ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τώρα ψυχραιμία κι ενίσχυση, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναικός ηττήθηκε από την ΑΕΚ, οι διώκτες του τον πλησίασαν και χρειάζεται ψυχραιμία, διότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς. Απαιτείται ποιοτικό βάθος κι επιλογές. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Όλα στραβά κι ανάποδα, αλλά τα έχει αυτά η μπάλα. Η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού με ένα γκολ που σπάνια μπαίνει (αλλά μπήκε), οι "πράσινοι" βρήκαν δοκάρι στο 90+8’ με τον Φώτη Ιωαννίδη, έχασαν την πρώτη "μεγάλη" φάση με το πλασέ του Μπερνάρ στο 54’ (εκεί όπου ο Αθανασιάδης έκανε απόκρουση... καριέρας) και κάπως έτσι γράφτηκε το 1-0 στην "OPAP Arena".

Σε ένα ματς αρκετά ισορροπημένο, όπου ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε τρομερά μεγάλη πίεση απ’ τους "κιτρινόμαυρους" (όπως θα περίμεναν πολλοί) με εξαίρεση δύο πεντάλεπτα σε κάθε ημίχρονο και το τελικό σφύριγμα τον άφησε με την στυφή γεύση της "τσάμπα ήττας".

Η διαφορά μειώθηκε απ’ όλους (4 βαθμοί από την ΑΕΚ, 7 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), όμως το ζητούμενο τούτη την στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι η ψυχραιμία και η συγκέντρωση στον στόχο.

Έχει πολύ δρόμο ακόμη η σεζόν, άλλα 19 ματς κι όλοι -μα όλοι- θα δοκιμαστούν. Το θέμα για τους "πράσινους" είναι να μην χάσουν αυτή την ώρα, όλα εκείνα τα στοιχεία που τους έφεραν ως εδώ. Και να ξαναβρούν την δύναμη για να "απαντήσουν" στο γήπεδο.

Η ήττα δεν είναι καταστροφή, ούτε χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σαν τέτοια. Έχει πολλά... χιλιόμετρα μπροστά του το πρωτάθλημα κι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να σηκωθεί απ’ την τρικλοποδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια και να δείξει μέταλλο και χαρακτήρα...

Χρειάζεται ποιοτικό βάθος κι επιλογές

Είναι ξεκάθαρο επίσης πως χρειάζεται (άμεσα) κι ενίσχυση, περισσότερες λύσεις κι επιλογές απ’ τον πάγκο για να διαχειριστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι γιατί δεν έχει ήδη ποιότητα το ρόστερ του, αλλά γιατί πρέπει να αυξήσει το ποιοτικό βάθος του για να αντέξει σε ένα πρόγραμμα-μαμούθ, με ένα πολύ φορτωμένο τρίμηνο που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να μείνει για πολύ σ’ αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν τον ενοχλεί κι αν τον πειράζει ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα στις συγκυρίες και στις λεπτομέρειες.

Διότι καθαρά ποδοσφαιρικά, το πλάνο του Γιοβάνοβιτς λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό, περιορίζοντας τις επιθετικές αρετές της ΑΕΚ, αλλά στα ψιλά γράμματα του ματς, δεν είχε και την τύχη που χρειάζεται σε τέτοια ματς το "τριφύλλι".

Χάνοντας -μέσα σ’ όλα- στο τέλος και τον Μάγκνουσον με τραυματισμό και παίζοντας με δέκα παίκτες στο τελευταίο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων σ’ ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ είχε οπισθοχωρήσει και οι "πράσινοι" πίεζαν με ότι είχαν για να ισοφαρίσουν.

Είχε και γκίνια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δοκάρι κι έξω με τον Ιωνικό, με τον ΟΦΗ, με την ΑΕΚ και απώλειες βαθμών, δοκάρι και μέσα κι "άλλο έργο".

Εκτός αγώνα ο Βέρμπιτς

Μοναδική παραφωνία στο αρχικό πλάνο ήταν ο Βέρμπιτς που εκνευρίστηκε, δεν κρατούσε μπάλα και ήταν εκτός αγώνα και γι’ αυτό ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να τον αλλάξει γρήγορα στο β’ ημίχρονο με τον Τσέριν, προκειμένου να ξαναπάρει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή σ’ ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε αρχίσει να πιέζει περισσότερο.

Και το κατάφερε για αρκετή ώρα, αλλά εντέλει δέχθηκε ένα "παγωμένο" γκολ σε ένα κομμάτι του αγώνα που είχε τον έλεγχο, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Μπρινιόλι από την κροτίδα που έσκασε δίπλα του.

Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σ’ αυτά τα ματς, όμως πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να "επιστρέψει" άμεσα στη μάχη, με το ποδόσφαιρό του...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ