ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του και το βλέπει ξανά

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Βόλου και το μεγαλύτερο βάθος που υπάρχει στο πράσινο ρόστερ παρά τα όσα λέγονται και το οποίο θα φανεί στα συνεχόμενα παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δεν άφησε πολλά πράγματα για συζήτηση η ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο στο "Πανθεσσαλικό", απ’ την στιγμή που η πρόκριση στους "8" είχε κριθεί απ’ το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου για τους περσινούς Κυπελλούχους Ελλάδας.

Η λογική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (αλλά και του Κώστα Μπράτσου) ήταν εκτεταμένο rotation και μοίρασμα του χρόνου, για να πάρουν "ανάσες" οι βασικοί ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Κυριακής (15/1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι όλο το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην πρώτη ενδεκαδάτη συμμετοχή του Τιμοτέους Πούχατς και στην εικόνα των παικτών που βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή του rotation. Και πάλι όμως υπήρχαν κίνητρα για το "τριφύλλι" και πράγματα που περίμενε να δει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ τους παίκτες του και πολύ περισσότερο απ’ τη νοοτροπία της ομάδας του. Και σίγουρα ο Σέρβος είδε αυτά που ήθελε.

Σαφώς και δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο το συγκεκριμένο ματς, διότι και ο Βόλος κατέβασε πολλά νεαρά παιδιά κι έκανε τη δική του διαχείριση χρόνου ενόψει του αγώνα του με τον Ιωνικό στη Νεάπολη τη Δευτέρα (16/1), όμως ήταν σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να (ξανα)βγάλει κυριαρχική εικόνα μέσα στο γήπεδο, ακόμη και με την "αναπληρωματική" ενδεκάδα του.

Το ρόστερ του έχει πολλά να δείξει

Κόντρα σε όσα μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, ακόμη κι ορισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού, το "τριφύλλι" έχει πολύ μεγαλύτερο "βάθος" στο ρόστερ του. "Βάθος" και αξία... Κι αυτό θα αρχίσει να βγαίνει ολοένα και πιο έντονα στο προσκήνιο, τώρα που το πρόγραμμα "φορτώνει" ακόμη περισσότερο, με back-to-back αγώνες φωτιά, με τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ σε Κύπελλο και Super League, με σερί ταξίδια κι αποστολές σε Τρίπολη κ.ο.κ. Διότι πλέον θα χρειαστούν όλοι και θα παίξουν όλοι. Πέρα απ’ τις μεταγραφές που ήρθαν, αλλά κι εκείνες που θα έρθουν σύντομα.

Ο Πούγγουρας έχει θέση και ρόλο στην ομάδα, τώρα που ο Μάγκνουσον τέθηκε off για δύο εβδομάδες. Το απέδειξε άλλωστε, στην εκκίνηση της σεζόν, όταν έλειπαν ο Σένκεφελντ και ο Ισλανδός και ήταν εκείνος που έβγαλε τα... κάστανα απ’ τη φωτιά στην άμυνα για 3-4 ματς σερί, μαζί με τον Σάρλια.

Αν ο Κώτσιρας είναι "σκασμένος" τόσο ο Σάντσες (που πάντα δίνει ότι έχει είτε παίζει στο οικογενειακό διπλό, είτε πέντε λεπτά), όσο κι ο Βαγιαννίδης είναι σε θέση να καλύψουν επαρκώς τη θέση δεξιά για 1-2 αγώνες και να του "καθαρίσουν" το μυαλό.

Ο Πούχατς είναι "κανονικότατος" μπακ

Ο Πούχατς έδειξε από νωρίς πως είναι ένας "κανονικός" αριστερός μπακ με πολλές αρετές και δυνάμεις. Έκανε 1-2 λάθη στο Βόλο, όμως κι αυτά είχαν να κάνουν περισσότερο με την έλλειψη επικοινωνίας, χημείας κι ομοιογένειας με την υπόλοιπη αμυντική γραμμή, όμως είναι ξεκάθαρο πως θα δώσει μεγάλες βοήθειες. Αρχής γενομένης από τους "Ζωσιμάδες" διότι δύσκολα θα είναι έτοιμος ως την Κυριακή (15/1) ο Χουάνκαρ λόγω της τενοντίτιδας.

Ο Τσόκαϊ, όσο κι αν κάποιοι εκφράζονται ειρωνικά για την αξία του, είναι ένας αξιόλογος αμυντικός μέσος με πολύ καλά στοιχεία, ο οποίος δουλεύεται με υπομονή και επιμονή απ’ τον Γιοβάνοβιτς και το τιμ του για να κάνει το step up όταν θα έρθει η ώρα. Δεν είναι όλοι για να παίρνουν με τη μία θέση στην ενδεκάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάποιοι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν απόλυτα το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, για να δουλευτούν και να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει. Πίσω απ’ τον Μπρινιόλι υπάρχει ο καλύτερος γκολκίπερ του περσινού πρωταθλήματος (οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές τον ψήφισαν) Γιούρι Λοντίγκιν που είναι ξέχειλος εμπειριών και ικανοτήτων. Για τον δε Ιωαννίδη, δεν γίνεται λόγος πλέον για το αν είναι κομμάτι του rotation, αλλά για το αν θα πρέπει αυτή την περίοδο να είναι ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού. Δείγμα του πόσο έχει δουλέψει φέτος και πόσα περιθώρια έχει ακόμη για να βελτιωθεί.

Ο Γιοβάνοβιτς ακολουθεί πάντα το δύσκολο δρόμο

Εχει πράγματα να "πει" και να "δείξει" το ρόστερ του "τριφυλλιού" κι ας καλλιεργείται μία μόνιμη εντύπωση πως είναι το... χειρότερο απ’ τον ανταγωνισμό του στην Big-4. Αίσθηση που έχει μεγαλώσει τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες όπου οι εμφανίσεις και η εικόνα του Παναθηναϊκού απέχει πολύ απ’ το πρώτο μισό της σεζόν. Σύνηθες φαινόμενο...

Προσοχή, κανείς δεν λέει πως δεν χρειαζόταν ενίσχυση το δυναμικό των "πράσινων". Κι αριστερό μπακ ήθελε μετά την απίστευτη ατυχία του Γκάνεα και δημιουργικό χαφ πίσω απ’ τον Μπερνάρ χρειαζόταν (και θα του δώσει πολλά ο Κλάινχαϊσλερ) και βασικό εξτρέμ θέλει. Και θα πάρει. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο... Θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Πρώτος ο Γιοβάνοβιτς θέλει και ψάχνει διαρκώς την εξέλιξη.

Απ’ την άλλη όμως ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πως η ομάδα του δεν έχει φτάσει ακόμη σ’ αυτό που έχει ο ίδιος στο μυαλό του. Και υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, τα οποία θα έρθουν όχι (μόνο) μέσα απ’ τις μεταγραφές, αλλά και κυρίως μέσα απ’ τη δουλειά. Ποτέ δεν διαλέγει τον εύκολο δρόμο ο Γιοβάνοβιτς, κόντρα στο τι λέει ο καθένας από εμάς και γι’ αυτό το ίδιο το ποδόσφαιρο στο τέλος θα τον δικαιώσει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ