ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιο εκνευριστικό απ' την αστοχία του Παναθηναϊκού ήταν το γκολ που "έφαγε" κι απαγορεύεται να δεχθεί με την Ντνίπρο

Πιο εκνευριστικό απ' την αστοχία του Παναθηναϊκού ήταν το γκολ που "έφαγε" κι απαγορεύεται να δεχθεί με την Ντνίπρο
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός την πάτησε απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά καλύτερα που έγινε η "στραβή" σε φιλικό, παρά σε επίσημο σε μια βδομάδα. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες (πάλι) και οι παίκτες - καμικάζι στον πρώτο τελικό της σεζόν. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Καλύτερα τώρα, καλύτερα απόψε (18/7) απέναντι σε μία πραγματικά καλή ομάδα όπως είναι η Ράγιο Βαγεκάνο, παρά να έρθει απότομα μία "στραβή" στο πρώτο ματς με την Ντνίπρο και μετά να τρέχει ο Παναθηναϊκός και να μην φτάνει.

Όχι, δεν ήταν καλή η εικόνα των "πράσινων" απέναντι στους "Βαγέκας", κυρίως όσον αγορά την ένταση στο παιχνίδι και τον ρυθμό.

Πολύ νωθρή εικόνα σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού, λίγες καλές ιδέες και μόνο κάποια μικρά διαστήματα και ξεσπάσματα πότε του Παλάσιος, πότε του Τζούριτσιτς και πότε του Γερεμέγεφ έκανε λίγο πιο ελκυστικό το παιχνίδι των "πράσινων" που τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μια τόσο καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή.

Το πρώτο ανησυχητικό σημάδι ενόψει των κομβικών αγώνων με τους Ουκρανούς που ξεκινούν σε μία εβδομάδα ήταν (ξανά) το θέμα της αστοχίας. Ακόμη και σε ένα μέτριο ή κακό βράδυ (όπως επισήμανε μετά το παιχνίδι κι ο Γιοβάνοβιτς), ο Παναθηναϊκός έφτιαξε ευκαιρίες και τελικές, αλλά τις σπατάλησε πάλι όλες. Μα όλες. Διότι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην εκτέλεση ή στην τελική πάσα.

Αυτές είναι πάντα οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που σου κάνουν τη διαφορά και είτε σε απογειώνουν στο δρόμο προς μία πρόκριση, είτε σε στέλνουν... αδιάβαστο και γεμάτο με "αν το έβαζα αυτό, αν το έβαζα το άλλο...".

Ακόμη πιο εκνευριστικός όμως απ’ την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε το γκολ απ’ τη Ράγιο.

Οι Ισπανοί δεν έκαναν πολλές φάσεις, όμως είναι ανεπίτρεπτο να "τρώει" όλη η αμυντική γραμμή των "πράσινων" μία, δύο, τρεις και τέσσερις τελικές στην ίδια φάση και να μην πηγαίνει ένας (ένας όμως) να διώξει την μπάλα και να την στείλει στον αγύριστο. Έβγαζε και ξανάβγαζε ο Μπρινιόλι τα τετ-α-τετ των Ισπανών και όλοι οι υπόλοιποι απλά κοιτούσαν.

Πολύ απλά "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" να ξαναγίνει κάτι τέτοιο στα ματς με την Ντνίπρο. Δεν νοείται σε αυτό το επίπεδο να δέχεσαι τέτοια γκολ κι αυτό εκτιμώ πως θα το καταλάβουν όλοι από αύριο στο Κορωπί.

Σαφώς και χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό σ' όλη την προσέγγιση του συγκεκριμένου αγώνα. Διότι υπάρχει μία εβδομάδα μέχρι τον πρώτο αγώνα στο Κόζιτσε με τους Ουκρανούς και στη φάση που είναι πλέον η προετοιμασία των "πράσινων" τα πολλά λόγια απ’ όλους μας είναι... φτώχια.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα καλό σύνολο, που πρέπει να δουλέψει κι άλλο πάνω στις λεπτομέρειες σ’ αυτές τις μέρες που απομένουν μέχρι το πρώτο ματς με την Ντνίπρο, να εντάξει ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι του τα νέα αποκτήματα και να βρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα στο "κουτί".

Είναι μεγάλη η απώλεια του Φώτη Ιωαννίδη (ειδικά) γι' αυτό το πρώτο ματς και μακάρι να μπορέσει να μπει στο 100% μέσα στις επόμενες μέρες. Αλλά θα χρειαστεί να δώσουν όλοι το κάτι παραπάνω και επιθετικά. Και κυρίως να βγάλουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους.

Τα φιλικά τελείωσαν, ο Παναθηναϊκός πάει πλέον για να παίξει τον πρώτο "τελικό" της σεζόν στο Κόζιτσε κι εκεί θέλει παίκτες "καμικάζι"...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ