ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια την πρώτη κορυφή της σεζόν και πάει για την τελική δικαίωσή του

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια την πρώτη κορυφή της σεζόν και πάει για την τελική δικαίωσή του
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το διπλό του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι που τον έφερε στην κορυφή στο φινάλε της κανονικής περιόδου και στη διαδρομή που θα συνεχίσουν οι πράσινοι χωρίς αλαζονεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Σεμνά και ταπεινά, δίχως ψήγμα αλαζονείας... Όπως έκανε σε όλη τη διαδρομή του ως τώρα, απ’ τον περασμένο Αύγουστο κι όπως θα συνεχίσει να κάνει ο Παναθηναϊκός και στα 10 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε των playoffs και το τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι "πράσινοι" κατέκτησαν την πρώτη κορυφή της χρονιάς, την πρώτη θέση της regular season της εφετινής Super League και το πέτυχαν γιατί το άξιζαν πέρα για πέρα μετά τη νίκη τους με τον Ατρόμητο με 2-0. Ανεξαρτήτως τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας, βλέποντας τα δεδομένα από τη δική του σκοπιά, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε μετά από 26 αγωνιστικές στην πρώτη θέση με 61 βαθμούς και στο +2 από την ΑΕΚ, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 απ’ τον ΠΑΟΚ γιατί στη σούμα της χρονιάς ως τώρα ήταν αυτός που έπρεπε να είναι για να βρίσκεται στην κορυφή.

Ναι, "υπέφερε" τον Ιανουάριο απ’ τις απουσίες του, απ’ το ντεφορμάρισμά του κι απ’ τις λιγοστές εναλλακτικές του στον πάγκο για μεγάλο διάστημα. Ναι, έχασε πάρα πολλούς βαθμούς και είδε το ισχυρό προβάδισμά του να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς πλήρωσε και ξαναπλήρωσε ακριβά κάθε λάθος που έκανε.

Ναι, για 5 εβδομάδες δεν ήταν η ίδια ομάδα που με τη συνοχή της και το "γεμάτο" παιχνίδι της έγραψε ένα συγκλονιστικό 12-1-0 στον α’ γύρο του πρωταθλήματος, παίζοντας πολύ ωραία μπάλα στους περισσότερους αγώνες της.

Όμως άντεξε... Άντεξε τα πάντα, άντεξε κάθε κακουχία, απουσία, στραβοτιμονιά, "γκίνια" και δύσκολη στιγμή του και παρέμεινε πάντα ανταγωνιστικός κόντρα σε κάθε εμπόδιο που συνάντησε μπροστά του.

Το έκανε και το πέτυχε για ένα σωρό λόγους

Και το έκανε διότι στην άκρη του πάγκου του είχε έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί τη εγγύηση όλου αυτού του οικοδομήματος που άρχισε να χτίζεται κομμάτι με το κομμάτι απ’ τον Μάιο του 2021. Το έκανε γιατί είχε παίκτες που μέσα στα δύσκολα έκαναν step-up και κάλυψαν το... χαμένο έδαφος των υπολοίπων που ακόμη δεν έχουν πιάσει το pick τους.

Το έκανε διότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού προχώρησε τον περασμένο Γενάρη στη μεταγραφή που είχε πραγματικά ανάγκη το "τριφύλλι", τον Ντάνιελ Μαντσίνι, πληρώνοντας 2,6 εκατ. ευρώ για να πάρει στο Κορωπί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που υπήρχε εκείνη την εποχή "διαθέσιμος" στην αγορά και μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο όλη την ομάδα.

Το έκανε γιατί έχει έναν αρχηγό, τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος το βράδυ που αποβλήθηκε με τον πλέον ανόητο τρόπο στην Τρίπολη, αντί να τον πάρει από κάτω, έκανε την αυτοκριτική του και το κεφάλι κάτω, δούλεψε σαν το... σκυλί, άλλαξε το τσιπάκι στο μυαλό του και είναι κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο, ένας πραγματικός κάπτεν!

Το έκανε γιατί ο Φώτης (Ιωαννίδης), συνεχίζει να του δίνει τα... φώτα του, να εξελίσσεται και να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά μέσα σε ένα σωστό περιβάλλον, όπου άπαντες του δείχνουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται κι εκείνος ανταποκρίνεται και δικαιώνει τον εαυτό του, τον προπονητή του, το κλαμπ και τον κόσμο του.

Όπως έκανε και στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, με ένα πρώτο γκολ κι εκτέλεση top-class επιπέδου και με μία εξαιρετική κίνηση που έφερε το πέναλτι που "σφράγισε" το 9ο διπλό της χρονιάς, με τον ίδιο τρόπο: Εκτέλεση στο... παράθυρο.

Μία υπέροχη ιστορία ο εφετινός Παναθηναϊκός

Είναι πραγματικά μία υπέροχη ιστορία ο εφετινός Παναθηναϊκός κι ένα παράδειγμα προς όλους (μας) για το πώς πρέπει να υποστηρίζεται μία προσπάθεια κι ένα πρότζεκτ που έχει στηριχθεί σε σωστές βάσεις, έχει γερά θεμέλια και μπορεί να αντέξει και να παραμείνει σταθερό, ακόμη και μέσα από δυσκολίες.

Τη διαφορά την κάνει πάντα η διάρκεια κι ο Παναθηναϊκός στο σύνολο των περίπου επτά μηνών της εφετινής σεζόν, έχει δείξει πως σέβεται τη δουλειά του και την προσπάθειά του όσο κανείς άλλος. Κι ας μην γνωρίζει την ίδια... αποθέωση, που έχουν γνωρίσει κατά διαστήματα οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του. Του αρκεί που είναι εκεί κι αντέχει και παραμένει στην κορυφή, ακόμη και μετά από μία τόσο δύσκολη περίοδο.

Ασφαλώς και δεν έχει... τελειώσει κάτι. Τώρα αρχίζει το... έργο και για τον Παναθηναϊκό και για όλους τους υπόλοιπους στα δέκα παιχνίδια "φωτά" των playoffs. Όμως οι "πράσινοι" θα είναι κι εκεί έτοιμοι. Κι έχοντας κατακτήσει την πρώτη κορυφή της σεζόν, θα πάνε με το ίδιο πνεύμα και την ίδια νοοτροπία σε μία σειρά αγώνων απέναντι σε όλους τους ανταγωνιστές τους, κυνηγώντας την τελική δικαίωσή τους...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ