ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε την πρόκριση στο γκολ του Μλαντένοβιτς, αλλά απ’ το απόγευμα της Τρίτης στο Κορωπί

Ο Πέρεθ στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Ο Πέρεθ στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την πρόκριση στους "4" που "κατακτήθηκε" μία μέρα πριν με τη συζήτηση που έγινε στο Κορωπί, την κυριαρχική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, το μεγάλο ματς του Ρουμπέν και τα "σκυλιά" του πολέμου που πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Ήταν πέρα για πέρα δίκαιη αυτή η πρόκριση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κι ας ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων απ’ το... πλασέ του Μλαντένοβιτς με το κεφάλι, στη "μαγική" ασίστ του Μπερνάρ. Γιατί τέτοιο γκολ ήταν, σαν... πλασέ με το κεφάλι απ’ τον Σέρβο. Θα έπρεπε να την έχει καθαρίσει και κατακτήσει πολύ νωρίτερα αυτή την πρόκριση απέναντι στον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός.

Απ’ τον πρώτο αγώνα, όταν έκανε τρομερά παραγωγικό παιχνίδι, αλλά ήταν εξωφρενικά άστοχος κι έδωσε... δικαιώματα με τα δύο πολύ "εύκολα" γκολ που δέχθηκε στη Λεωφόρο. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει και νωρίτερα την όλη διαδικασία, αλλά έχασε πάλι πολλές και μεγάλες ευκαιρίες μέχρι να βρει το 2-0 στις καθυστερήσεις. Ηταν όμως απόλυτα δίκαιη και η νίκη του και η πρόκριση.

Μα αν θέλετε την άποψή μου, αυτή την σπουδαία (έτσι όπως εξελίχθηκε το ζευγάρι) πρόκριση, ο Παναθηναϊκός δεν την πήρε στο γκολ του Μλαντένοβιτς. Αλλά την είχε ήδη "κατακτήσει" πρώτα απ’ όλα ψυχολογικά και πνευματικά απ’ το απόγευμα της Τρίτης (30/1) στο Κορωπί. Σ’ αυτή τη μεγάλη κουβέντα που έγινε ενδό-αποδυτηριακά στο Κορωπί.

Κι έμεινε, όπως έπρεπε να μείνει. Στο Κορωπί! Εκεί, έγινε μία ειλικρινέστατη συζήτηση μεταξύ ανδρών, ξεκαθαρίστηκαν πολλά πράγματα που έπρεπε να ξεκαθαρίσουν ως προς το πώς θα πρέπει να πορευτεί η ομάδα στο δρόμο και σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθειά της να κατακτήσει την κορυφή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι ο Παναθηναϊκός βγήκε πραγματικά πολύ πιο "δυνατός" μετά απ’ αυτή την "εσωτερική" συζήτηση.

Ο Φατίχ Τερίμ έδωσε μία μικρή εικόνα στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως "...με τους παίκτες αυτό ήταν το δεύτερο μίτινγκ που έχουμε κάνει (σ.σ. δύο μέρες μετά την Τούμπα) όλοι μαζί. Πιστεύω ότι καταλάβαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά". Κι έχει απόλυτο δίκιο πάνω σ’ αυτό.

Το απόγευμα της Τρίτης (30/1) στο "Γ. Καλαφάτης" ο Παναθηναϊκός βγήκε πολύ πιο συσπειρωμένος κι έτοιμος για όλα όσα έρχονται. Κι όλοι (μα όλοι) προχωρούν προς την ίδια κατεύθυνση. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο και το πιο σημαντικό...

Έκανε το... αυτονόητο κι όπως έπρεπε

Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά πολύ καλός απέναντι στον Ατρόμητο. Κι έδειξε ακριβώς την εικόνα που θα έπρεπε να έχει, όντας κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο. Δεν άφησε στον Ατρόμητο να το πιστέψει ούτε λεπτό, μολονότι είχε το προβάδισμα με 2-1 απ’ τον πρώτο αγώνα και μπήκε στο ματς για να απαντήσει με τον τρόπο που έπρεπε μετά τις δύο σερί ήττες.

Σαφώς και δεν έγινε κάποια... υπέρβαση. Το... αυτονόητο έκανε ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση αυτή, κλείνοντας ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Εάν έμενε εκτός Κυπέλλου, έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη η κατάσταση, θα ήταν πολύ μεγάλο το πισωγύρισμα και η "πληγή". Όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν όμως στο Κορωπί την Τρίτη (30/1) δεν το επέτρεψαν αυτό.

Κι από εδώ και πέρα είναι στο χέρι του να συνεχίσει σ’ αυτόν τον δρόμο, διότι έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή (4/2), εκεί όπου θα πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο αρνητικό σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στις ομάδες του Big-5. Και μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς πριν μπει πλέον η χρονιά στα playoffs. Με τον Παναθηναϊκό να έχει στόχο πλέον ένα σερί που θα τον φέρει στη θέση που πρέπει να είναι πριν αρχίσουν τα ματς του τίτλου.

Ο Ρουμπέν είναι ακόμη πολύτιμος

Ιδιαίτερη μνεία, πέρα απ’ τον "χρυσό" σκόρερ Φίλιπ Μλαντένοβιτς -ο οποίος... εξιλεώθηκε πιο πολύ για πάρτη του, για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε χάσει τρεις μέρες νωρίτερα στην Τούμπα- πρέπει να γίνει στον Ρουμπέν Πέρεθ. Όχι μόνο γιατί άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και την πρόκριση με το υπέροχο τέρμα που σημείωσε στο 35’, αλλά και γιατί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή.

Έκανε τα... πάντα στο γήπεδο. Έκοβε, έραβε, έβγαζε σωστά την ομάδα μπροστά, έλεγξε το τέμπο του αγώνα, έκανε ένα πολύ μεστό και μεγάλο ματς μετά από καιρό. Ο Τερίμ του έδωσε φανέλα βασικού μετά από πολλά ματς κι ο Ισπανός επιβεβαίωσε πως είναι ακόμη πολύτιμος κι έχει πάρα πολλά πράγματα να δώσει. Αρκεί να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για το που, πόσο και πότε μπορεί να βοηθήσει σε μία σεζόν που έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Και θα χρειαστούν όλοι, μα όλοι οι παίκτες του.

Τα "σκυλιά" του πολέμου και το πέναλτι

Πολλά εύσημα αξίζουν και στον Μπερνάρ, ο οποίος "σκύλιασε" μέσα στο γήπεδο, πήρε την ομάδα στις πλάτες του εκεί που χρειαζόταν κι έκανε τη... διαφορά δημιουργικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όλοι όσοι έπαιξαν κι όλοι όσοι ήταν στον πάγκο, ήταν "σκυλιά" του πολέμου σ’ αυτό το ματς κι αυτός είναι ο δρόμος για να συνεχίσουν σε μία σεζόν που έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Τέλος, μία κουβέντα για τη φάση του 82ου λεπτού. Ναι, ήταν καθαρό πέναλτι αυτό που έγινε απ’ τον Τσακμάκη πάνω στον Γερεμέγεφ και είναι πραγματικά απορίας άξιο, όχι μόνο πως δεν το είδε και δεν το έδωσε ο Ευαγγέλου (μολονότι είχε τη φάση "πιάτο" μπροστά του), αλλά και το πώς δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ασχοληθεί ο VAR, Ζαμπαλάς.

Όλο αυτό που έχει ξεκινήσει μετά την Τούμπα, για το καθαρό πέναλτι-πάτημα του Τάισον πάνω στον Τάσο Μπακασέτα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Και οι διαιτητές πλέον φοβούνται να δώσουν και τα προφανή. Δεν βοηθάει όλο αυτό και η σεζόν έχει πολλά "μεγάλα" ματς ακόμα για να μπαίνουν στην κουβέντα τέτοιες αποφάσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν πολύ στρεβλές καταστάσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ