ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός την πάτησε άσχημα γιατί ξέχασε την κυνικότητα στο ξενοδοχείο

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωνικό
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωνικό ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Γουλής βλέπει πίσω από το 1-1 του Παναθηναϊκού στη Νεάπολη, θυμάται μια προφητική απάντηση του κορυφαίου Μπερνάρ και περιμένει την αντίδραση στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ.

Έχει και τέτοιες βραδιές η μπάλα, πώς να το κάνουμε... Απ' αυτές που κοιτάς και ξανακοιτάς μετά τα στιγμιότυπα και λες πώς είναι δυνατόν να μην έχει πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη σ' αυτό το ματς με τον Ιωνικό της μιάμισης ευκαιρίας;

Πώς είναι δυνατόν να την πατάει έτσι στο 84', σε ένα παιχνίδι που λίγο (πολύ λίγο) πιο προσεκτικός αν ήταν, θα έπρεπε να το έχει "καθαρίσει" από το 65' με 70' και μετά να πάει να κάνει συντήρηση και διαχείριση. Δεν έκανε όμως τίποτε απ' όλα αυτά.

Το χειρότερο στο φινάλε ήταν πως όταν στο τελευταίο τέταρτο του ματς προσπάθησε όντως να το πάει το ματσάκι στη διαχείριση, αφενός το έκανε με μεγάλη νωχελικότητα κι αφετέρου δεν είχε συνειδητοποιήσει πως δεν το είχε κλειδώσει. Κι απ' τη στιγμή που παραέπαιξε με τα σπίρτα, ε, στο τέλος το έκαψε το χέρι του κι έψαχνε για αλοιφές.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα στο ματς με τους Νικαιώτες, διότι για πρώτη φορά φέτος ξέχασε την κυνικότητά του στο ξενοδοχείο. Ένα τσουβάλι γκολ έχασε μετά το 1-0 για να τελειώσει τον αγώνα και στο τέλος έχασε και το μυαλό του, τρέχοντας να σώσει ένα δίποντο που μόλις το είχε σπαταλήσει άνευ λόγου κι αιτίας. Δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ρίξει τη διαφορά στους 6 βαθμούς.

Οι πολλές και σοβαρές απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία κι ούτε θα αποτελέσουν ποτέ κάτι που θα επικαλεστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ποτέ δεν το έκανε ως τώρα, ποτέ (και σωστά) δεν θα το κάνει.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε να ζει με τα προβλήματά του απ' το ξεκίνημα της εφετινής σεζόν (πάντα θα του λείπουν βασικοί ποδοσφαιριστές) κι έφτασε εδώ που έφτασε, διότι πάντοτε έβρισκε τις λύσεις. Αυτό καλείται να κάνει και τώρα. Και θα το κάνει!

Ούτε το ατιμώρητο ξύλο που έπεφτε απ' το πρώτο λεπτό στο χορτάρι μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Γιώργος Μύγας πάτησε τον Χουάνκαρ κι η απάντηση του Ιωάννη Παπαδόπουλου -που δεν σκέφτηκε καν να βγάλει κάρτα για να το "μαζέψει" από νωρίς- προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν πως "του έκανα αυστηρές συστάσεις, μην κάνετε έτσι το πρώτο ήταν".

Έτσι παίζει ο Ιωνικός, αυτό είναι παραδοσιακά το παιχνίδι του, αυτό επιχείρησε να κάνει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Κι απ' την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του είδαν πως τους "έπαιρνε" δίχως να έχουν τις επιπτώσεις που θα έπρεπε να έχουν, το συνέχισαν για να σπάσουν τον τσαμπουκά των "πράσινων". Να πει κανείς πως δεν το περίμεναν στον Παναθηναϊκό και το ένα και το άλλο; Το περίμεναν...

Το γκολ του Μπερνάρ, το άχαστο του Παλάσιος

Ακόμη κι έτσι όμως, το Τριφύλλι έφερε από πολύ νωρίς το παιχνίδι στα νερά του. Με κατοχή μπάλας, σωστή κυκλοφορία, καλές κι αυτοματοποιημένες συνεργασίες. Βρήκε το γκολ με τον κορυφαίο του το βράδυ της Τετάρτης, Μπερνάρ, αλλά έβγαλε τρομερή επιπολαιότητα στα τελειώματά του. Πρώτη τρανή απόδειξη ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, που από τα τρία μέτρα... έσπασε το δοκάρι του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Αν γινόταν εκεί το 2-0, η σεμνή τελετή θα τελείωνε.

Δεν έγινε κι ο Ιωνικός έμεινε "ζωντανός" στο δεύτερο ημίχρονο χάρις και στον τερματοφύλακά του. Κι αν η φάση του Φώτη Ιωαννίδη στο 58' λες πως είναι μία καθαρά προσωπική ενέργεια που με τη γωνία που είχε το σώμα του, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα, δεν επιτρέπεται μετά να χάνονται γκολ σαν αυτά του Άνταμ Τσέριν (που είχε και την πάσα προς τον ολομόναχο Ιωαννίδη) και του Άντραζ Σπόραρ.

Ο Μπερνάρ "τάιζε" ασίστ που δεν έμπαιναν

Όλο τον κόσμο "τάισε" χθες με ασίστ πάρτε-βάλτε ο Μπερνάρ, αλλά το δίκτυ του Ιωνικού δεύτερη φορά δεν κουνήθηκε. Όσο ένα τέτοιο ματς μένει στο 1-0, πάντα (θα) παραμονεύει η τιμωρία. Αυτή ήρθε στη μία κανονική επίθεση που έκανε ο Ιωνικός στο ματς, με την αμυντική συμπεριφορά όλου του Παναθηναϊκού να είναι κάκιστη απ' την αρχή ως το τέλος, όπου ο Άιας Άοσμαν δημιούργησε όσο χώρο χρειαζόταν για να την περάσει από το μάτι της "βελόνας".

Πήγε στράφι και η πραγματικά σπουδαία εμφάνιση του Μπερνάρ, για τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε (ορθά) να μην πειράξει το 4-2-3-1, κάνοντας την έκπληξη με το να ξεκινήσει στο ένα "φτερό" τον Γιώργο Βαγιαννίδη, προκειμένου να διατηρήσει στο "10" τον Βραζιλιάνο.

Εκείνος τον δικαίωσε, πραγματοποιώντας ένα τρομερά γεμάτο ματς, κάνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Δημιουργούσε, εκτελούσε, μάρκαρε σαν... σκυλί του πολέμου, γύριζε για να δώσει καλύψεις κόβοντας δύο φορές κόντρες του Ιωνικού σαν στόπερ. Τα πάντα έκανε ο 30χρονος, αλλά δεν έφταναν, διότι όλη η ομάδα "αποκοιμήθηκε" με τη σιγουριά του "το έχουμε το ματς".

Την "απάντηση" την έχει δώσει ήδη ο Βραζιλιανος

Γερό το μάθημα στη Νεάπολη κι από σήμερα (Πέμπτη 22/12) όλοι πίσω στα θρανία και στην προπόνηση για να υπάρξει αντίδραση στο ματς με τον ΟΦΗ. Σαφώς και δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, όσο κι αν γκέλα από γκέλα έχει πάντα διαφορά και το συγκεκριμένο δίποντο χάθηκε ανόητα. Όμως θα είναι άδικο προς όλη την προσπάθεια να ξεκινήσει ξαφνικά γκρίνια. Όλα χρειάζονται, αλλά με μέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι αν θέλετε, την απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να αντιδράσει όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού την έχει ήδη δώσει ο MVP του "τριφυλλιού" στη Νεάπολη, Μπερνάρ, στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε πριν από 13 μέρες στο SPORT24.

"Ίσως να έρθουν στο δρόμο μας και τέτοιες στιγμές. Μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο κι αυτό, κομμάτι του αθλήματος είναι. Αλλά αν συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας. Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί, να παραμείνουμε 'οικογένεια'. Δεν θα αλλάξει κάτι τέτοιο τη δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε τίποτα στο πως είμαστε και πως δουλεύουμε. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εκείνη την στιγμή είναι να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε και πνευματικά. Να βγάλουμε προσωπικότητα".

Διαφωνεί κανείς; Τα λέμε μετά τον ΟΦΗ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ