εξέλιξη της ομάδας. Ας μην το προσπερνάμε εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ