ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να τελειώνει με τις μεταγραφές και να ξαναβρεί την ισορροπία του

Οι απογοητευμένοι Τσέριν, Πέρεθ και Βέρμπιτς
Οι απογοητευμένοι Τσέριν, Πέρεθ και Βέρμπιτς INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που εξακολουθεί να "ψειρίζει" και να καθυστερεί στις μεταγραφές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει αρκετές λύσεις στον πάγκο (και) στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

"Φθηνή", πολύ "φθηνή" αυτή η ήττα για τον Παναθηναϊκό στον χθεσινό (18/1), πρώτο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δίκαιη έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

"Φθηνή", όχι για το λάθος που έκανε ο Βαγιαννίδης στη φάση του 1-0, σ’ ένα χρονικό σημείο που οι "πράσινοι" είχαν ακόμα το παιχνίδι στα δικά τους νερά (υπενθυμίζω προς όλους όσοι... γουστάρουν την ανθρωποφαγία, πως μόλις τρεις μέρες νωρίτερα, ο Σένκεφελντ των 400 αγώνων καριέρας λίγο έλειψε να χαρίσει, άθελά του, ένα γκολ στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ματς που έπρεπε να είναι εκείνη την ώρα τουλάχιστον 0-2), αλλά διότι ο Παναθηναϊκός κι ο Γιοβάνοβιτς εξακολουθούν να το "ψειρίζουν" και να καθυστερούν πολύ στις μεταγραφές.

Που κανονικά θα έπρεπε να ήταν το βράδυ της Τετάρτης (18/1) στον πάγκο της Τούμπας ή κι εντός γηπέδου. Και να μην βγαίνει ανεμπόδιστο το "ωχ" στις οθόνες, την στιγμή που διαπιστώθηκε πως έπρεπε να βγουν στο ημίχρονο ο Μπερνάρ (και σωστά για να προφυλαχτεί και να μην βγάλει κάποιον πιο σοβαρό τραυματισμό, με τόση γκίνια που έχει μεταξύ άλλων το "τριφύλλι"), αλλά κι ο Κουρμπέλης λόγω της ίωσης που τον είχε καταβάλλει, ενώ ο Σπόραρ είχε μείνει στο ξενοδοχείο επίσης λόγω ίωσης.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει τις μεταγραφές του και να έχει περισσότερες ποιοτικές επιλογές μεσοεπιθετικά, για να διατηρήσουν το up tempo που είχαν οι "πράσινοι" στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας οδηγήσει το ματς στο δικό τους στυλ και ρυθμό. Και να μην εγκλωβιστούν απ’ την ανασφάλεια και την αδυναμία στο κράτημα της μπάλας που έφερε η έξοδος του Βραζιλιάνου και του Κουρμπέλη απ’ το γήπεδο και η έξτρα πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ.

Οι επιλογές που υπήρχαν στον πάγκο δεν ήταν επαρκείς για να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο. Κι απ’ την στιγμή που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε απ’ το λάθος του "μικρού", άλλαξαν πια όλα τα δεδομένα. Και ο πολύ προβλέψιμος Παναθηναϊκός έμοιαζε με μποξέρ που δεχόταν ζαλισμένος χτυπήματα και δεν είχε κανέναν τρόπο για να απαντήσει στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί σ’ αυτόν τον αγώνα. Και με δική του υπαιτιότητα βεβαίως, γιατί δεν είχε φροντίσει να είναι ΕΤΟΙΜΟΣ ως προς τις εναλλακτικές και τις επιλογές του (και) γι’ αυτές τις συνθήκες...

Αύξησε κατά πολύ την πίεση

Σπαταλήθηκε, ξοδεύτηκε, χάθηκε πολύ ανόητα αυτό το ματς για τους "πράσινους" και είναι αλήθεια πως: α) Τους έφερε με την πλάτη στον τοίχο στον δεύτερο στόχο της σεζόν, β) Αύξησε κατά πολύ την πίεση σ’ όλη την ομάδα και γ) δημιούργησε ακόμη περισσότερα "πρέπει" στο παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή (22/1) με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

Ο αφορισμός και ο πανικός δεν ήταν ποτέ καλοί σύμβουλοι σε οποιαδήποτε ομάδα. Κι ας μοιάζει με το... αγαπημένο σπορ πολλών Παναθηναϊκών, ορισμένοι εκ των οποίων ξέχασαν πολύ γρήγορα τον κάθε Πογιάτος και τον κάθε Μπόλονι.

Αυτά που έχουν σημασία τούτη την ώρα είναι δύο: Πρώτον να τελειώνει ο Παναθηναϊκός με τις μεταγραφές του βασικού εξτρέμ και του δημιουργικού all-arounder μεσοεπιθετικού (τύπου Λινγκρ ή και τον ίδιο τον Λινγκρ) που έχει αποφασιστεί να γίνει ως έξτρα κίνηση, προχωρώντας σε ουσιαστική ενίσχυση κι αναβάθμιση του λογισμικού του μεσοεπιθετικά.

Όχι γιατί θα μπουν οι "νέοι" στα δύο επόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ για να αλλάξουν μεμιάς τη... ζωή και το παιχνίδι του "τριφυλλιού", αλλά για να υπάρχουν οι επιλογές που χρειάζονται στα επόμενα ματς. Προκειμένου να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που πρέπει απέναντι σ’ όλον τον ανταγωνισμό του, που θεωρεί... δεδομένο ότι θα τον "γκρεμίσει" απ’ την κορυφή.

Από εκεί και πέρα πάμε στην Κυριακή (22/1). "Άλλος" αγώνας αυτός του πρωταθλήματος. Όμως μέχρι να έρθει η ώρα της Λεωφόρου, επιβάλλεται να ξαναβρούν άπαντες στην ομάδα την ισορροπία τους. Αγωνιστικά, ψυχολογικά, πνευματικά... Κι αφού κάνουν την αυτοκριτική τους, εν συνεχεία καλούνται να... θυμώσουν, να βγάλουν εγωισμό και να επιστρέψουν για να απαντήσουν (πρώτα) στο ματς του πρωταθλήματος. Αυτή την στιγμή -όση κούραση και καταπόνηση κι αν βγαίνει- δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ τον ποδοσφαιρικό εγωισμό για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Κι ας βιάζονται όλοι να τους... ξεγράψουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ