ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χωρίς καθαρό μυαλό στο χειρότερο χρονικό σημείο των playoffs

Απογοήτευση για τον Σπόραρ μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Βόλος | 2 Απριλίου 2023
Απογοήτευση για τον Σπόραρ μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Βόλος | 2 Απριλίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που "απαγορευόταν" να χάσει βαθμούς κόντρα στο Βόλο και όμως την "πάτησε" με το χειρότερο τρόπο και σημειώνει πως πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο απώλειας βαθμών ενώ γράφει και για το χαμένο πέναλτι του Σπόραρ.

Σε ένα ματς "απαγορευόταν" να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή τη σειρά των playoffs κι όμως την "πάτησε" με το χειρότερο και τον πιο σκληρό τρόπο απέναντι στον Βόλο, μ' αυτό το οδυνηρό 0-0 με την ομάδα της Μαγνησίας στη Λεωφόρο, σε έναν αγώνα όπου όλα πήγαν λάθος απ’ την αρχή ως το φινάλε για τους "πράσινους".

Είναι τεράστια η "γκέλα" απέναντι στο Βόλο, διότι αυτοί οι δύο χαμένοι βαθμοί πετάχτηκαν βαθιά στη... θάλασσα και πλέον θα πρέπει να τους αναπληρώσει με ένα πολύ "μεγάλο" αποτέλεσμα εκτός έδρας. Έχοντας ξοδέψει πια και το τελευταίο "μαξιλαράκι" που είχε απέναντι στον ανταγωνισμό του κι έχοντας πλέον συγκάτοικο την ΑΕΚ στην πρώτη θέση.

Του το... μετρίασε ελαφρώς η "γκέλα" που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα από τον Ολυμπιακό και το 2-2 με τον Άρη, που κράτησε τη δική τους διαφορά στους τρεις βαθμούς. Όμως και πάλι η "ζημιά" έγινε, διότι δόθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΚ να τον φτάσει στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χωρίς καθαρό μυαλό στο χειρότερο χρονικό σημείο των playoffs. Δεν έχει καμία σημασία το πώς κατέβηκε να παίξει στο γήπεδο ο Βόλος. Την πάρτη του και τα συμφέροντά του κοιτάζει... Αυτό που είχε σημασία σ’ αυτό το παιχνίδι είναι πως οι "πράσινοι" προσέγγισαν μέσα στο γήπεδο πολύ λάθος το ματς. Και είχαν πολλούς παίκτες τους σε κακό βράδυ και χωρίς να μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν την ομάδα τους σ’ ένα παιχνίδι που άρχισε να "μυρίζει" πια η "γκέλα" απ’ την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός, εφόσον θέλει να φτάσει στον τίτλο, αυτά τα ματς μέσα στη γεμάτη Λεωφόρο, πρέπει να μπαίνει και να τα "τελειώνει" από το πρώτο ημίωρο. Ήταν πολύ διαφορετικό το συγκεκριμένο παιχνίδι, απ’ το αντίστοιχο της 18ης Φεβρουαρίου και το 2-0 στην 23η αγωνιστική. Διότι παρά το γεγονός πως κι εκείνο το ματς ήταν στο 0-0 στο ημίχρονο, η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ πιο πειστική έχοντας χάσει μισό... τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Και σε "έπειθε" η εικόνα του αγώνα πως θα ερχόταν το γκολ ή τα γκολ αργά ή γρήγορα, όπως έγινε στο τέλος.

Σ’ αυτόν τον αγώνα όμως ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ένα 20λεπτο με χαμηλή ένταση κι ακόμη κι όταν ανέβασε λίγο το ρυθμό του απ’ το 20' έως το 40’, γκολ δεν βρήκε γιατί δεν είχε σωστές επιλογές κι αποφάσεις μπροστά απ’ την εστία του Κλέιμαν. Είναι άλυτο... βάσανο το θέμα του εύκολου γκολ για τους "πράσινους" απ’ το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και μετά κι αυτό το έχει πληρώσει και μια και δυο και τρεις φορές με μεγάλη βαθμολογική "αιμορραγία".

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι "πράσινοι" έδειχναν μέχρι το 70' πλήρως "απενεργοποιημένοι", έχοντας πέσει πλήρως στην "παγίδα" που του είχε στήσει μέσα στο γήπεδο ο Βόλος. Κι έχοντας πνιγεί από ένα σημείο και μετά στο άγχος του. Και το πλήρωσε ακριβά, μολονότι έβγαλε μία σχετική αντίδραση μετά το 70’, όταν "φρεσκαρίστηκε" κι άρχισε να ξαναβγάζει λίγο νεύρο η ομάδα μετά τις αλλαγές που έγιναν. Το μυαλό όμως παρέμεινε "θολό" μπροστά στην εκτέλεση.

Όποιος θέλει να ρίξει "ανάθεμα" στον Σπόραρ...

Διότι πριν απ’ το... ανάθεμα (οποιουδήποτε θέλει να το ρίξει) στον Άντραζ Σπόραρ για το χαμένο πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, υπήρξαν νωρίτερα τουλάχιστον τέσσερις φάσεις, στις οποίες δύο φορές ο Παλάσιος και άλλες δύο ο Κλεϊνχέισλερ δεν είχαν σωστές εκτελέσεις κι αποφάσεις στα τελειώματά τους.

Κι αυτό το ξαναπλήρωσε πολύ ακριβά ο Παναθηναϊκός. Πάντα μένει η τελική εικόνα και "μοιραίος" βαφτίζεται εκείνος που χάνει το πέναλτι της νίκης στις καθυστερήσεις, όμως -να με συμπαθάτε- αλλά σ’ αυτό το παιχνίδι οι "πράσινοι" είχαν πολλούς "μοιραίους". Και παίκτες που περίμενε μέσα στο γήπεδο πολλά περισσότερα, σ’ ένα τέτοιου είδους ματς, αλλά δεν τα πήρε...

Κατανοώ πως είναι μεγάλη η απογοήτευση γι’ αυτό το "δώρο" που έκανε ο Παναθηναϊκός στη 2η αγωνιστική των playoffs, χάνοντας ένα μικρό αβαντάζ που είχε. Όλοι σκασμένοι είναι, άλλο όμως πράγμα αυτό κι άλλο να βγάζουν τάσεις... ισοπέδωσης της εφετινής προσπάθειας, ακόμη κι από φίλους της ομάδας και να λέγονται και να γράφονται τόσο... αβίαστα ατάκες για "παίκτες που δεν κάνουν" κι άλλα τέτοια πιασάρικα και "τσιτάτα".

Δεν έχει πια περιθώρια την Τετάρτη με τον Άρη

Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία κι ένα πολύ σημαντικό δίποντο, όμως η όλη διαδικασία έχει πολύ δρόμο ακόμα. Απλώς, δεν υπάρχουν πια περιθώρια για τους "πράσινους" στο ματς της Τετάρτης (5/4, 19:30) με τον Άρη στο "Βικελίδης" για να παραμείνουν τουλάχιστον ισόβαθμοι με την ΑΕΚ (που παίζει στις 18:00 της ίδιας μέρας στον Βόλο) και να πάνε πρώτοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Ναι, κριτική θα γίνει σε όλους και θα είναι όσο σκληρή πρέπει κι επιβάλλεται να είναι, διότι η εικόνα του Παναθηναϊκού σ’ αυτό το παιχνίδι με τον Βόλο δεν ήταν εκείνη που άρμοζε κι έπρεπε. Και συνολικά η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη της κατάστασης και των προσδοκιών.

Όποιος όμως θέλει να επενδύσει στην καταστροφολογία, ας το κάνει... Διότι ακόμα είναι όλα ανοικτά, αρκεί ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί την συγκέντρωσή του και την αποτελεσματικότητά του και να πάρει τα σωστά "μηνύματα" απ’ αυτή την γκέλα...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ