ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιοβάνοβιτς εξουδετέρωσε κάθε επιθετικό όπλο και πλάνο του Ολυμπιακού

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός | 3 Οκτωβρίου 2021
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός | 3 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την αξία του βαθμού που πήρε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την πρώτη "υπογραφή" του Γιοβάνοβιτς μέσα από πάμπολλα προβλήματα και τα κέρδη που αφήνει πίσω του το clasico για το "τριφύλλι" από παίκτες που ανοίγουν πλέον το εύρος των επιλογών της "πράσινης" ενδεκάδας.

Εκείνοι που περίμεναν παρέλαση του Ολυμπιακού και εύκολη ήττα του Παναθηναϊκού στο φαληρικό ντέρμπι, επηρεασμένοι ως επί το πλείστον από τη νίκη των ερυθρόλευκων στην Πόλη επί της Φενέρ και τις πάμπολλες, βασικές απουσίες των πράσινων, μπορούν τώρα να αλλάξουν πλευρό.

Ο Παναθηναϊκός πήρε δικαιότατα στο Γ. Καραϊσκάκης, το μάξιμουμ που θα μπορούσε να πάρει σε ντέρμπι, αυτή την εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ολική, αγωνιστική "ανοικοδόμησή" του.

Και κατέκτησε έναν βαθμό ψυχολογίας, με τη σφραγίδα του προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το τριφύλλι έχει επιτέλους κανονικό προπονητή στον πάγκο του, μετά τα περσινά... ανέκδοτα με τους μαθητευόμενους μάγους Πογιάτους και τους παρωχημένους Μπόλονι.

Ναι, οι πράσινοι δεν θα μπορούσαν να παίξουν... μπαλάρα στο Φάληρο. Πόσο μάλλον δε, απ’ τη στιγμή που το πλάνο του προπονητή τους πήγε περίπατο και γύρισε 3-4 φορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, με τόσα προβλήματα που προέκυπταν καθημερινά.

Και μόνο που ο Γιοβάνοβιτς μετά τον αγώνα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος on camera με την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, την αδυναμία της να κρατήσει την μπάλα σε ψηλά μέτρα στο γήπεδο και μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας για τα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει, δείχνει πως το τιμόνι είναι σε πολύ σωστά χέρια.

Ο Σέρβος εξουδετέρωσε πλήρως κάθε επιθετικό όπλο και πλάνο του Ολυμπιακού. Δεν "μάσησε" απ’ την επιλογή του Μαρτίνς να παίξει με δύο φορ, προστάτευσε πολύ σωστά με τον καθηγητή της θέσης "6" Ρούμπεν Πέρεθ τα 20-25 μέτρα μπροστά από το "κουτί" του Παναθηναϊκού, αποφορτίζοντας τους Πούγγουρα και Σάρλια και άφησε την μπάλα στα πόδια κυρίως του Αγκιμπού Καμαρά και του Λαλά.

Όσο καλοί ποδοσφαιριστές κι αν είναι οι δυο τους (ειδικά ο πρώτος), δεν θα μπορούσε να χάσει ο Παναθηναϊκός αυτό το ματς από τους συγκεκριμένους...

Θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρός

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο 45λεπτο, ιδίως από το 65’ και μετά όπου ο Μπουχαλάκης είχε "σκάσει" κι ο Ολυμπιακός έβγαινε με περισσότερους παίκτες μπροστά για να πιέσει, αφήνοντας... στρέμματα γηπέδου πίσω του.

Κι εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αποφασιστικοί ο Βιτάλ με τον Καρλίτος και τον Μακέντα (δεν πήρε τίποτα το "τριφύλλι" από τον Ιταλό, ούτε καν κράτημα μπάλας) για να ψάξουν πολύ πιο τακτοποιημένα τη μία ή τις δύο στιγμές τους στο ματς. Δεν τις πήρε αυτές τις στιγμές ο Παναθηναϊκός και στο φινάλε έμοιαζε να βολεύεται με τον βαθμό.

Το εξαιρετικό ντεμπούτο του Μπρινιόλι

Αν κάτι κρατάει ο Παναθηναϊκός απ’ το συγκεκριμένο ντέρμπι, πέραν της ψυχολογίας πως έμεινε αλώβητος στο Γ. Καραϊσκάκης για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις σερί ήττες, ήταν το γεγονός ότι "κέρδισε" παίκτες για τη συνέχεια.

Με πρώτο όλων τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο κάτω από τα πράσινα γκολπόστ, έδειξε τρομερή σταθερότητα στον αέρα και πολύ καλά αντανακλαστικά σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και ο Ιταλός ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του, παίρνοντας αυτή τη στιγμή την... pole position στη "μάχη" για το Νο1.

Ο Ρούμπεν, ο Σάρλια και ο Σάντσες

Καταπληκτικός για άλλη μία φορά ο Ρούμπεν, ο οποίος ήταν το Α και Ω της "ραχοκοκαλιάς" του Παναθηναϊκού κι ο παίκτης στον οποίο "πάτησε" όλο το αμυντικό πλάνο και η κυκλοφορία της πρώτης πάσας, με τον Ισπανό να είναι σχεδόν αλάνθαστος.

Κέρδος και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, που έχει... ακούσει και διαβάσει ένα σωρό πράγματα από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά με εξαίρεση έναν κακό υπολογισμό στο δεύτερο ημίχρονο, όπου του έβαλε κόντρα μέσα στην περιοχή ο Ελ Αραμπί, στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός.

Και καλείται πλέον να βγάλει από πάνω του όλο αυτό το "βαρίδι" του άγχους που κουβαλούσε από εκείνη την γκέλα στο καλοκαιρινό φιλικό με τη Λοκομοτίβα, για να διεκδικήσει με πολύ πιο καθαρό μυαλό την παρουσία του στο rotation των μετόπισθεν.

Σημαντικό credit αξίζει να πάρει επίσης κι ο Φακούντο Σάντσες, ο οποίος βγήκε ξαφνικά από την κατάψυξη -όπου είχε μπει εδώ και καιρό λόγω της παρουσίας του Κώτσιρα στο βασικό πλάνο- κι ανταποκρίθηκε άριστα στον ανασταλτικό ρόλο του.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς να μεγαλώσει το εύρος των επιλογών του για τη συνέχεια της σεζόν και η εικόνα πολλών παικτών του στο Φάληρο, του δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα...

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την πρώτη σειρά αγώνων του με ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το φρόνημα, το κέφι και τη διάθεση όλων και πλέον έχει μπροστά του δύο εβδομάδες για να δουλέψει με ηρεμία κι όχι με γκρίνια πάνω στις αδυναμίες του, για να γίνει ακόμη καλύτερος. Και με όσα έχει δείξει όλο το τιμ του, θα γίνει...

Δείτε την Game Night για το αιώνιο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ