ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το βάθος του Παναθηναϊκού και η πολυτέλεια της διαχείρισης πριν το ματς των plus 25 εκατ. ευρώ με την Μπράγκα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πιο αρμονική εκτέλεση του πλάνου του στον πρώτο αγώνα της σεζόν για τη Λίγκα, δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τρία 24ωρα πριν από τη ρεβάνς των plus 25 εκατ. ευρώ με την Μπράγκα. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Πιο αρμονική εκτέλεση του πλάνου του στον πρώτο αγώνα της σεζόν για τη Stoiximan Super League, δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τρία 24ωρα πριν από τη ρεβάνς των plus 25 εκατ. ευρώ με την Μπράγκα στα playoffs του Champions League.

Και εκτεταμένο rotation με 7 αλλαγές σε σχέση με το προ τριών ημερών παιχνίδι με τους Πορτογάλους στο "Estadio Municipal de Braga" και γρήγορο γκολ (στο 11’, χάρις στην οξυδέρκεια του Τσέριν που καιροφυλαχτούσε στην περιοχή για την γκέλα της άμυνας του Βόλου) κι έξτρα διαχείριση των Ρουμπέν Πέρεθ, Παλάσιος, Ιωαννίδη και Μάγκνουσον μετά το "καθαρό" 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Και καλή, πολύ καλή μπάλα στο πρώτο 45λεπτο για τους "πράσινους" που ζέσταναν ακόμη περισσότερο τον κόσμο τους ενόψει της Τρίτης (29/8, 22:00).

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον πολύ μεγάλο "βάθος" στο ρόστερ του κι επένδυσε πολύ (και πολλά χρήματα) πάνω σ’ αυτό το εφετινό καλοκαίρι γι’ αυτό το ατελείωτο Τετάρτη-Σαββατοκύριακο-Τρίτη που ξεκινάει, παίρνοντας σιγά-σιγά τους πρώτους "καρπούς" αυτών των κινήσεων που έκανε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην άμυνά του.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους "πράσινους" να μπορεί να έχει πλέον στο "6" πίσω από τον Ρουμπέν Πέρεθ (που δεν έβγαινε από την ενδεκάδα) έναν παίκτη της ποιότητας του Γουίλιαν Αράο και να έχει το κεφάλι του... ήσυχο ο Γιοβάνοβιτς βγάζοντας τον 35χρονο υπαρχηγό του απ’ το ημίχρονο για ανάσες, με το ματσάκι "καθαρισμένο" κι απολύτως στα μέτρα του Παναθηναϊκού.

Είναι πολύ βασικό να βγαίνει ο Χουάνκαρ και να κάνει τόσο γεμάτο ματς ο Μλαντένοβιτς, να μην παίζει δευτερόλεπτο ο Βιλένα και ο Γεντβάι για να γεμίσουν "μπαταρίες" για την Τρίτη, να βγαίνει ο Παλάσιος και να μπαίνει ο Αϊτόρ που ξαναβρίσκει μέρα με τη μέρα τα πατήματά του μετά απ’ τη 10μηνη απουσία του απ’ τα επίσημα ματς (τι γκολ θα έβαζε στο 51’ αν πήγαινε λίγο πιο δεξιά η εκτέλεσή του!).

Η πολυτέλεια της διαχείρισης που προσφέρει πλέον ο πάγκος και το ρόστερ του Παναθηναϊκού στον Σέρβο τεχνικό, είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος μίας σεζόν που θα έχει τρομερή ένταση, ανταγωνισμό και πίεση σ’ όλα τα επίπεδα. Οι "πράσινοι" εντούτοις, δείχνουν τούτη τη φορά πολύ πιο γεμάτοι σε επιλογές και λύσεις και σαφώς πιο έτοιμοι για να το διαχειριστούν όλο αυτό. Επενδύοντας κομμάτι-κομμάτι πάνω σ’ αυτό που έχτισαν επί δύο χρόνια και διατηρώντας κι εξελίσσοντας το ποδόσφαιρό τους.

Ο Τσέριν και ο Βέρμπιτς

Αν υπάρχουν 1-2 πράγματα στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς ακόμη περισσότερο, αυτά έχουν να κάνουν με τη σοβαρότητα που έβγαλε (με εξαίρεση την ευκαιρία του Μωραΐτη στο β’ μέρος) όλη η αμυντική γραμμή και η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού, απέναντι σε μία ομάδα που έχει μάθει εδώ και μία τριετία να κάνει ζημιές στους "μεγάλους", αλλά και η εμφάνιση των Άνταμ Τσέριν και Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Σε έναν άξονα της μεσαίας γραμμής που έχει γεμίσει με ποιότητα κι εξτρά επιλογές το εφετινό καλοκαίρι, ο Τσέριν παραμένει μία πολύ μεγάλη σταθερά για τους "πράσινους" και δείχνει πως επανέρχεται στα στάνταρντς του, μετά τον τραυματισμό του (οστικό οίδημα) στην προετοιμασία. Ο δε Βέρμπιτς δεν έχει καμία σχέση με πέρσι. Είναι "στεγνός", με πολλές δυνάμεις, πολύ πιο ουσιαστικός και σε τέτοιου είδους παιχνίδια θα είναι πολύτιμος και καθοριστικός το επιθετικό τρίτο του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη "αποστολή" του "τριφυλλιού" στη Λίγκα στέφθηκε υπό απόλυτη επιτυχία (και με τον τρόπο που έπρεπε) και πλέον οι "πράσινοι" πάνε για το all in της Τρίτης (29/8, 22:00) κόντρα στην Μπράγκα, κυνηγώντας ακόμη μία μεγάλη υπέρβαση. Σε ένα ραντεβού που από κάθε άποψη (θα) είναι ιστορικής σημασίας...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ