ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο θρίαμβος της ομάδας και των φορ του Παναθηναϊκού

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  - . (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - . ( / EUROKINISSI) ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έζησε απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ αυτό που άξιζε βάσει εικόνας εδώ και καιρό. Οι δύο γκολάρες, το διάβασμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι ο πάγκος. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Το άξιζαν που να πάρει, το άξιζαν όλοι τους... Κι ο καταπληκτικός Φώτης Ιωαννίδης που έκανε άλλο ένα τρομακτικό παιχνίδι και βλέπει την αξία του στην αγορά να "απογειώνεται" παιχνίδι με το παιχνίδι και γκολ με το γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης.

Κι ο Αντράζ Σπόραρ που πόσα έχει ακούσει και... ξανακούσει για το αν είναι ή όχι "επαρκής" (ένας φορ των 190 γκολ καριέρας) και σημείωσε το καλύτερό του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με σεντερφορίσιο γκολ επιπέδου Premier League.

Κι όλη η ομάδα που ήταν ακριβώς αυτό: ΟΜΑΔΑ.

Το υπέροχο δημιούργημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ξεκίνησε από το μηδέν (τι μηδέν... υπόγειο πες καλύτερα) το 2021 και μέσα σε δυόμισι χρόνια έχει επαναφέρει τις glory nights και κάνει τον κόσμο του "τριφυλλιού" να ονειρεύεται και να περιμένει πότε θα περάσουν οι μέρες για το επόμενο ματς.

Το άξιζε κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που έχει περάσει τόσα και τόσα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είναι εκεί. Και μόλις ξαναείδε όραμα και προοπτική είναι εκεί, πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά και κάνει το ένα sold out πίσω απ’ τ’ άλλο. Ακόμη και μετά από βραδιές στεναχώριας και πικρίας σαν τη ρεβάνς της 29ης Αυγούστου με την Μπράγκα. Γιατί στο τέλος έρχεται η επιβράβευση...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Panathinaikos της Ευρώπης έχει επιστρέψει πλέον για τα καλά και το βροντοφώναξε και το βράδυ της Πέμπτης (21/9) στο ΟΑΚΑ για να το ακούσει και να το θυμηθεί όλη η ποδοσφαιρική "γηραιά ήπειρος".

Οι μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές είναι και πάλι εδώ. Μπορεί να έφτασε στο ναδίρ τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι τόσο μεγάλο μέγεθος που θα ερχόταν ξανά η στιγμή της επιστροφής. Νομοτελειακά...

Άριστα προετοιμασμένος σε όλα

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του το διάβασαν και το προετοίμασαν εξαιρετικά όλο το ματς. Και είχαν "απάντηση" σε κάθε κίνηση απ’ την αντίπαλη πλευρά.

Ακόμη και στην απόπειρα του Πατσέτα να αιφνιδιάσει με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα του, ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορα την απαιτούμενη ισορροπία. Δέχθηκε μία και μόνο φάση στο 17’ απ’ τον Μοράλες ο οποίος το πήρε... προσωπικά και δεν "έσπασε" την μπάλα δίπλα του στους αμαρκάριστους συμπαίκτες του (καλά έκανε το... παιδί) και μετά το "τριφύλλι" δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά.

Ακόμη και μετά την γκολάρα του Ιωαννίδη στο 39’ (και τι μπαλιά έβγαλε κι ο Κώτσιρας έτσι;) ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να απενεργοποιήσει την επιθετικότητα και την ένταση που επιχείρησε να βάλει η Βιγιαρεάλ στο παιχνίδι της, ιδίως μετά τις μαζικές αλλαγές του Πατσέτα.

Ο Βιλένα έδωσε ισορροπία και κυριαρχία με το που μπήκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η άμυνα είχε τρομερή ηρεμία και καθαρό μυαλό σε κάθε απόπειρα... απειλής κι ο Σπόραρ έκανε τέλεια τη δουλειά του στο 78’, τελειώνοντας το παιχνίδι. Να τελειώνει μαζί μ’ αυτό και η κουβέντα για το αν έχει ο Παναθηναϊκός φορ που κάνουν ή δεν… κάνουν.

Μια χαρά "κάνουν" για τον τρόπο με τον οποίο παίζει κι εξελίσσεται σταθερά η ομάδα κι αυτή η βραδιά ήταν κι ο δικός τους "θρίαμβος". Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, που συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα επιστρέφοντας εκεί που πρέπει να βρίσκεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ξεκούραση λίγων ωρών κι από αύριο ξανά προετοιμασία για άλλο ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, αυτό που ακολουθεί με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο την προσεχή Δευτέρα (25/9, 21:00).

Αρκεί βεβαίως να κάνει τη δουλειά της σωστά η ΕΠΟ, να φέρει καλό ξένο διαιτητή και να μην το "τορπιλίσει". Είναι πραγματικά υπέροχο το ματς που έρχεται με την ΑΕΚ για να μην το σέβονται αυτοί που πρέπει…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ